Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Dubaji bukta: Brad Pitt és Jacko is sokat vesztett

Zuhan az ingatlanok értéke Dubajban. A befektetők és tulajdonosok között számtalan híresség is van, de vannak megyénkbeliek is, akik egy ideig valószínűleg hiába várják a hasznot.
Rengeteget vesztettek azok a hírességek, akik dubaji ingatlanba fektettek. A válság hullámai elsősorban a luxuskategóriás villák, szigetek tulajdonosait érték el, így azokat a celebeket is, akik saját használatra vagy befektetési céllal vásároltak itt.

Több híresség, köztük Michael Jackson, David Backham, Michael Schumacher, Brad Pitt dubaji ingatlanjaikon egy hét alatt 80 ezer fontot (26 millió forintot) vesztettek.

Backhamnek nem csak ingatlana van errefelé, de nagy népszerűségnek is örvend.
Backhamnek nem csak ingatlana van errefelé, de nagy népszerűségnek is örvend.

A lakások, szállodák már csak a felét érik az októberi árakhoz képest: a gazdasági válság tehát súlyosan érinti a dubaji befektetőket. A térség leginkább stabilnak tartott gazdaságát is elérte a válság.

Az olajból gazdag Egyesült Arab Emirségek leghíresebb ingatlanfejlesztése a Palm és a World névre hallgató mesterséges szigetcsoport, sokan vásároltak a szigetek közül maguknak - írja a Deluxe.hu. Michael Schumacher is köztük van, aki ötmillió font (1,6 milliárd forint) értékben kapott részt az egyik szigetből.

Jack Whisker, a luxusingatlanokkal foglalkozó Dream Property Dubai munkatársa azt nyilatkozta, hogy a helyi piac gyakorlatilag egy szikláról zuhant le.

- A hitelválság váratlanul ért minket, hirtelen azt tapasztaltuk, hogy elvesztettük a külföldi befektetők bizalmát - mondta. - Legjobban a luxusingatlanok értéke esett. Egy négy hálószobás villát, amit néhány hónapja hárommillió fontért vettek, és most feleennyiért próbálják eladni.

Hasonló helyzetbe kerültek azok a mosonmagyaróvári befektetők is, akik összességében sokmilliárd forintot fektettek be dubaji ingatlanokba. Ahogy korábban megírtuk, az ügyet az is bonyolítja, hogy a VPOP is nyomoz a busás hasznot ígérő vállalkozó egyik cégének ügyében.

Olvasóink írták

 • 10. Ing.Böck 2009. március 21. 07:45
  „Fantasztikus hír ! Kényeztet bennünket a KISALFÖLD, érdemes olvasni .”
 • 9. login 2009. március 20. 10:02
  „Kicsit félre van ez magyarázva. Amíg a vásárolt szigeteket, villákat nem akarják eladni, addig nem bukott senki semmit. A legtöbb felsorolt híresség valószinű azért vette, hogy legyen, nem azért, hogy továbbadja. Ennél fogva marhaság az egész cikk. pfff”
 • 8. G.D 2009. március 19. 23:27
  „A Jackonak nics már régóta vesztenivalója, mert már mindent elvesztett. Hogy most meg kölcsönt vett fel és nyerni akart? Az ö dolga. Nem jött be!
  Meg úgy igazán a többieket sem tudom sajnálni. Azt hiszem, hogy még messze van a nap, amikor nekik munkanélküli-vagy szociális segélyt lellene kérniük. - De csak vigyázzanak, mert még az is eljöhet! -”
 • 7. gall 2009. március 19. 16:42
  „senki nem sajnálja ezt a 2 sznob-majmot.”
 • 6. jirzi1 2009. március 19. 15:46
  „No most hogy hallom :"lezuhant az ár" ,megyek veszek két kalyibát.”
 • 5. jakos77 2009. március 19. 15:18
  „Háát azt hiszem etöl a hírtöl nem alszom vagy egy hétig.......
  Az apeh figyeljen arra akinek ez a hír rossz.......”
 • 4. aerodragon 2009. március 19. 15:04
  „kmh245: SIG Autó Mosonmagyaróvár.”
 • 3. Primax 2009. március 19. 13:25
  „Az ilyen fontos és megrázó hírektől el is szomorodik az ember rögtön....”
 • 2. kmh245 2009. március 19. 13:04
  „Én inkább arra lennék kíváncsi, kik azok a "megyénkbeliek"! Mert ezek szerint legalább 2 van, vagy több!”
 • 1. Imcsi 2009. március 19. 12:51
  „Így jártak, akik hamar akartak nagy pénzt szakítani! Most átalakul hosszútávúra a befektetésük, vagy egy kis vagyont buknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajdú Péter vagyona után nyomoz az APEH

Hajdú azt állítja, tiszta a lelkiismerete, várja a vizsgálatot. Sok „ártatlan" sztár akadt már… Tovább olvasom