Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 18°C

Egészségügyi vészhelyzettel fenyeget a diabétesz

Egyelőre nem nálunk, hanem agy-Britanniában, ahol évente 280 ezer embernél diagnosztizálják a betegséget.
Egészségügyi vészhelyzettel fenyeget a diabétesz Nagy-Britanniában, ahol évente 280 ezer embernél diagnosztizálják a betegséget - hívta fel a figyelmet a Diabetes UK brit jótékonysági szervezet, amely szerint a cukorbetegek magas aránya komoly nyomást gyakorolhat a szigetország egészségügyi szolgáltatásaira.

A szervezet szerint naponta 738 ember tudja meg Nagy-Britanniában, hogy a túlsúlyossággal összefüggő 2-es típusú cukorbetegségtől szenved.

A Diabetes UK elnöke, Barbara Young szerint az adatok egy hamarosan bekövetkező nemzeti egészségügyi vészhelyzetről tanúskodnak. Mindez komoly nyomást gyakorolhat az egészségügyi szolgáltatásokra és katasztrofális következményekkel járhat a páciensekre nézve.

"Ahogy növekszik a diabétesszel küzdők száma, úgy valószínűleg egyre több embert látunk majd olyan súlyos szövődményeket elszenvedni, mint az amputáció, a veseelégtelenség és egyre többen fognak tragikusan fiatalon meghalni" - húzta alá Young.

Az illetékes hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy táplálkozzanak egészségesen és végezzenek rendszeres testmozgást a betegség megelőzése érdekében. A brit lakosság több mint egyharmada küzd kezdődő diabétesszel és a szigetországban mintegy négymillióan szenvednek a betegségtől.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint 2012-ben a Nagy-Britanniában élő 15 éven felüliek majdnem egynegyede volt elhízott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betiltják a dohányzást egy párizsi parkban

A város polgármester szerint egyfajta pedagógiai célzatú "kísérletről" van szó. Tovább olvasom