Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Ebédmeghívásban pénz híján Európa sereghajtói vagyunk

Nem telik rá, ezért tízből 1 európai nem hívja meg sem egy italra, sem ebédre a barátait, családtagjait. Magyarországon háromszor rosszabb a helyzet.
Egy európai uniós felmérés azt vette górcső alá, hogy az emberek mennyire tudják finanszírozni a társasági életet. Az Eurostat kérdése az volt, hogy telik-e arra, hogy legalább havi egy alkalommal meghívják a barátaikat, családtagjaikat egy ebédre, vacsorára, vagy csak egy italra. 

A 16 éves vagy annál idősebb emberek körében végzett kutatást 2014-ben végezték, az eredményeket most publikálták.
 


Az adatok szerint a megkérdezett magyarok 36,5 százaléka felelt úgy a kérdésre, hogy nem telik ilyesmire. Ez a legrosszabb mutató az EU-ban, bár Románia sem áll jól (35,7 százalék). Az uniós átlag 13 százalék. Svédországban, Finnországban, Dániában, Hollandiában, Csehországban és Luxemburgban is öt százalék alatti ez a mutató.

A magyar adatok megoszlása is érdekes: a 25 év alattiak esetében 40, a 25-64 közöttieknél 38,2 az erre hivatkozók aránya, a 65 évesnél idősebbek 28,4 százaléka nem tudja állni a barátok, családtagok ebédjét.
A tanulmány egy másik kérdésre is választ keresett, méghozzá arra, hogy anyagi okokból kik nem tudnak rendszeresen szabadidős tevékenységeket végezni. Romániában több mint a megkérdezettek fele (56,1 százalék) felelte azt, hogy nem futja nekik ilyen célra, ezzel messze a legrosszabb mutató a románoké. Túl jól azért Magyarország sem áll, a képzeletbeli dobogóról épp csak leszorulva, a románok, a bolgárok és a litvánok után a negyedik legmagasabb az EU-ban a magyarok aránya, akik nem tudnak havonta a kikapcsolódásra költeni (32,4 százalék). E kategóriában a középkorúak mutatója a legmagasabb Magyarországon (35 százalék), a fiataloké 33, az időseké pedig 23 százalék.

(Cikkünk az eurpoa.eu felmérese alapján készült)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencezer drágakő díszíti a hárommillió dolláros melltartót

Kilencezer drágakő díszíti a hárommillió dolláros melltartót
Az Eddie Borgo tervezte darab kézi varrásához 700 óra kellett. Tovább olvasom