Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Egyedül maradtak? RTL harc az Orbán rezsim ellen

Az RTL vezérigazgatója szerint "gyakorlatilag senki nem maradt, de mi nem fogunk engedni".
Magyarországon az RTL Klub háborút indított Orbán Viktor rezsimje ellen címmel közölt tudósítást hétvégi számában a Le Monde. A francia balliberális lap szerint az amerikai sorozatok sugárzásával eddig csak a forgalmának növelésével törődő, német tulajdonú kereskedelmi csatorna élére állt egy kormányellenes elégedetlenségnek, mégpedig a 40 százalékos reklámadó által veszélyeztetett kereskedelmi érdekei és a médiafüggetlenség nevében.

A legnézettebb csatorna több mint egy hónapja vitriolos kampányt folytat a miniszterelnökhöz közel állók ellen, és noha ellenzéki körökben eddig is ismertek voltak ezek a hírek, a nagyközönség csak most fedezi fel őket - hangsúlyozta a cikk szerzője.

Joel Stolz idézte Dirk Gerkenst, az RTL Klub vezérigazgatóját, aki szerint "arról van szó, hogy megbüntetik az utolsó ténylegesen független médiatársaságot, mert ki akarják vezetni a piacról". A Le Monde szerint az RTL ellenőrzés alá vonásának szándéka része annak a nyomásgyakorlásnak, amely a közelmúltban az Origo hírportált érte vagy amellyel "normalizálták" a Népszabadságot.

A reklámbevételektől megfosztott ellenzéki sajtó haldoklik, ezekhez a bevételekhez - az RTL-t leszámítva - csak a hatalom által támogatott média jut hozzá - írta a lap.

Az RTL vezérigazgatója szerint "gyakorlatilag senki nem maradt, de mi nem fogunk engedni". Véleménye szerint "egy vállalat kisajátítása az Európai Unióban kellemetlen precedensként hatna".

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirepült a kocsi hátsó szélvédőjén egy 7 éves kislány

Egy brit család az autópályán haladt, amikor az autójuk defektet kapott és irányíthatatlanná vált. Tovább olvasom