Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Egy éves a kis György herceg - fotók

A cambridge-i hercegi pár kedden tart születésnapi partit György hercegnek a Kensington-palotában. A díszvendég a dédnagymama, II. Erzsébet brit királynő lesz.
Újabb fotók jelentek meg Cambridge hercegének és hercegnőjének első gyermeke, a brit trónutódlási sorban harmadikként szereplő György herceg első születésnapja alkalmából.

A hétfőn este közzétett két új hivatalos fotó egyikén a kis herceg édesanyja ölében ülve nyúl egy pillangó után, amely apja, Vilmos herceg kézfején pihen. A másik kép szintén szüleivel együtt ábrázolja Györgyöt, anyja tartja karjaiban, onnan figyel érdeklődve valami érdekes dologra. A fényképek a londoni Természettudományi Múzeumban készültek néhány hete.

Fotó: MTI/EPA/John Stillwell
Fotó: MTI/EPA/John Stillwell

Katalin hercegnő áprilisban lett a múzeum védnöke. "Igazi öröm volt vendégül látni július elején pártfogónkat és családját. Úgy tűnt, hogy élvezték a látogatást, színpompás pillangók repkedtek körülöttük, miközben megtekintették a trópusi növényeket" - idézte a BBC a vizitről Sir Michael Dixtont, a múzeum igazgatóját.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő közleményben köszönte meg a sok jókívánságot, amelyet a kis herceg születésnapja alkalmából kaptak. Úgy fogalmaztak: szeretnék megragadni az első születésnapot arra, hogy mindenkinek megköszönjék a Györgynek és családjuknak szóló meleg és nemeslelkű jókívánságokat, amelyek otthon és a tengerentúlon is áradtak feléjük, bármerre is jártak.

MTI/EPA/John Stillwell
MTI/EPA/John Stillwell

A királyi párt és gyermekét meleg fogadtatásban részesítették első közös külföldi útjukon Új-Zélandon és Ausztráliában is.

A cambridge-i hercegi pár kedden tart születésnapi partit György hercegnek a Kensington-palotában. A díszvendég a dédnagymama, II. Erzsébet brit királynő lesz.

György herceget először 2013. július 23-án mutatták be a nyilvánosságnak a londoni St. Mary kórház lépcsőin.

A kis herceg a harmadik a brit trónutódlási sorrendben, és a királynő, valamint az uralkodó elsőszülött fia, Károly trónörökös és Károly elsőszülött fia, Vilmos herceg után majdan ő is az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elképesztő: ínycsiklandozó kaják süthető gyurmából - fotók, videó

A káprázatos, ínycsiklandozóan élethű fogásokat egy borzasztóan tehetséges lány készíti el, alig… Tovább olvasom