Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Divatba jött a latinbetűs tetkó Kínában

Míg a nyugati civilizációban a távol-keleti jelek, szimbólumok kelendőek mint tetkóábrák, addig a kínaiak számára a nyugati betűk és feliratok titokzatosak.
Bár a népi Kínában a hatóság helyteleníti a tetoválást, holott az több évezredes kínai hagyomány, az utóbbi öt évben kevésbé ferde szemmel tekint rá, legalábbis eltűri.

Így aztán a törvény és törvénytelenség szürkületi zónájában egyre több tetováló szalon működik, vendégeik pedig többek közt nyugati sztárokat utánozva kapnak kedvet bőrük "cicomáztatásához".

Igaz, a sztárokon gyakran éppen kínaiak a jelek, de hát az egy kínai számára nem "kínai", nem kellően misztikus, és nem kérdezgeti a kutya sem Kínában, hogy ugyan mit jelent.

Így aztán zömmel angol nyelven szurkáltatják magukra a feliratokat, amelyek a legkülönfélébbek, vallásiaktól a "Magányos úr"-on át az "Mindig hiányozni fogsz"-ig terjednek. Utóbbi feltehetően szerelmes szentencia, nem pedig iskolakerülési prófécia.

A tetováltatók zöme ugyan egyetemista, ám akadnak orvosok, bankárok, tudósok is a szalonokba betérők között. Egy tetkó egyébként meglehetősen drága, 1000 jüan (35 ezer forint), egy gyári munkás havi fizetése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakatlan szigeten landolhatott a maláj gép

Újabb rejtély bukkant fel az eltűnt maláj repülőgép kapcsán. A pilóta, Zaharie Shah ugyanis egy házi… Tovább olvasom