Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Ehhez pofa kell - Ló képű nő

Ló-képű egy amerikai nő, méghozzá sokszorosan: lova képeket fest és annyira jól, hogy kiállítása lesz Velencében egy műgalériában.

A ló is amerikai. Karámfestés közben állandóan a nő mellett téblábolt a Cholla nevű mén, igencsak érdeklődve. A nő férje tanácsolta, hogy adjanak a ló pofájába ecsetet, hátha beszáll a munkába.

Beszállt, annyira, hogy azóta is szinte állandóan fest. A festéket ugyan gazdasszonya nyomja ki a lónak a tubusból, de azután mindet az állatra bíz, így százszázalékosan a ló mázolmányai a művek, melyek nem csendéletek, nem is tájképek, sem pedig kentaur aktok, hanem absztrakt festmények.

"A lovam nem kizárt, hogy egy híres festő reinkarnációja, talán Monet lehet. De ez csak lehet, az viszont biztos, hogy imád festeni és hogy ló " - mondta a gazdasszony, Renee Chambers a sajtónak.

Ami a velencei galériát illeti, vezetője első látásra nem tudta, hogy egy ló képeit tanulmányozza, méghozzá eredeti Chollákat.

"Nemrégiben már kiállítottuk a ló képeit egy művészeti vásáron, és mind a közönség, mind a művészvilág lelkesedik értük" - idézte Rosalba Giorcellit az Ananova brit hírszolgálat.

Egy eredeti Cholláért adtak már 600 ezer forintnyi összeget is.


Olvasóink írták

  • 1. k 2008. december 21. 20:35
    „Nemsemmi ! Van egy kutyám....holnap meg veszek festéket is..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Durva - Kiújult a sanyarú sorsú Faember rejtélyes betegsége

Ismét rosszabbodott a Jáva szigetén élő Dede Koswara állapota. A férfit "Faemberként" ismerte meg a… Tovább olvasom