Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Dr. Traccs válaszol!

A "legeslegjobb barátnőm" pasija kell Nekem! Bűnös érzelmek vagy a szerelem megbocsátható?

A kérdésem az lenne, mit tegyek, ha a legeslegjobb barátnőmnek tetszik(?) egy fiú, aki titokban nekem is, de a srác nem tudja, hogy tetszik nekem. Ráadásul megígértem neki, hogy segítek összehozni vele a barátnőmet. De nem bírnám ki, ha járnának. Ám ha megmondom neki, mármint a barátnőmnek, hogy szeretem a srácot, azzal lehet, megbántom, s nem akarom elveszíteni a legjobb barátnőmet. Y.Kedves Y.!

Leveled kicsit zavaros volt, meglátszott rajta, mekkora lelki gyötrelmet élsz át, remélem, a fentiekben sikerült megfogalmaznunk a lényegét. Olyan problémát vázoltál fel, mely cseppet sem csak téged érint, hidd el, nem egy lány/srác érzi át e sorokat olvasva a gondodat, akik hasonló cipőben járnak vagy jártak valamikor. (Most lenne igazán fontos, hogy sokan reagáljanak erre a levélre és elmondják a véleményüket, esetlegesen tanácsaikat, ha átéltek már ilyen szituációt.)

A kérdésedre okosat lehet válaszolni. De könnyű kívülről szemlélve ezt a problémát elütni annyival, hallgass a lelkiismeretedre, indulj ki a barátságotok mélységéből, eddigi, a kapcsolatotokat jellemző őszinteségből, hogy fordított szituációban a barátnőd vajon hogyan reagálna, érezne s cselekedne. Ám mindez objektív megközelítés, s te mint a történet főszereplője hideg fejjel, realistán nem tudsz gondolkodni a kérdésben, mert az érzelmeid kétfelé húznak. Amit az eszed diktálna, felülírja a szíved szava.S mi van akkor, ha a nagy szerelmet engeded el, engeded át, miközben a fájdalmad odáig hatalmasodik őket együtt látva, hogy egyre ritkábban találkozol már a barátnőddel, s végül mindkettőjüket elveszíted?

Átérezve a csapdahelyzetet, mi mégis azt tanácsoljuk, légy őszinte. Egy igazi barátság kibírja s megköveteli a helyzet tisztázását. Lehet, hogy a barátnődnek ez a fiú nem is tetszik "annyira", vagyis jóval kevesebbet érez iránta, mint te? Ha egy srácra azt mondjuk, jól néz ki, jó pasi: hol van ez még a szerelemtől? És ha csak azért járna vele, mert épp nincs más?

Hidd el, ha megnyílsz előtte, elmondja a véleményét, s ha olyan ember, akit te bátran neveztél eddig a legeslegjobb barátnődnek, értékelve őszinteségedet viszonozni fogja azt.

Egy dolog azért elgondolkodtató. Neked kell eltöprengeni rajta. Azért ajánlottad fel a segítségedet kettejük összehozásában, hogy a fiú közelében lehess? Ez szarvashiba volt. Ez színjáték és rossz útra vezet. Ha pedig a fiú kérte ezt tőled, nyilván a barátnőd jobban tetszik neki, mint te. Olyan szekér után nem szabad futni, ami nem vesz fel, mert sok-sok elpocsékolt energia, érzelem, szenvedés és könny a vége.

Ha a barátnőd nem szerelmes ebbe a srácba, akkor se szaladj a karjaiba. Ne legyél pótlék, ennél többet érsz, s lehet, hogy tőle/tőled karnyújtásnyira egy igaz és kölcsönös szerelem vár rád - valaki mással.

Az lenne az igazán nagy hiba, ha azt elszalasztanád...


Üdvözlettel: Dr. Traccs 


Nincs tabutéma!
Bátran küldjétek kérdéseiteket a traccsparty@kisalfold.hu e-mail címre. Tabutéma nincs. Éppúgy utánajárunk szépségápolási (pl. haj- és bőrproblémák), karrierrel kapcsolatos (pl. munkahelyi beilleszkedés, állásinterjú), társkeresési (párkapcsolati és pártalálási nehézségek) kérdéseknek, mint a lelki problémáknak (pl. magányosság, ellenséges környezet hatásai, szerelem, szenvedély) akár pszichiáter bevonásával, de nőgyógyász, szexológus szakembert is keresünk, ha ilyen témában írtok megválaszolandót.

 Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is igazgathat a meztelenkedő gazdasági igazgató

Dunaújváros - Nem kíván munkajogi eljárást indítani a helyi polgármester a szexbotrányba keveredett… Tovább olvasom