Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Détár Enikő és Rékasi Károly együtt relaxálnak

Détár Enikő és Rékasi Károly minden szabad pillanatot igyekszik egymással tölteni, és miután nagylányuk külföldön tanult, úgy döntöttek, nem maradhatnak el Gigi mögött és együtt sajátítják el az angolt.
Választásuk egy rózsadombi nyelvstúdióra esett, ahol a lehető legkényelmesebben tökéletesíthetik nyelvtudásukat, úgy, hogy lemennek alfába.

A színészházaspár életébe alkalmanként becsúszik, hogy munkájukhoz elengedhetetlenné válik az angoltudás. Ám sem Détár Enikő, sem Rékasi Károly idejébe nem fér bele, hogy naponta több oldalnyi házi feladattal pepecseljenek. Ezért is kerestek olyan iskolát, ahol elfelejthetik a nyelvtanulás ezen hosszadalmas és fárasztó részét. Igaz, először mindketten szkeptikusak voltak az alfa angol módszerrel kapcsolatban, hogy relaxálva angolozzanak, de már az első óra után rájöttek, nincs is ennél kényelmesebb: pihenve tanulnak meg folyékonyan beszélni, sőt a különleges tananyag a hosszú távú memóriában rögzül, így nem felejtik el.

Galéria!


„Eddig még soha senkinek nem sikerült megtanítania angolul, már előre sajnáltam minden kedves jelentkezőt. Valószínűleg a hosszú távú memóriám miatt bizonyult eddig lehetetlen küldetésnek, hiszen a szövegtanulás is mindig problémát okozott. A mai napig minden előadás előtt újra és újra átolvasom a szövegemet. Így biztos, nem felejtem el, a rövid távú memóriám ugyanis nagyon jó. Éppen ezért kíváncsian várom az órákat, remélem, megtörténik a csoda, és megtanulok angolul" – árulta el nevetve Rékasi Károly.

Párjával ellentétben Enikő bátran és folyékonyan beszél angolul. A színésznő az általános iskolában tanulta meg igazán a nyelvet. Azóta azonban kevésbé foglalkozott vele, éppen ezért a nyelvtani ismeretei hagynak kívánnivalót maguk után.

„A szüleim fontosnak tartották, hogy angolul tanuljak, és olyan általános iskolába írattak, ahol erre lehetőség volt. Gyakorlatilag azóta abból a nyelvtudásból élek, és hiába tudok gátlások nélkül beszélni angolul, nagyon jól tudom, annak ellenére, hogy megértenek, nyelvtanilag nem teljesen tökéletes amit mondok. Ez mindig is zavart, ám sajnos nem volt időm komolyan nekiállni a tanulásnak. Eddig – tette hozzá Détár Enikő, aki reméli, hogy az új oktatási módszer segítségével két legyet üthet egy csapásra, és amellett, hogy Karival együtt feltöltődik energiával, még az angoltudását is tökéletesítheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi veszekedés higannyal

Egy 70 éves férfi heves családi veszekedés közben szándékosan összetört egy háromliteres edényt,… Tovább olvasom