Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Devizahitele miatt nélkülöz Görbe Nóra

Autóhitelét nyolc éve nyögi, az új otthonára felvett kölcsönt végtörlesztette: Görbe Nóra lakása odalett, meleg víz nélkül kezdenek új életet.
– Két hitelt vettünk fel, 2007-ben és 2008-ban. Egy szabad felhasználású és egy autókölcsönt. Persze mindkettőt svájci frank alapon – kezdte a Borsnak színésznő.

– Az előbbiből szerettük volna leendő otthonunkat felújítani, de a válság mindent meghiúsított. Hiába fizettük a megemelt törlesztőket, a tartozás csak nőtt. Csak végtörlesztéssel tudtunk kiszállni a lakásból, de az odalett. Az autó nyolc éve van meg, ötvenezer helyett ma már százat kell fizetnünk még két éven át.

Görbe Nóra és családja rá­adásul a költözést így sem kerülhette el, hiszen a hitelt erre a célra vették fel, így azonban egy felújításra váró épületbe kellett bebútorozniuk.

– Egy százéves kocsiszínben terveztük az életünket, amit felújítunk és otthonossá teszünk. Nagy kihívás volt ez számunkra, egy kreatív feladat. Le sincs vakolva, meleg víz egyelőre nincs is benne. Néha, ha kisírtam a haragom a hitelekkel kapcsolatban, azt láttam, mások még nálunk is nagyobb bajban vannak. Százezrek problémája ez, és azt sem tartom kizártnak, hogy van ebben tudatosság a bankok részéről - tette hozzá.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális vérengzésre készültek Valentin-napon

A fegyveres támadást szombaton nyilvános helyen, véletlenszerűen kiválasztott áldozatok ellen akarta… Tovább olvasom