Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Egymillió embert várnak Rómába II. János Pál boldoggá avatására

Egymillió embert várnak Rómába a néhai II. János Pál pápa boldoggá avatására - hangzott el Gianni Alemanno római főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján, amelyen az egyházi eseményt kísérő kulturális programot is bemutatták.

Az április 30-i imavirrasztástól a május 2-i hálaadásig egymillió emberrel számolunk; a május elsejei boldoggá avatáson háromszázezren lesznek a Szent Péter téren - mondta Alemanno, hangsúlyozva, hogy a végleges adatokat a Vatikán közli majd.

Az egész várost érintő háromnapos egyházi esemény alatt a római metró csak éjjel kettő és négy óra között áll le. Több mint ötezer turistabusznak biztosítanak parkolóhelyet, külön buszjáratokat indítanak a római repülőterek és a metró végállomásai között.

Háromezer rendőr és a polgári védelem ugyanennyi önkéntese segíti a tömeget, 186 ellátási ponton egy millió palack vizet osztanak majd ki. A város számára a költség három és fél millió euró lesz - mondta Alemanno.

Róma kulturális programokkal is készül az eseményre: május 1-én és 2-án a városi múzeumok egész nap nyitva tartanak. A boldoggá avatásra érkezők a késő estig nyitva tartó Vatikáni Múzeumban jelentős kedvezményt kapnak.

Április 29-én a Termini római központi pályaudvar előtti téren és a Capitoliumi Múzeumban is fotókiállítás nyílik II. János Pál huszonhét éves pápaságának sosem látott felvételeivel.

Május 2-án este a Capitolium-dombon, a városháza előtti téren emlékestet tartanak: többek között a pápa volt személyi titkára, Stanislaw Dziwisz krakkói érsek és a volt vatikáni szóvivő, Joaquin Navarro-Valls szólal fel. Ezt koncert követi azoknak az olasz popzenészeknek a fellépésével, akik személyesen találkoztak a pápával.

Május 18-án II. János Pál 4 méter magas bronzszobrát avatják fel a Termini pályaudvarnál, amelyet a pápáról keresztelnek el. További információkkal Róma városának a boldoggá avatásra nyitott honlapja szolgál: www.beatusjp2.comune.roma.it.

Olvasóink írták

  • 3. fióka 2011. április 13. 13:01
    „ámen”
  • 2. janus 2011. április 13. 12:15
    „az lehet hogy nem boldogitja janika de megerdemli hisz a bekeert dolgozot tet valamit az aztalra”
  • 1. janika 2011. április 12. 20:33
    „Hát Őt ez már nem boldogítja, az biztos!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A NŐ˝ - átadtuk a közönségdíjat

Átadtuk "A NŐ" című fotópályázatunk közönségdíját kedden a kisalfold.hu szerkesztőségében. Tovább olvasom