Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Dőlt a vére az angol királynőnek

Nagy leterheltsége és kora miatt eredt el a királynő orra vére. A Vilmos herceg közelgő esküvője körülötti felhajtása miatt az uralkodó egészségét nagyon megsínyli a sűrű programok végeláthatatlan sora.

Szó szerint orrvérzésig dolgozik Nagy Britannia uralkodója, II. Erzsébet. A következő héten 85. életévét betöltő királynő bokros teendői miatt nagyon elfoglalt. Bár szerepe inkább szimbolikus, mint meghatározó a parlamentáris monarchiában, ennek ellenére évtizedek óta nagy buzgalommal vesz részt különböző hivatalos programokban.

A királynőnek szerdán is egy formális mebeszélésen kellett volna megjelennie más méltóságok mellett a Windsori Kastélyban, a találkozón azonban váratlan orrvérzése miatt nem tudott részt venni. A királyi család orvosa szerint az incidens azért történhetett, mert az uralkodó idős kora ellenére túl sokat dolgozik.

A Buckingham Palota szóvivője közölte, hogy az elmúlt 5 esztendőben mindössze egy alkalommal fordult elő ilyen váratlan eset, továbbá emlékeztetett, hogy Erzsébet 59 éves uralkodása alatt szerencsére ritkán történtek a legutóbbihoz hasonló incidensek.

Anglia uralkodója utoljára 2006-ban mondott le hivatalos megbeszélést, akkor hátfájdalomra panaszkodott, előtte pedig 2003-as térdműtétje miatt nem jelent meg egy fogadáson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dobrády Ákos: ˝bedobtak minket a mély vízbe˝

A TNT zenekar egykori frontemberét, a győri Dobrády Ákost most egy teljesen új szerepkörben láthatjuk péntekenként. Tovább olvasom