Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Dobó Kata nem ígér senkinek semmit

Nagy talány, hogy miért kell nekem folyamatosan győzködni az embereket – válaszolta Dobó Kata arra a kérdésre: muszáj-e egy szép nőnek csúnyává válnia ahhoz, hogy bizonyítsa, színész.

A Halálkeringő bemutatója előtt beszélgettünk.


– Mit szeret a Halálkeringőben? Fontos önnek ez a film?

– Fontos, mert olyan állomás, amely kicsit megváltoztatta a karrierem irányvonalát. Ezt szűröm le a visszajelzésekből. Megdöbbentette talán az embereket, hogy elvállaltam egy ilyen szerepet. Kihívás volt, és attól színész valaki, hogy el akar játszani mindenfélét. Legfőképpen olyat, amihez a saját életében semmi köze, olyan karaktereket, amelyekhez képest borzalmasan szürke az élete.


– Gondolom, azért nem irigyli Elzát a színes életéért.

– Nem játszottam egyetlen olyan karaktert sem, akit irigyelnék. Ha az ember belegondol, hogy mit is irigyelne, rájön, hogy minden élettel nehézségek is járnak. Ezért is nem értem azokat, akik akár rám, akár olyanokra irigykednek, akiknek a látszólag csillogó életét az újságokból ismerik. Az emberek nem tudják, hogy ez a csomag – az én csomagom vagy másé – mivel jár még. De nagyon messze mentünk a kérdéstől.


– Ami az volt, hogy szereti-e Halálkeringőt. És hogy inkább a filmet szereti vagy benne magát.

– Magamat utálni szoktam, amikor megnézem a végeredményt. Most nagyon későn láttam a kész alkotást, és megdöbbentett, de szerettem, amit láttam. Nagyon kemény forgatás volt, kemény szerep. Végig furcsa állapotban voltam a forgatás alatt, elszigetelten, hogy tudjam hozni azokat a dolgokat, amiket kellett. Egy film azért csodálatos, mert a forgatás idejére család alakul ki a stábtagokból. Szomorú, hogy ugyanez a csapat ugyanígy már nem fog találkozni. Amikor kimondják az utolsó ˝ennyit˝, akkor vége az életed egy korszakának. A színházban és a filmben is ezt az időszakot szeretem: a forgatást és a próbákat. Amikor megvan egy bemutató a színházban, borzalmasan szomorú vagyok. Nekem a forgatás a nagy élmény. Egy színész igyekszik a karakterét nem eltolni, hanem közelebb engedni magához. Nem akarok felette ítélkezni. Szeretnem kell ahhoz, hogy el tudjam játszani.


– Muszáj egy szép nőnek csúnyává válnia ahhoz, hogy bizonyítsa, színész?

– Nekem úgy látszik, hogy igen. Attól függ, hogy az ember karrierje hogy indul, és melyik fiókba teszik be. Magam sem fejtettem meg még a pályafutásomat, hogy miért alakult így. Nagy talány, hogy miért kell nekem folyamatosan győzködni az embereket. De ez nem feltétlenül rossz, nincs ezzel kapcsolatban bennem semmi érzelem. Szeretek játszani, dolgozni, tanulni. És nem ígértem senkinek semmit.


– A film nem nyitott jól, kevesen nézik. Miért?

– Szerintem a műfaja miatt. Az embereknek másra van szükségük a szórakozásra szánt időben. Ez benne volt a pakliban, amikor forgattuk, hogy valamifajta rétegfilmet készítünk. Csak hát nagyon szerettük.


– A sztori vége elég megdöbbentő. Mit szólt, amikor először olvasta?

– Én is megdöbbentem. Aztán Krisztián (Köves Krisztián Károly, a Halálkeringő rendezője – a szerk. ) elmagyarázta, és szerintem érthető: azt jelenti, hogy valaki mégis kapott esélyt egy jobb életre.


– Színházban nehezen varrhatná össze a saját kezét.

– Igen... Biztos sokunknak eszébe jut, hogy kipróbálná azokat a karaktereket, amelyeket Angelina Jolie szokott játszani, ezeket a cool csajokat. Ez egy kicsit olyan, bár nem ez a domináns.


– Öröm látni, hogy a filmben annyira előnytelen frizurát milyen jól lehet alakítani.

– Nekem tetszett a filmben is, én borzasztóan bírom. Több gond van vele, mint a hosszúval – ezt zárójelben megjegyzem a többi nőnek, aki azon gondolkodik, hogy levágatja. De emiatt ne rettenjenek el, mert ha úgy érzik, hogy változásra van szükségük, akkor ez abszolút segít.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. maradando 2010. február 03. 02:32
  „Utána olvastam és kérdeztem dolgoknak és arra a megállapitásra jutottam:jó szinésznő válhat majd belöle !
  Kisérteties hasonlóságot véltem felfedezni benne,és Gobbi Hildában .Apró részletekről van csak szó.”
 • 25. Dr.Horváth 2010. január 29. 14:12
  „Lézerman, örülök, hogy így látja :-))) (egyébiránt kis hazánkban sok hülyeségre van jogszabály).”
 • 24. maradando 2010. január 29. 02:25
  „Ezek a hűlye gyógyszerek! Én meg azt álmodtam,hogy megigérte :ha kettőnk között marad,akkor egy éjszakára együtt lesz velem!
  Pedig kapna tőlem egy tragikomikus szerepet a maga számára !Egy éjszaka alatt csúnya nővé varázsolnám .”
 • 23. Lézerman 2010. január 28. 10:27
  „Dr.Horváth:
  Érdekes amit irt,én ezt még sosem hallottam,hogy jogilag is akadályoztatva vannak az azonos nevű művészek.Már megérte ma felkelni!!!!”
 • 22. Dr.Horváth 2010. január 27. 21:24
  „Lézerman! Ugyanazzal a kereszt és vezetéknévvel nem lehet két művész, ezt, ha jól emlékszem jogszabály is kimondja. Ugyanolyan vezetéknév lehet, de a teljes név nem lehet azonos. (Nyilván nem véletlenül.)”
 • 21. RickCartman 2010. január 27. 19:59
  „Vizsla, és lolita, igazatok van, csak ez a viselkedés, amit felvett,ez nem áll jó szegénynek,ha az alakítás a fontos,akkor vajon Töröcsik Mari miért nem verdesi magát, pedig ő is volt fiatal, és nagyon szép! Ha eljárt az idő a színésznő felett, nem kellene eljátszania ezt visszataszító csábos-titkos-dögös macát a bulvárnak.”
 • 20. lolita 2010. január 26. 10:02
  „Egy szinesznö akkor igazan szinesznö ha a rabizott darabot eltudja jatszani,legyen az szep,vagy atlagos es a szineszetben ez a fontos az alakitas.”
 • 19. Vizsla 2010. január 26. 08:21
  „Értetlenül olvasom ezeket a színésznőt pocskondiázó hozzászólásokat. Én a filmre nagyon kíváncsi vagyok, láttam a bemutatóját, nagyon ígéretes. Nemcsak Dobó vagy Kovács (tökmindegy) Kata miatt, hanem a többi színész és a sztori is érdekes.”
 • 18. RickCartman 2010. január 25. 20:24
  „jobban megnézve kicsit öregecske is már, az még jól is állhatna, ha lenne mögötte tehetség, a "jaj-de-titokzatos-szexi-szépség-vagyok" fazon ebben a korban már inkább enyhe mosolyt vált ki a nézőből”
 • 17. Lézerman 2010. január 25. 19:42
  „Dr.Horváth:
  Koltai néven is van több szinész,mégsem változtatott nevet egyik sem,ráadásul mindegyik sikeres lett a maga módján....Úgy,hogy nem győzőtt meg kedves olvasótársam.Végül is nekem teljesen mindegy,egy a lényeg, a sikerhez nem árt ha tethetséges valaki.”
 • 16. makacs 2010. január 25. 14:02
  „Nem lehet mindig ő a legjobb szerepben. A legtöbb csinos női színész soha nem fog annyi filmben játszani mint ő eddig. A kérdés maga pedig eleve hülyeség, egy csúnya színésznőnek sokkal kisebbek a lehetőségei, mert az tényleg csak a tehetségével hódíthat. Ez igen nagy hátrány kedvesem.”
 • 15. Dr.Horváth 2010. január 25. 12:34
  „Lézerman! Nem azért változtatott nevet, mert jobban felfigyelnek rá, hanem mert Kovács Kati néven már van itthon művésznő...”
 • 14. fióka 2010. január 25. 12:25
  „Nem is kell csúnyának lenni elég volt ,hogy kiment hollywood-ba azt nagyon szerelmes lett egy öregapja korabeli rendezőbe a többi sínen volt:D”
 • 13. Lézerman 2010. január 25. 06:53
  „Hát,hogy szép-e,azt egy kisit túlzásnak artom,szerintem olyan mint az órám: MUTATÓS!!!!!!!
  Viszont ami tény,amig a Vajna Úr nem karolta fel addig azt sem tudtuk ki Ő,a Dobó Kata,aki ugyebár Kovács Kata!!!Azt mondta,azért változtatott nevet mert igy jobban felfigyelnek rá,ugyan is a Kovács az sablonnév.
  Én meg azt mondom,hogy teljesen mindegy mi a neved,ha tehetséges vagy!!!!!!!!”
 • 12. RickCartman 2010. január 24. 19:42
  „muszáj-e egy szép nőnek csúnyává válnia ahhoz, hogy bizonyítsa, színész.
  Ez a kérdés megválaszolatlan marad, mert a szép nőkre vonatkozik, nem Dobó Katára.”
 • 11. Mankapunka 2010. január 24. 18:35
  „9. Jobb lesz,ha a Jobbikra szavaz,mert különben dzsungel lesz a lábai között???????

  Vag nem így van?????????????????”
 • 10. adalfold 2010. január 24. 18:26
  „az ok ,hogy karriert választott, de nem megy az sem neki.
  nincs valami nagy népszerűsége.”
 • 9. akinemfél 2010. január 24. 17:37
  „Elhiszem,hogy a karrier,mint életcél - végulis egy nehéz zsák. Kivulállok irigylik a csillogásért,a sztárságért.
  De a lelke magányos. Látszik az arcán is. Gyorsan ráncosodik. Nehéz sorsot választott magának. Szerintem fiatalon fog meghalni. Szomoru lenne,ha ongyilkos lenne.
  Van megoldás. De akkor fel kellene adnia az eddigi életét,amirol tévesen azt hiszi,hogy ez o.
  Pedig ez nem o.”
 • 8. Mankapunka 2010. január 24. 16:47
  „Én inkább maradok a BK Kingánál(Balogh Edina).

  Ő nagyon szuper.”
 • 7. Agent 2010. január 24. 16:42
  „Hajjaj, ronda dolog az irigység látom:)”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem háromezerszer tárcsázta a segélyhívót egy horvát nő

Nyilvános szolgáltatás akadályoztatása miatt hat hónapi, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre… Tovább olvasom