Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Demcsák Zsuzsáért gyűjtenek aláírásokat

A műsorvezető volt férjét a héten mentette fel a bíróság első fokon, mert nem találták bűnösnek súlyos testi sértésben. Az aláírásgyűjtők szolidaritásukat fejezik ki Zsuzsával.
Az aláírásgyűjtést kezdeményező Patent Egyesület tagjai felháborodtak az ítélet kapcsán. Szerintük ez újabb felhatalmazást ad a bántalmazóknak, hogy a felelősségre vonás kockázata nélkül továbbra is terrorban tartsák a családtagjaikat, s üzen a kiszolgáltatottaknak, hogy nem számíthatnak állami védelemre a partnerkapcsolati erőszakkal szemben - írja az Origo.

Az ítéletből egyértelműen kiderült, hogy fizikai erőszakot is elkövetett a vádlott, azonban Zsuzsa későn kért segítséget.


- Ahhoz, hogy súlyos testi sértésnek minősülhessen az ügy, harminc napon belül be kellett volna adnom a feljelentést. Mivel ez nem történt meg, visszaminősítették az ügyet könnyű testi sértéssé. Ez nem azt jelenti, hogy a bántalmazás nem történt meg, mindössze azt, hogy nem határidőben intézkedtem. Most magánvádas eljárással élhetek, erre is harminc napom van, de még nem tudom, hogy akarom-e - mondta el a Borsnak.

A petció aláíróinak célja, hogy a családon belüli erőszak ne csak a szavak, hanem az egyedi döntések szintjén is elítélésre kerüljön. Fél nap alatt több mint 220 támogató aláírás érkezett a petícióhoz.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szörnyű gyerekkora volt Berki Krisztiánnak

Berki végigszenvedte anyja alkoholizmusát, azt, hogy nem törődött vele. Mindennek következménye az… Tovább olvasom