Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Együtt temetkezhetnek a gazdik állataikkal Németországban

Felszentelték Németország első temetőjét, amelyben a gazdák és házi kedvenceik együtt lelhetnek örök nyugalmat.
A Rajna-Pfalz tartományban lévő Braubachban kedden nyílt meg az első ilyen urnatemető, szerdán pedig felavatták a másodikat az Észak-Rajna-Vesztfáliában lévő Essenben is - közölte a német temetők társasága.

Az Unser Hafen (Kikötőnk) elnevezésű temetőben egyetlen sírhelyben hat vagy akár tizenkét urnát is el lehet temettetni együtt. Egy sírhely évente 69 vagy 92 euróba (21 vagy 28 ezer forintba) kerül.

Valójában azonban csak a föld alatt lehetnek együtt gazdik és háziállataik, a törvényeknek megfelelően a búcsúszertartást és a hamvasztást is külön kell megrendezni.

"Az új temetkezési forma bevezetéséhez két év előkészítő munkára volt szükség, jogi akadályok állták az engedélyeztetés útját" - mondta el Judith Könsgen, a temető vezetője. Elmondása szerint elsősorban olyanok érdeklődnek a szolgáltatás iránt, akik már most otthonukban őrzik az elhunyt házi kedvencük hamvait őrző urnát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétéltű kerékpárt alkotott egy brazil építészmérnök

A különleges kerékpár ideális lagúnákkal és folyókkal rendelkező nagyvárosokban, praktikus forgalmi dugók és áradások esetén is. Tovább olvasom