Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Digitális végrendeletet és gyászértesítőt írhatunk a Google-lal

Új, automatikusan működő funkcióval ellenőrzi a Google, hogy a felhasználói élnek-e még.
Az interaktív fiókkezelőt arra találták ki, hogy ha már többé nem használjuk a Google-fiókunkat, akkor mi történjen. A Google a döntést a mi kezünkbe adja.

Lehetőségünk van arra, hogy csak simán töröljünk mindent a fiókunkkal együtt, de arra is, hogy akár ismerősökkel, családtagokkal megosszunk adatokat.

Logikusan belegondolva a legvalószínűbb eset, ha inaktívvá válunk az az lesz, ha meghalunk. A fiókkezelőt előzetesen fel kell tölteni adatokkal, utána azonban magától értesíti az ismerősünket a halálunkról, a szeretteinknek pedig akár még leveleinkhez és fotóinkhoz is hozzáférést biztosít - írja az origo.hu.
 

Az Inaktív fiók kezelője nevű új funkció beállítása rendkívül egyszerű, mégis sokkoló élmény: előre meg kell írnunk azt a levelet, amelyet a rendszer kiküld a halálunk esetén. A rendszer több címzettet képes kezelni, mindegyiküknek személyre szabott üzenet állítható össze. Azt is meg lehet adni, hogy a digitális végrendeletünk végrehajtói mely Google-szolgáltatásainkhoz vagy adatainkhoz férhetnek hozzá.

A Google korábban csak halotti bizonyítvány és az elhunyt birtokainak kezelését igazoló irat hiteles angol nyelvű fordításának bemutatása ellenében adta meg a hozzáférést az elhunyt fiókjához a hozzátartozóknak: a mostani rendszer ezt a hosszadalmas, bürokratikus eljárást gyorsíthatja meg és teszi egyértelművé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válság sújtja a londoni prostituáltakat is

A prostituáltak szolgáltatásaikat kénytelenek sokszor fél áron kínálni ahhoz képest, mint amennyit… Tovább olvasom