Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Domokos László: Berényi Attila egy úriember

Az RTL Klub Barátok közt című sorozatában Berényi Attilát játszó Domokos László a való életben nagyon jóban van a húgával, nem úgy, mint filmbéli féltestvérével, Berényi Miklóssal.


A Brassóban született színész meghatározónak tartja a rokoni kapcsolatot: ˝Csalódhat az ember barátban, feleségben, de a testvérünkre jó esetben bármikor, feltétel nélkül számíthatunk.˝


Az RTL Klub Barátok közt című sorozatának Berényi Attilája fenekestől felforgatta a Mátyás király tér lakóinak életét, amikor 2009-ben megjelent a képernyőn. Talán a Szőke Zoltán által alakított Berényi Miklós haragszik rá a leginkább, hiszen filmbéli szerelmét, kislánya édesanyját, Balogh Nórát váratlanul felbukkant féltestvére lecsapta a kezéről.

– Nincs jogom hozzá, hogy bírálatot mondjak a hasonló helyzetekről, mindenkinek megvan a maga keresztje – védte a sorozatbeli karakterét Domokos László. A 36 éves színész mindenesetre elmondta, neki a való életben nagyon jó a viszonya a testvérével, bár sajnos mostanában ritkán találkoznak. Négy évvel fiatalabb húga, Domokos Erika Hollandiában mestervizsgázik, szintén színész. De a nyarakat a mai napig együtt töltik Csíkszentkirályon.


– Nagyon fontos: csalódhat az ember barátban, feleségben, de a testvérünkre jó esetben bármikor, feltétel nélkül számíthatunk. Ha esetleg elfelejtesz egy ünnepi alkalomról megemlékezni, a testvér nem orrol meg rád, megérti, hogy elfoglalt voltál – érvelt a színész. Szerinte a szülőkön múlik, a neveltetés határozza meg, hogy kiből milyen testvér válik. De az is lehet, hogy az ember egyszerűen csak vágyik arra, hogy jó testvér legyen.
Domokos László szerint bármilyen rossz is a viszony a sorozatban Berényi Miklós és Berényi Attila között, mégis néha-néha egy-egy gesztusban felvillan a testvéri szeretet aprócska szikrája. Kedveli Attila karakterét, mert nem lehet beskatulyázni: sokoldalú személyiség. Ezenkívül egy úriember, és ez tetszik neki.

A színész szerint érdekes a húg-báty kapcsolat, hiszen amikor tinédzser volt, a húgára taknyos kislányként tekintett. – Sokszor úgy éreztem, púp a hátamon, snassz volt elmenni együtt moziba, pedig akkor is tűzbe mentem volna Erikáért. Most viszont milyen jó lenne, ha maradna arra időnk, hogy néha elmenjünk együtt valahová kikapcsolódni! – ábrándozott.


Névjegy

Domokos László magyar színész Brassóban született 1974-ben. 1997-ben diplomázott a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetemen, majd ugyanott a Nemzeti Színház Tompa Miklós társulatának színésze volt. 2002-től a Honvéd Kamaraszínház tagja, felesége – a szintén színész Tóth Ildikó – miatt költözött Magyarországra. Egy gyermekük született, akit Simonnak kereszteltek.

Olvasóink írták

 • 7. Dödölle 2010. március 23. 17:27
  „viperetta335 2010.03.23. 17:18
  Táskás ???!!!
  Bőröndös !!!!!...... De látom, azért Te is nézed.....”
 • 6. viperetta335 2010. március 23. 17:18
  „Ez ám a hír!Anyátok közt meg berényi...Soha fontosabbat!(Meg érdekesebbet se!)
  Ebben a sorozatban szerepel az a táskás szemű művésznő?”
 • 5. Imcsi 2010. március 23. 08:03
  „Nem elég úriembernek látszani, annak is kell lenni!”
 • 4. Dödölle 2010. március 22. 19:09
  „"...Ezenkívül egy úriember, és ez tetszik neki...."
  Hát, igencsak eltérő nézeteink lehetnek az úriember-mivoltról.... Bár, Brassóban lehet, hogy az mást jelent....”
 • 3. amilo194 2010. március 22. 19:04
  „Ezt én is felfedeztem :D De nekem nem tetszik film béli természete Miklós a kedvenc figurám és ne bántsa :D”
 • 2. elihu 2010. március 22. 13:43
  „Tisztára úgy néz ki mint a B. Gordon. :)”
 • 1. Mankapunka 2010. március 22. 11:48
  „Mi van??? Barátok Közt hetet kezdünk itt a Kisalföld honlapján.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitler Eva Braunja nem volt ártatlan szőkeség

A III. Birodalom történészei jelentéktelen figuraként kezelték Eva Braunt, de új életrajza szerint a… Tovább olvasom