Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Egyre népszerűbb a netes társkeresés

A fiatalok közül is sokan gondolják, hogy esetleg éppen az internet segítségével találják meg a nagybetűs igazit. A GfK piackutató intézet felmérése szerint a 20 és 29 év közötti osztrák férfiak 32 százaléka nyitott arra, hogy virtuális partnerkereséshez folyamodjon.

A nők "hagyományosan" ismerkednének

Érdekes módon a hasonló korú nőknek csupán 15 százaléka mutat érdeklődést az internetes randevúzás iránt, a többség marad a bevált "vadászterületeknél", azaz a munkahelyen, ismerősi-baráti körben vagy diszkóban keresi a nagy Őt. A kutatás során négyezer, 15 évnél idősebb osztrák véleményét kérdezték meg.

Flört, vagy tartós párkapcsolat?
Flört, vagy tartós párkapcsolat?

Az idősebbek kevésbé kedvelik

Az internetes párkeresés lehetősége legkevésbé az 50 év fölötti korosztály képviselőinek képzeletét ragadta meg. Alig öt százalékuk lát benne fantáziát. Ezzel szemben minden tizedik, házassági vagy élettársi kapcsolatban élő osztrák kedvezően viszonyul a világhálón keresztül történő ismerkedéshez.

Magyarországon is népszerű

Magyarországon is egyre nagyobb teret hódítanak a társkereső portálok és a különböző közösségi szájtok is lehetőséget adnak az ismerkedésre. Jóllehet, sokan bizalmatlanok az internetes társkereséssel, számtalan példa támasztja alá azt, hogy tartós és boldog párkapcsolat alakulhat ki belőle.

Olvasóink írták

  • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. február 12. 09:59
    „Szerintem legkevésbé a 20-30 év közöttiek használják ilyesmire a hálót. Ők még azért általában többet járnak szórakozni, bulizni, kevésbé kötik le az idejüket ilyesmivel. Sokkal többen vannak a harmincasok, legalábbis én úgy látom. Ők már többet dolgoznak, kényelmesebbek, kevesebb kedvük, idejük van bulizni, esetleg már van gyerekük korábbi kapcsolatból, ezért számukra sokkal könnyebb leülni a gép elé és feladni egy hirdetést, mint bárhová elmenni ismerkedni. De nagyon sokan vannak negyvenes, ötvenes, sőt idősebb korosztályból is. Ugyan én még nem kerestem interneten társat, de kíváncsiságból már néztem meg ilyen oldalt, meg cseteltem is régebben, ott is hasonló volt az arány, azonkívül olvastam ilyen témájú írásokat, statisztikákat. Az biztos, hogy az internettel sokkal nagyobb esélyük van a társkeresésre az idősebb embereknek is, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még rohan a ´tátrai tigris´

Pozsony - Millennium Tower, Lakeside Park, South City: csak néhány példa arra, hogy Pozsony… Tovább olvasom