Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Egyre több a digitálistelevizió-előfizetés Magyarországon

A legnagyobb magyarországi műsorterjesztők hálózatában 1,773 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizetők száma.
A legnagyobb magyarországi műsorterjesztők hálózatában 1,773 millióra nőtt a digitális televíziózásra előfizetők száma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) augusztus havi televíziós gyorsjelentése szerint.

A gyorsjelentés a tizenkét magyarországi műsorterjesztő önkéntes adatszolgáltatásán alapul, és az előfizetéses televíziós szolgáltatások piacának mintegy 88 százalékát fedi le.

A megközelítőleg 4 millió magyarországi háztartásban több mint 3,2 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 800 ezer háztartásban a tető- vagy szobaantennával szabadon fogható analóg és digitális földfelszíni sugárzású műsorokat vagy ingyenesen elérhető műholdas adásokat néznek.

A tájékoztatóban szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR-Telecom Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., Parisat Kft., Hello HD Kft.; UPC DTH S.á.r.l., Antenna Hungária Zrt.), augusztus végén 2,875 millió előfizetést tartottak nyilván.

Ez év augusztusában a dokumentumban szereplő szolgáltatók előfizetőinek 61,7 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül augusztusban 770 ezerről 780 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma.

A műholdas szolgáltatást 922 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 71 ezer előfizetője volt augusztus végén.

A vizsgált hónapban a szolgáltatók adatai szerint 26,8 százalékról 27,1 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése kis csökkenés után augusztusban 34,5 százalékon állt. Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 38,3 százalék volt.

A teljes becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,6 százalék, a második a DIGI, amelynek piaci részesedése 23,5 százalék, a harmadik a Magyar Telekom, piaci részesedése a vizsgált hónapban 22,7 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások - kábeltelevízió és IPTV - piacán az összes előfizetés közel 83 százalékát fedi le. A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma augusztusban 1,882 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 1,110 millióról 1,102 millióra csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 28,1 százalék, a második a Magyar Telekom 20 százalékkal, ezt követi a DIGI 17,1 százalékkal. A több száz - a gyorsjelentésben nem szereplő - kisebb szolgáltató együttes részesedése 16,6 százalék.

A vezeték nélküli szolgáltatásokat a gyorsjelentés teljes körűen lefedi. Ebben a szegmensben a piacvezető DIGI részesedése 37,9 százalék, majd a Magyar Telekom következik 28,9 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése 23,2 százalék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig nőnek a világ legnagyobb mellei - fotók 18+

A 35 éves Chelsea Charms mellei egyenként 13 kilót nyomnak. Melleibe a 90-es években polipropilént… Tovább olvasom