Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Dávid Ibolya a Playboyban

A Fidesz kifejezetten Dávid Ibolyát akarta miniszternek az MDF-ből 1998-ban. Az elnökasszonynak az első ügyvédi állásának megszerzéséhez egy erős pálinkát kellett meginnia.
Interjút készített Dávid Ibolyával, az MDF elnökével a Playboy, amelyből  kiderül, hogy 1998-ban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kifejezetten őt  akarta miniszternek az MDF-ből.  
    A Playboy című férfimagazin pénteken megjelenő számában Dávid Ibolya különböző ruhákban, egyik képen pedig feltupírozott  hajjal látható. A pártelnök Havas Henriknek adott interjújában  beszélt egyebek között férjéről, arról, hogy miért lépett be az  MDF-be, valamint arról is, hogy 1998-ban Orbán Viktor, a Fidesz  elnöke kifejezetten őt akarta miniszternek az MDF-ből.  
    Dávid Ibolya felidézte, hogyan lépett be 1989 januárjában az  MDF-be. Mint mondta, "honleányi kötelességének" érezte, hogy letegye  a voksát a változás mellett. "Kikértem a tagkönyvemet, befizettem a  tagdíjamat, gondoltam, hazaviszem, beteszem a kisszekrénybe, és  ezzel megtettem, amit kellett. Én jobbára csak jogászkodtam a  pártban, szerződéseket, alapító okiratokat szerkesztettem, meg  persze próbáltam ösztökélni az embereket arra, hogy ne csak  kritizáljanak, de tegyenek is a változásért".  
    Az MDF elnöke felidézte azt is, hogyan lett miniszter 1998-ban.    
    Elmondta, Orbán Viktorral olyan viszonya volt, hogy "miközben az  MDF-ből hárman aspiráltak miniszterségre, ő egy negyedikre tett  javaslatot, mégpedig személyemre".  
    Hozzátette, hogy az előzetes alkut még az előző elnökkel kötötte  a Fidesz: egy miniszteri posztról volt szó a közös kormányban, és  néhány államtitkárról, amit az MDF tölt be. Hangsúlyozta: Orbán  Viktor azt javasolta neki, hogy fontolja meg a szociális és  családügyi miniszterséget.  
    Mint mondta, válasza az volt, hogy ezt nem tudja vállalni, mert  van egy szakmája, jogász, ügyvéd, és ezt szeretné kamatoztatni.  Aztán Orbán Viktor egy vagy két hét múlva telefonon erősítette meg,  hogy igazságügy-miniszterként várja a kormányban - idézte fel az MDF  elnöke.  
    Arra a kérdésre, hogy most tényleg gyűlölik-e egymást Orbán  Viktorral, azt felelte: "abban a szóban, hogy gyűlölni, benne van  az, hogy ölni, és lúdbőrözik tőle kezem-lábam. Távol áll tőlem".   
    Mint mondta, a nyitottságát korrekt partneri együttműködésre  rendszeresen deklarálja, utoljára a szélsőségek elleni  együttműködésre tett indítványával.  
    Arra a kérdésre, hogy lesz-e még miniszter, annyit válaszolt:  "ahogy mostanában szokás mondani, készen állok rá".   
    Kiemelte: rajta kívül is készen állnak jó néhányan annak  érdekében, hogy a piacbarát, konzervatív politika sikerre vigye az  országot.  
Nehezen jutott be a pécsi jogi karra, ennek elvégzése után nem kapkodtak utána az ügyvédi irodák. Nyakába vette hát az országot, s végül a jó szerencse a Tolna megyei Tamásiba vezette. Ám ott a felvételnél nem a diploma számított, hanem az, hogy a jelölt meg tudja-e inni a „tuskósi rettenetest", vagyis az ügyvédek saját pálinkáját. Dávid Ibolya legyűrte az italt, és elnyerte az állást
    Dávid Ibolya beszélt férjéről, akivel kapcsolatban úgy  nyilatkozott: egy tevékeny, elfoglalt jogászember, aki nem kér  abból, hogy "ő Dávid Ibolyáné" legyen.  
    Úgy fogalmazott: becsüli benne azt, hogy segít és tolerál egy  "rögeszmés" feleséget, aki eltűnik napokra a politikába, külföldre,  rendezvényekre. "Senkit nem kérek se mellé, se helyette, mert tudom,  hogy életemben a legnagyobb támaszom a férjem, akinek az egész  harminc év béli különös életemet köszönhetem" - nyilatkozta.  
    A Playboy magyar kiadásának tízéves működését köszöntő jubileumi  szám pénteken jelenik meg.

Olvasóink írták

 • 16. pisti83 2009. október 01. 08:18
  „Dávid Ibolya végre meg találta helyét. Plébolyba való nem az országgyűlésbe.”
 • 15. jánosi 2009. szeptember 30. 22:05
  „Az a pálinka még mindig irányító a hölgynél.”
 • 14. Primax 2009. szeptember 30. 21:52
  „Akárki akármit is mond : jól néz ki a csaj ! ! !”
 • 13. Cancer 2009. szeptember 30. 21:48
  „szanalmas.foleg az, hogy a sajat valasztokorzeteben sosem tudott nyerni, mert aki ismeri, utalja.most probal egy kis nepszerusegre szert tenni, mert sehol sincs a partja.de soha tobe nem lesz miniszter”
 • 12. Patriot 2009. szeptember 30. 21:14
  „Politikai kurvizmus hazai meghonosítója. Playboyban van a helye!”
 • 11. kivagyokén 2009. szeptember 30. 19:43
  „Nem is tudtam a Playboy politikai alp? De elmaradott vagyok. Vagy ibolyka szánalmas. Nem tudom”
 • 10. látó55 2009. szeptember 30. 19:34
  „T. Spitfire !
  Azért lett politikus.”
 • 9. Stan01 2009. szeptember 30. 17:13
  „remélem a többi tolvaj is kisöprődik a parlamentből, zsidesszel, vörösökkel együtt... munkatáborba az árulókkal!”
 • 8. Spitfire 2009. szeptember 30. 12:41
  „egy kedves rokonom együtt járt vele Pécsre jogra, már az egyetemen is egy köpönyegforgató jellemtelen senkiházi volt...”
 • 7. Phobos 2009. szeptember 30. 11:17
  „Majd a börtön történeteit is elolvasom ...”
 • 6. Szilágyi_Zsolt 2009. szeptember 30. 10:41
  „Ugyan, nem lesz ebből még egyszer 5 %-os küszöb, az MDF 2006 óta végképp herényire zsugorodott. :)
  2010-ben ők is a történelem szemétdombjára kerülnek majd, ahová valók (az SZDSZ-szel együtt, hehe!) Antall József forogna a sírjában, ha tudná, mit műveltek a rendszerváltó pártjával 15 év alatt.”
 • 5. Túrabakancs 2009. szeptember 30. 09:02
  „Nem volt elég hogy ez a nőszemély hátba támadta a jobboldalt 2006-ban, /is/ most még rá is tesz egy
  lapáttal a botrányaira! Remélem nem jutnak be jövőre a parlamentbe, hiszen az SZDSZ -emberi beszivárogtak oda, és alig várják hogy hátráltassák a Fidesz ténykedését, és védjék a kisebbségeket
  a magyarok ellenében.”
 • 4. nanemá 2009. szeptember 30. 08:22
  „Olyan ez is lenne mint a Zalatnay.”
 • 3. AranyKözépút 2009. szeptember 30. 07:28
  „Csetneky,
  Ez így igaz:))”
 • 2. Csetneky 2009. szeptember 29. 22:53
  „Még mindig jobb, hogy csak nyilatkozott, mert ha le is vetkőzött volna, az emberiség elleni bűntett lenne! Soha el nem évülő! :)”
 • 1. Jandex 2009. szeptember 29. 20:26
  „No comment”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti sport lett a patkányölés: színestévét kapott a bajnok

83 450 rágcsáló elpusztításával nyerte meg a patkányölőversenyt egy bangladesi gazda; színes… Tovább olvasom