Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Elárverezik az indiai miniszterelnök botrányöltönyét

A sötétkék zakóba és nadrágba Narendra Modi a saját nevét szövette bele csíkozásként apró aranyozott betűkkel.
Az öltönyt, amely indiai sajtóértesülések szerint egymillió rúpiába (4,35 millió forint) került, egyetlen alkalommal, Barack Obama január 25-i újdelhi látogatása alkalmával viselte a tavalyi választásokat alacsony származását hangoztató jelszavakkal fölényesen megnyerő politikus.

Az Obama és Modi találkozójáról készült fotók kinagyításával derült ki, hogy az öltöny csíkjait a kormányfő belehímzett neve alkotja, s a miniszterelnök hiúságát tükröző viselet kiváltotta a közösségi média gúnyolódását és az ellenzéki pártok heves bírálatát. A Kongresszus Párt szerint a kormányfő jobban tenné, ha urizálás helyett beváltaná a szegényeknek tett ígéreteit.

Feltételezések szerint az öltöny körüli botrány jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a kormánypárt súlyos vereséget szenvedett egy azóta tartott időközi helyhatósági választáson.


A zárt nyakú zakót és a nadrágot egy szerdán kezdődött háromnapos jótékonysági aukción bocsátják áruba Szurát kikötővárosban, az indiai gyémántipar fellegvárában 454 olyan tárggyal - köztük ezüst mandzsettagombokkal, drágakőberakásos ezüstládikával, porcelánvázával, szőnyeggel - együtt, amelyet hivatalba lépése óta kapott ajándékba a miniszterelnök. Az árverés bevételét a Gangesznak, a hinduk szent folyójának a megtisztítására fordítják.

Az öltönynek nincs kikiáltási ára, mert - mint a szervezők mondták - a viselet "felbecsülhetetlen értékű", a vevőknek maguknak kell eldönteniük, hogy mennyit ér meg nekik. Indiai sajtójelentések szerint a licit szerda reggel már induláskor meghaladta a 20 millió forintnak megfelelő összeget.

Narendra Modi rendszeresen elárvereztette azokat az ajándékokat is, amelyeket a Gudzsarát állam élén eltöltött 12 év alatt kapott, a bevételt lányok oktatási programjaira fordították az államban. Egy hivatalos közlése szerint 950 millió rúpia (4,1 milliárd forint) folyt be ily módon Gudzsarátban.

A hindu nacionalista miniszterelnököt legodaadóbb hívei félistenként imádják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a kutyáját, szívszorító levelet írt a négyéves

Fernt, a spánielt még 2013 áprilisában lopták el. A négyéves Ethan szívszorító levélben közölte a… Tovább olvasom