Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Eladó egy velencei sziget: csak egy ugrás a Szent Márk tér

Eladó a velencei Santo Spirito szigete, de hogy mennyiért, egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
A Szentlélekről elnevezett, magántulajdonban levő sziget a velencei lagúna egyik gyöngyszemének számít. Motorcsónakkal tíz percre van a Szent Márk tértől és öt percre a Lidótól. "Akárki vásárolja is meg, vagy luxusszálló épül a szigeten, vagy arab sejk veszi meg és magánvillát épít rajta" - jegyezte meg a Corriere della Sera című napilap.

A sziget első tulajdonosai az 1140-ben ott kolostort építő szerzetesek voltak, akik egészen 1656-ig birtokolták. Akkor VII. Sándor pápa eladta a templom és a kolostor vagyontárgyait, többek között a templomban őrzött Tiziano-festményeket, és a szigetet az apostoli nuncius és a pápai nagykövetek szálláshelyévé tette. Amikor Napóleon csapatai megszállták Velencét, a Santo Spirito a francia haditengerészet helyi főhadiszállásává vált, és a II. világháborúig kaszárnyák sorakoztak rajta. Utána lakatlanul állt, 2002-2003-ban a Poveglia nevű padovai vállalkozócsoport vásárolta meg, amely most eladja.

Az értékesítést az indokolja, hogy a velencei önkormányzat az idén engedélyezte a sziget újbóli beépítését. Nem a Santo Spirito az első piacra dobott velencei sziget, 2007-ben az önkormányzat a Santa Maria delle Grazie kórházszigetet értékesítette.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így viselhetünk divatosan sálat

A női kreativitás nem ismer határokat. Egy sállal a legkülönfélébb módokon tehetjük divatossá… Tovább olvasom