Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Danics Dóra és az X-Faktor mindent vitt

Ismét az X-Faktor lett az év legnézettebb televíziós show-ja.


 

Az X-Faktor 4 év alatt nem talált legyőzőre, hiszen ez már a 4. év, amikor az RTL Klub zenei tehetségkutatója a legnézettebb televíziós show lett Magyarországon. (18-49 évesek körében)

Mióta az X-Faktor elkezdődött, minden heti toplista élén az RTL Klub tehetségkutató  műsora állt, egyetlen műsor sem volt képes még csak meg sem közelíteni a nézettségi versenyben.

A szeptember 7-én indult show már az első adással 2,047,989 embert ültetett le a tévék elé a teljes lakosságot alapul véve, ami a 18-49 éves korosztály körében 50.9%-os SHR-t jelentetett. A legnézettebb a szeptember 22-i adás volt 51,8%-os közönségaránnyal a 18-49
évesek körében, ami 2,391,000 nézőt jelentett. A legkevésbé nézett adás (a december 7-i) is 1.609.000 embert ültetett le az X-Faktor elé a teljes lakosságból.

A két napos X-Faktor 28 adásából 3 hozott 50% fölötti közönségarányt a 18-49 éves korosztály körében, 9 adás közönségaránya volt 40% fölött, 15 adásé pedig 30% fölötti ugyanezen korosztály körében.
Alapvetően nagy nézettségi különbségek nem voltak a vasárnapi és szombati adások között, általában elmondható, hogy nagyon hasonló nézőszámokat hoztak a teljes lakosságot véve alapul, 10 esetben a vasárnapi adások nézőszáma kevéssel meg is haladta a szombati
show-ét.

Az utolsó X-Faktor hétvége nézettsége is magasan minden más műsor előtt teljesített. A szombati adást 1.808.000-an nézték a teljes lakosság körében, a 18-49-évesek körében 39 % volt a közönségarány, míg Danics Dóra győzelmét 1.852.000-en követték az RTL Klubon a
teljes lakosságból. Szombaton a TV2 X-Faktorral szembeállított vígjátéka (A Stepfordi feleségek) 9%-os közönségarányt, míg A Tökéletes védelem című akciófilm 6%-os közönségarányt hozott. De vasárnap A Varázsdada is csak 14,7%-os közönségarányt ért el a TV2-n szemben az X-Faktor döntőjének 37,9%-os közönségarányával. (18-49 éves korosztály)

Az X-Faktor minden évben, amikor az RTL Klub műsorra tűzte, az év legnézettebb showja lett.

Így volt ez 2013-ban is.

Forrás: Nielsen Közönségmérés

Vasárnap írtuk

Az X-Faktor első női győztese Danics Dóra. A mosonmagyaróvári taggal felálló ByTheWay nem lett az X-faktor dán csapata.

Hogy miért írjuk ezt a ByTheWay-ről? Talán emlékeznek még, hogy a dán focicsapat 1992-ben, miután a selejtezők után második helyen zártak csoportjukban, kiestek, és nem jutottak ki ez EB-re. A jugoszlávok kizárása után mégis elindulhattak Schmeichel-ék, s végül Európabajnok lett a skandináv csapat.

A ByTheWay kieső helyről nem tudta behúzni a győzelmet, de legjobb csapatként a második lett.

A mosonmagyaróvári Feng Ya Ou csapatával vasárnap este a győzelemért küzdött. Az egyszer már kiszavazott ByTheWay visszakerülése után egészen a végső küzdelemig menetelt az X-Faktor tehetségkutató versenyben. 

Feng Ya Ou, a ByTheWay együttes mosonmagyaróvári tagja a döntő előtt azt nyilatkozta, hogy mivel rengeteget dolgoztak, így bíznak a győzelemben.

Összefogaló - Vasárnap késő este újabb név került az X-Faktor magyarországi győzteseinek listájára: 2013-ban Danics Dóra nyerte a népszerű tehetségkutatót. Geszti Péter mentoráltja a ByTheWay-t győzte le a fináléban, akinek Szikora Róbert volt a mentora. A végső fináléban a 25 év felettiek kategóriájában induló Danics Dóra, illetve a csapatok között induló ByTheWay lépett színpadra, hogy kiderüljön, ki nyeri a népszerű tehetségkutató idei évadát.

Mindketten több produkcióval készültek: három egyéni és egy közös, duettprodukciót adtak elő. A nézői szavazatok alapján végül Danics Dóra nevét hirdették ki győztesként a műsorvezetők, Lilu és Istenes Bence. Dórának először természetesen mentora, Geszti Péter gratulált, majd boldogan ölelte magához a családját is.

A győzelem pillanataiban Dóra nem feledkezett meg a ByTheWay-ről sem, akik szintén gratuláltak a győztesnek. 

Online közvetítés

22.32 - Danics Dóra még énekel egyet. Új út a dal címe.

22.29 - És végül kimondták: Danics Dóra 2013 X-Faktor győztese. Danics Dórát választotta a közönség.

Fotó: http://xfaktor.rtlklub.hu/galeria/55437
Fotó: http://xfaktor.rtlklub.hu/galeria/5543722.25 - Lilu még egy percig folyamatosan beszélt, aztán lezárta a szavazást.

A végére még jutott egy nagyon csúnya playback a 12 döntőstől

22.17
- Ismét a 12 döntős énekel a színpadon. Hát, ha itt nem volt félretátogás és hatalmas playback, akkor sehol. Csak állj mellém - csúnya volt ez a playback, nagyon.

22.01 - Az X-Faktor három győztese a színpadon: Kocsis Tibor, Vastag Csaba, Oláh Gergő. (Nem ÉLŐ)

21.48 - Danics Dóra énekel, ismét magyarul. Szikora szerint nem kell félni tőle.

21.37 - Reklámozni voltunk. most Csoboz Adélt kapcsoltuk. ByTheWay következik ismét. Nem volt nagy szám, érhető a könnycsepp és a pityergés. Tóth Gabi 21.45-ig bírta könnyek nélkül.

21.24 - Tóth Gabi énekli a színpadon egy motoron bőrszerkóba: Itt a lét a tét. Tolnak egy kis promót a Való Világ 6-nak. Itt is leveszik az ÉLŐ feliratot.

21.15 - Egyszerre lép színpadra Danics Dóra és a ByTheWay. Nem volt nehéz megállapítani: Dóra simán leénekelte a srácokat.

Hevesi Tamás így tolta ezt a számot21.13 -55-45% az állás, nő a különbség.

20.58
- Keresztes Ildikó új dalával az est sztárja. Porondmesternek öltözött, hiszen a Recirquel adja a hátteret. Az akrobaták sokkal érdekesebbek. És nagyon helyesen, az előre felvett playback produkcióról az RTL Klub levette az ÉLŐ feliratot.

20.56 - Fantomképek: 54-46% az állás.

20.49 - Danics Dóra magyar száma jön: Márti dala20.42 - Ismét jön a ByTheWay kedvenc külföldi dalukkal. Igen, ülnek az asztalnál a poharakkal. Where I'm gone - ki gondolta volna.

Most azonban az egyik sárga pohár leesett. Előszőr bűvésztrükkre gyanakodtunk, de aztán előkerült a pohár. Alföldi Róbert azt mondta, a legnagyobbakkal is előfordul, hibát még a szőnyegekbe is beleszőnek.

Szikora világszámnak nevezte a műsorszámot. Feng szerint direkt volt, hogy valamivel feldobják a számot.20.39 -Ismét Lilu és Istenes konferál. Újabb állást mutatnak: most mindkét fantomkép alatt 50-50 százalék.

20.31 - reklám az RTL Klubon. Megnéztük a műsorújságot 22.30-ig tart a döntő. Aki gondoéja közben belenézhet a duna world-ön a Gasztroangyalba, vagy a Discovery-n a Dynamo - varázslat a világ körül című műsorba. A Film+-on este 9-től a Mad Max kezdődik.

20.28 - A zsűritől nem idézünk, mert ma már csak válogatott dícséretek hangzanak el. Na, jó esteleg néha idézünk. Pl. Szikora mestertől: "Dóri, a felkelő nap házában neked is van egy szoba."

20.23 - Danics Dóra énekli legjobb külföldi dalát a The Animals-tól.

20.18 - A ByTheWay kezd kedvenc magyar dalával. R-GO: Létezem - Volt nagy csikidam.20.15 - Fantomképek és az állás: 51-49% - Lilu azt mondja, most nem az vezet, aki pár órával ezelőtt.

20.11 - Megmutatták a mentorokat is.

20.06 - Lilu és Istenes Bence üvölt bele a képünkbe. A döntősök készen állnak - derül ki a kérdés után. Aztán jön a felszólítás, hogy szavazzon mindenki.

20.03 - Színpadon a 12 döntős. Különleges a dal is, hiszen a döntősök hozzátették a magukét. Nem nagy durranás.

20.00 - 204 nap után a végére ér az X-Faktor 2013, amelyben Danics Dóra és az egyszer már kiesett, mosonmagyaróvári taggal (Feng) felálló ByTheWay csap össze. Nézzük, mit nyújt élőben vasárnap este az RTL Klub.

Vasárnap 19.53-kor végre elbúcsúzott Ada és Csobot Adél a délután fél kettő óta tartó felvezető műsortól. Annyit elárultak: 51-49%-on áll a két döntős. Ki gondolta volna, hogy ilyen szoros lesz. Jöhet az élő show. 

Ez történt szombaton - Az X-Faktor szombati adásában kiderült, hogy - a nézők döntése alapján - a vasárnapi fináléban Danics Dóra és a ByTheWay küzdhetnek a végső győzelemért.

Természetesen a mindent eldöntő esti show előtt sem maradnak a nézők X-Faktor nélkül, mert vasárnap már 13:30-kor elkezdődik az X-Faktor Nap, ahol minden kulisszatitokra fény derül a 2013-as versenyről.

A több órás műsor keretében a mentorok és az énekesek felelevenítik az X-Faktor 2013 legemlékezetesebb pillanatait. A műsor vendégei lesznek még a válogató adások legérdekesebb karakterei is, akik Adával együtt idézik fel az X-Faktor negyedik évadának szívbemarkoló, megmosolyogtató vagy épp könnyfakasztó pillanatait.

X-Faktor 2013 - döntő I.A nézők ugyanakkor óráról órára bepillantást nyerhetnek a finálé előkészületeibe. Kiderül, hogyan készülnek az estére a döntősök és a mentorok, valamint a nézők megismerkedhetnek a döntősök felkészítő csapataival is. Míg Csobot Adél a kulisszák mögött kapja mikrofonvégre az est főszereplőit, addig Ada az X-Faktor Nap stúdiójában várja a műsor vendégeit.

A vasárnap 13:30-kor kezdődő közel hat órás show-t követően pedig kezdetét veszi az X-Faktor fináléja, amelyben kiderül ki lesz az X-Faktor 2013 győztese. 

Előzmények

A nézők döntöttek: búcsúzott Geszti Péter egyik mentoráltja,  Krasznai Tünde.

Danics Dóra és a ByTheWay között fog eldőlni vasárnap este, hogy ki lesz a 2013-as X-Faktor győztese.

Korábban:

Elkezdődött az X-Faktor Finálé hétvégéje, szombat este kiderül, ki végez a harmadik helyen.

Minden versenyző három-három dalt énekel a szombat esti show-ban. Mindannyian választottak maguknak egy híres duettpartnert is, akivel színpadra állnak.

Kizárólag a közönség dönt a sorsukról, a mentorok csak a véleményüket mondhatják el.

Fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub


Előzmények:

A lány másodjára is jelentkezett az X-Faktorba, és a Bors olvasói szerint könnyen lehet, hogy meg is nyeri - írta a Bors.

A héten véget ér az X-Faktor 2013. Az biztos, a legszebb karácsonyi ajándék most a ByTheWay tagjainak, Danics Dórának és Krasznai Tündének az lenne, ha vasárnap este rájuk hullhatna az arany konfetti. A tét nem kicsi: egy évig havonta egymillió forint, egy lemezszerződés, egy utazás és egy új autó. Az izgalom óriási.

 rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony BenceGeszti Péter szerint mindkét lány alkalmas a végső győzelemre. – Büszke vagyok rá, hogy két mentoráltam is a döntőbe jutott. Ez is azt bizonyítja, hogy a megfelelő emberekre szántam az időmet, és idén is megérte az ittlétem.

Részletek itt >>

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt a Billy Jack-filmek alkotója, Tom Laughlin

A 82 éves filmes háromszor is indult az amerikai elnökválasztáson. Tovább olvasom