Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Diák-Oscar: taroltak a kaliforniai filmiskolások

A kaliforniai filmiskolások nyerték a legtöbb diák-Oscart az amerikai filmakadémia Beverly Hillsben megrendezett hétvégi díjkiosztó ünnepségén.
A kaliforniai filmiskolások nyerték a legtöbb diák-Oscart az amerikai filmakadémia Beverly Hillsben megrendezett hétvégi díjkiosztó ünnepségén.

A filmakadémia öt kategóriában díjazta a tehetséges filmiskolások pályaműveit a Samuel Goldwyn Theaterben lezajlott eredményhirdetésen. Az alternatív kategóriát kivéve, ahol csak aranyérmet osztottak, az animációs, a dokumentum-, a játékfilm és a külföldi film mezőnyben arany-, ezüst- és bronzéremmel jutalmazták a legjobbakat. A kaliforniai egyetemisták öt díjat kaptak, köztük két aranyat.

A külföldi film kategóriában a londoni Westminster Egyetemen tanuló David Winstone For Elsie című munkájával lett aranyérmes. Az ezüst a baden-wurtenbergi filmakadémia diákjának, Thomas Stubernek jutott Of Dogs and Horses című alkotásáért, a bronzot pedig a kölni Nemzetközi Filmiskolába járó Elmar Imanov kapta The Swing of the Coffin Maker című pályaművéért.

A diák-Oscar-díjat (Student Academy Awards) 1972-ben alapította az amerikai filmakadémia. A korábbi érmesek közül azóta negyvenhatan kaptak Oscar-jelölést, és nyolcan nyertek vagy kaptak megosztva Oscar-díjat. Az idei, 84. Oscar-gálán a 2011-es diák-Oscar két győztese, Hallvar Witzo és Max Zahle is szerepelt egy-egy munkával a rövid játékfilmek Oscar-jelöltjei között.

A nagy presztízsű versengésnek magyar győztesei is voltak, egyikük, Böszörményi Zsuzsa 1991-ben részesült az elismerésben Egyszer volt, hol nem volt című, diplomafilmként készült dokumentumfilmjével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pubban felejtette kislányát a miniszterelnök

A kislány szülei negyedórányi távollétében sem ijedt meg nagyon: a pub személyzetének segédkezett… Tovább olvasom