Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Egy jó illat elősegítheti az otthoni harmóniát

A szagok és illatok kihathatnak a viselkedésünkre: a kellemes illatok pozitív irányban befolyásolják közérzetünket, ezért ma már a modern lakberendezés fontos eszköze a lakás illatosítása is.
A mindennapi rutin során otthonunkban sokszor keletkeznek olyan kellemetlen szagok, amelyek napokig bennragadhatnak a lakásban. Ennek kiküszöbölésében segít az új Ambi Pur Freshelle légfrissítő: egy szabadalmaztatott technológia segítségével nemcsak elfedi, hanem megszünteti a kellemetlen szagokat, és friss illatot hagy maga után.Minden nő otthonos lakásra, harmonikus családi körülményekre vágyik. Miközben odafigyelünk arra, hogy milyen tárgyakkal rendezzük be az otthonunkat, elfelejtjük, hogy nemcsak a fal színe vagy a kanapé formája lehet meghatározó eleme a lakásnak, hanem az illata is.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a rossz szagok akár agresszív viselkedést is kiválthatnak belőlünk. Ugyanakkor könnyebben kialakulhat egy másik emberrel szembeni bizalmunk, ha egy kellemes illatú helyiségben találkozunk vele, így vendéglátáskor, vagy a családi harmónia megőrzése érdekében nem mindegy, milyen illat uralkodik otthonunkban. Egy friss és illatos levegőjű lakásban érezhetően jobb lehet a hangulat, nagyobb a nyugalom.

Ne felejtsük el, hogy az orrunk negyedóra alatt megszokja az illatokat, ezért sokszor nem is vesszük észre, hogy a szellőztetés után a kellemetlen, bántó szagok nem távoztak a lakásból. Az új Ambi Pur Freshelle légfrissítőt, amely nemcsak elfedi, hanem megszünteti a nem kívánatos szagokat, egy exkluzív eseményen mutatták be, ahol Zólyomi Zsolt parfümszakértő - az “Orr" -, és Mautner Zsófia gasztroblogger mesélt az illatok jelentőségéről.„Egy jó illat veszélyes fegyver is lehet. A szaglásunk az emberi érzékszervek közül a legősibb: kevesen tudják, hogy a szagingereket az agy azon területe dolgozza fel, ahol a hosszú távú memóriát, az ösztönös viselkedésünket befolyásoló információkat is tárolja. Ezért a szaglásnak sokkal nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk. Az senki számára sem meglepő, hogy a szerelem azért is működhet két ember között, mert érzelmi biztonságot nyújt a másik illata. Ezért fontos, hogy jól válasszunk magunknak parfümöt, amely megfelel testillatunknak és életcélunknak. Ugyanilyen fontos az otthonunk, munkahelyünk illatosítása is, hiszen a jól kiválasztott illatnak köszönhetően mi magunk és vendégeink is otthonosabban, komfortosabban érezhetjük magunkat. Továbbá, a megfelelő illatok hatására a hozzánk látogató üzleti partnerünk is könnyebben megbízik majd bennünk." – mondta Zólyomi Zsolt, parfümőr.

„A főzésnek minden egyes fázisát imádom: az alapanyagok kiválasztását, beszerzését, előkészítését. Szeretem figyelni, ahogy a számos különböző hozzávalóból harmonikus egység születik, sőt még azt is, ahogy a végeredmény két másodperc alatt tűnik el. Egy étel illata érzéseket és emlékeket képes visszahozni, ezért nem mindegy, hogy a konyhánkban milyen illatok uralkodnak." – mondta Mautner Zsófia, gasztroblogger.

Az Ambi Pur Freshelle légfrissítő első lépésben megszűnteti a kellemetlen szagokat, majd a helyükre kellemes illatot juttat. A szagtalanítás egy szabadalmaztatott technológiára épül, amely nemcsak elfedi, hanem megszüntetni a kellemetlen szagokat. Ez a technológia a vízbázisú pára és a ciklodextrin keverékén alapul: a ciklodextrin egy olyan keményítőmolekula, amelynek egyedi gyűrűs szerkezete úgy működik, mint egy zseb. A ciklodextrin „zsebek" hozzátapadnak a szagmolekulákhoz, csapdába ejtik, és magukba zárják azokat, így semlegesítik a szagokat. A semlegesítés után pedig olyan illatanyagok kerülnek a levegőbe, amelyek lassan párolognak el, így sokáig frissen tarthatjuk otthonunkat. Az Ambi Pur Freshelle hat illata közül bárki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A különféle illatkompozíciók között találunk elegáns, virágos, frissítő és nyugalmat sugárzó illatokat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnőiesedik a közösségi háló

A közösségi portálok törekednek ugyan arra, hogy minél több férfi felhasználót vonzzanak, de így is… Tovább olvasom