Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Egzotikus szépségek

A férfiak általában vonzódnak az egzotikus külsővel megáldott nőkhöz, a félvér lányokhoz. Egyeseknek adódik lehetőségük megismerni más kultúrából jött szépségeket, esetenként feleségül is veszik őket, mások csak álmodoznak, fantáziálnak róluk.

Jáksó László például izgalmasnak találja, ha egy pár különböző kultúrát képvisel.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az egzotikus nők a nyerők a magyar szépségversenyeken. A hazánk legszebbjének járó koronáért is több különleges külsejű lány pályázott már. Két évvel ezelőtt a Miss World Hungary címet a portugál származású Freire Szilviának, a Miss Universe Hungary koronát pedig a félig tunéziai Dammak Jázminnak ítélték. Tavaly három egzotikus szépséget is felfedezhettünk az indulók között. A 21 esztendős Budai Zsuzsa karibi ősökkel büszkélkedhet, a 24 éves Kávássy Leila egy arab hercegnőre hasonlít, és Aryee Claudia, becenevén Tücsi édesapja afrikai.

Dammak Jázmin
Dammak Jázmin

Ábrándozó férfiak

Nem csak a szépségversenyek zsűrijét bűvölik el az egzotikus külsővel rendelkező nők, a legtöbb férfi szívesen ábrándozik sötét hajjal párosuló kreol bőrről és vágott szemekről. Mert különleges, mert ritka hazánkban, igazi ˝ínyencségnek˝ számít. Pont emiatt kevesek fantáziája válik valóra, nem mindennapos az ilyen típusú vegyes házasságok aránya. Rövid, nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk bebizonyította, hogy nem azért, mert a férfiak túlságosan aggódnának a felmerülő kulturális különbségek miatt. Csak kevesen nyilatkoztak úgy, hogy ezt nem tartják izgalmasnak.

Freire Szilvia
Freire Szilvia


Klasszikus női értékek

– Az egzotikus nők körében is a távol-keleti és a dél-amerikai szépségek keltik fel leggyakrabban a férfiak érdeklődését, hiszen ezek a típusú nők térnek el leginkább az átlag európai asszonyoktól. De nem ez az egyetlen oka, hogy ilyen népszerűek – magyarázta Rusz Edit szexuálpszichológus.

Elmondta, kissé személytelen világunkban ők még a klasszikus női szerepeket képviselik: tisztelet, megfelelni akarás, esetleg behódolás, ápoló, gondoskodó női attitűdök jellemzik őket. Nem játszanak szerepet, génjeikben hordozzák ezeket a tulajdonságokat. Kicsit alkalmazkodni akaró, a női finomságot megtestesítő emberek. – Ezenkívül a férfiakat büszkeséggel tölti el, legyezgeti a hiúságukat, ha valamilyen ˝nagyvadat˝ tudnak ˝levadászni˝ – mondta a szakember. Hozzáfűzte: a magyar nők természetesen nemzetközi viszonylatban is kimagaslóan szépek és vonzók úgy belsőleg, mint külsőleg. Ha nem így lenne, valószínűleg sokkal több vegyes házassággal találkoznánk.

Kávássy Leila
Kávássy Leila


Jáksó Macskafogója

– Használ-e a házasságnak az, hogy tíz év után is vannak még feltáratlan dolgok a másik életében? Szerintem igen. Nyilván annak is megvan a varázsa, hogy ha azt mondom egy nőnek, Macskafogó, akkor rögtön tudja, miről beszélek. De megmutatni is jó, mi az a Macskafogó – magyarázta metaforikusan Jáksó László, mi lehet abban a különbség, ha nem a saját kultúrájából választ feleséget egy férfi. És ő inkább szereti megmutatni kedvesének kultúrája szépségeit, sajátosságait.


Keveredéspárti: szebb gyerekek születnek, fejlődnek az erkölcsök és színesednek a genetikai tulajdonságok, gazdagabb lesz a kultúra. Hat évig járt egy ázsiai származású lánnyal. A gondolkodásban vélt felfedezni alapvető különbségeket. Ők például nem mondják úgy egymás szemébe a dolgokat, mint mi.

Illetlenségnek tartják. És náluk ha egy diák rosszul tanul, az az osztálytársak szemében szégyenletes, nálunk sokszor pont azt piszkálják, aki jól teljesít. – Szeretem a keleti népeket, olyan nyugodtak hozzánk képest. Mi valahogyan beszorultunk a Nyugat és Kelet közé. Nem keresem az utcán a kínai és a vietnami lányokat, de ha az élet úgy hozza és beléjük botlom, akkor szívesen beszélgetek velük. Természetesen köztük is nagyon sok szép, különleges lányt lehet látni – mesélte a műsorvezető.

Olvasóink írták

 • 17. makacs 2010. április 12. 07:11
  „A miss world-ön is túlnyomórészt egzotikus szépségek nyernek legtöbbször, ezért ez a kapkodás értük és ezért próbál a magyar zsűri is közülük válogatni, ahelyett, hogy tényleg a legszebbet választaná. Egyébként minél sötétebb a bőr, annál kevesebbet ér a smink,tehát annál természetesebb a szépség. Én legalább az egyik körben-mondjuk a fürdőruhás vonulásban- megtiltanám a sminket. Most őszintén ,hogyan lehetett Horváth Évát szépségkirálynőnek választani ? Mostanra már mindenki látta smink nélkül.......pff.
  Csoda ,hogy nem nyernek. Jó lenne ,ha felfogná a magyar zsűri is, hogy ez nem smink ,hanem szépségverseny. Aztán lehet hirtelen nyernénk is.”
 • 16. szabo1936 2010. április 12. 03:00
  „Tisztelt Mr Meir en ugy gondolom maga sem hivhatna Mozest a nagybattyjanak.”
 • 15. czindi 2010. április 09. 08:19
  „Egó! Igazad van, rátapintottál a lényegre. Az eu államok egyetlen keveredését a kalandozó magyaroktól kapta, ez javított rajtuk valamennyit. ( a régi vicc jutott eszembe. csúnya lány a fiúhoz: ugye drágám, bennem is van valami szép? Persze hogy van szívem, de mindjárt kiveszem...”
 • 14. Mankapunka 2010. április 09. 00:36
  „Áhhhh,nekem miondta a csaje,hogy ők nem egzotikus szépségek.”
 • 13. piroskaésabarkasz 2010. április 08. 23:30
  „Akkor irány a Kossuth utca!!!! 5.tévedsz.A csaj mozambiki apától való-portugál a hivatalos nyelv-.Tehát "afrikai karcos".”
 • 12. Mankapunka 2010. április 08. 22:44
  „maradando Csak halkan mondom: KÖSZI

  Te mikor hozol friss "husit" a főzdébe????
  Elcsaljuk az adót,és ebből gazdagodunk meg.

  Ki mit szeretne,az a 06 20 545 96 03-on jelentkezhet. ( Nem emelt díjas,normál áras)”
 • 11. maradando 2010. április 08. 17:14
  „Egzotikus leányzó szépségek ! Ha Adonis ,Einsten utódokra vágytok:keressétek fel Mankapunka házi "kifőzdéjét" ! Olyan utód koktélokat kaptok tőle amire éppen vágytok ! /Ez itt a reklám helye! /
  :-)))))”
 • 10. látó55 2010. április 08. 16:48
  „8. egó 2010.04.08. 14:54 !
  Teljesen igazad van. Azért a hozzászólásod első szavát elhagyhattad volna !”
 • 9. arrabonem 2010. április 08. 15:09
  „Mankapunka,
  Köszönöm! Egész életemben valami igazán különlegeset kerestem... Lehet, hogy ő az?

  egó,
  Itt egy tuti kormányzati projekt lehetősége: Nemzetünk világszerte csodált és elismert esztétikájának megőrzése érdekében, központilag importáljunk vérvonal-keverési céllal bombanőket és adonisz-like férfiakat a világ minden szegletéből! :)”
 • 8. egó 2010. április 08. 14:54
  „Okostojások! A magyar lányok azért olyan szépek, mert az évszázadok folyamán népünk nagyon sokat keveredett, mondhatni sok egzotikum jött be. Eleve mi is hoztuk magunkkal a honfoglaláskor, aztán az itt élő népekkel keveredtünk, majd a tatár, török, s lehetne sorolni milyen nációkkal keveredtünk. Így egy - legalábbis a legtöbb esetben - jó kis koktél vagyunk mi magyarok, mondhatni mindannyian egzotikumok. De ha Svájcban, vagy németeknél, vagy Angliában jársz, kevésbé koktélok, így a szépségük is belsőből fakad... Egy svájci kérdezte: Hogy hívják náluk a szép nőt? Válaszolt is: Turista.”
 • 7. Mankapunka 2010. április 08. 13:03
  „arrabonem

  Ő egy külön szépséget képvisel kis hazánkban,azért került ide.”
 • 6. elihu 2010. április 08. 12:42
  „Az egzotikumok mind egyforma stílusjegyeket hordoznak. A legszebbek a magyar lányok, márcsak a változatosságuk miatt is. Nem hiába jönnek ide mindenféle boxosok akik érdekes módon nem egzotikus feleséget keresnek, hanem szép magyar nőt.”
 • 5. sicc 2010. április 08. 12:36
  „Tudtommal a portugálok(Freire Szilvi származása) nem egzotikumok maximum latinok.Egzotikus lehet néger, arab, indiai, ázsiai félvér.”
 • 4. arrabonem 2010. április 08. 11:45
  „Jól látom, hogy a 4. számú félvér tünemény fotója kísértetiesen hasonlít Jáksó Lászlóra?”
 • 3. Babybogyo86 2010. április 08. 11:10
  „Szerintem ha magyar lányról beszélünk akkor ne keverjük ide a févéreket. Húzzanak haza aztán otthon mutogassák "bájaikat"”
 • 2. Mankapunka 2010. április 08. 11:07
  „De tény,hogy vonzóak a szép fekete hosszú hajú nők.

  Én már írtam.

  Carla Monroigra voksolok.”
 • 1. Mankapunka 2010. április 08. 11:06
  „Ennél semmi nem tud jobban zavarni,mint a Dammak JÁzminos kép,mikor valaki a pad tetjére felül.
  <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Medveetetésért börtön

Fél év felfüggesztett börtönt kapott medveetetésért egy férfi az Egyesült Államokban és tetemes… Tovább olvasom