Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Egy éve nem érez éhséget és szomjúságot a 12 éves kisfiú

A kisfiú étvágya egyik napról a másikra szűnt meg létezni minden előjel nélkül. Az orvosok nem találnak magyarázatot a különös betegségre, úgy vélik, egyedülálló lehet a világon.
Landon Jones egy évvel ezelőtt egyszerűen abbahagyta az evést. A kisifú étvágya egyik napról a másikra szűnt meg létezni minden előjel nélkül órákkal azután, hogy befalt egy pizzát és egy kehely fagylaltot.

A korábban energikus kisfiú, aki imádott bringázni és tesvérével játszani lelassult és letargikussá vált, a nap 24 órájában rosszul volt és szédült. Szülei, Michael és Debbie teljesen tanácstalanok.

Hogy betegségét diagnosztizálják a család felkerekedett, és öt különböző kórházban vizsgáltatta ki a fiút szerte az Egyesült Államokban. A Minnesota állambeli Rochesterbe is elvitték, ahol a világhírű Mayo klinikán vizsgálták meg Landont. A betegségre mindeddig nem találtak magyarázatot.

Landon betegsége óta 47 kilóról körülbelül 31-re fogyott le. Szülei mindent megpróbáltak, hogy gyermeküket evésre ösztönözzék, mindhiába. A fiú ritkán eszik többet egy falat szendvicsnél, és néhány szem chipsnél.

Naphosszat fekszik letargikusan a kanapén, az elmúlt évben 65 napot hiányzott az iskolából. Hónapok óta futni sincs ereje a tornaórákon, a pálya széléről figyeli az osztálytársait.

Forrás: Daily Mail
Forrás: Daily Mail

Szüleinek minden falatért és pár korty innivalórét is könyörögnie kell a fiúnak. Azt mondják, az orvosok szerint a következő lépés a kényszerített táplálás. Azaz, a szükséges élelmet egy csövön keresztül juttatnák be Landon gyomrába.

Mr. Jones elmondta, az orvosok egyelőre azt feltételezik, hogy fia agyában a hypothalamus nem működik megfelelően. A hipotalamusz a köztiagynak a talamusz alatti részén található, vékony agyállományból álló lemez. Felelős az éhség és a szomjúság érzését, valamint a vérnyomást és az alvási ciklust is.

Dr. Marc Patterson, a Mayo klinika neurológus szerint a kisfiú rejtélyes betegsége egyedülálló lehet a világon.

A fiút korábban már kezelték furcsa viselkedése miatt. 9 éves korában gyakran csak ült és meredt a távolba, tudomást sem vett maga körül a világról. Az orvosok ezt gyógyszerrel kezelték, az apa szerint pedig ez is közrejátszhat fia rejtélyes étvágytalanságában. Az orvos ezt a lehetőséget azonban kétségve vonta, mert tapasztalatok szerint a gyógyszer amivel kezelték, inkább éhséget és súlygarapodást idéz elő.

A kétségbeesett szülők a sajtóhoz fordultak, így próbálnak választ találni fiuk megmagyarázhatatlan viselkedésére.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szomszéd házból fúrtak alagutat a bank páncélterméig

Az indiai bűnözők mintegy negyvenméteres alagutat fúrtak, hogy több százezer dolláros zsákmányhoz… Tovább olvasom