Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Cukiság: kiscicáktól indult be Maszat kutya teje - videó

A nyolcéves foxikeverék három elárvult kölyökcicát fogadott be, akiket olyannyira magáénak tekint, hogy tej fakadt az emlőiből.
A nyolcéves szuka kutyus a kaposvári Gálék megdöbbenésére nem csupán örökbe fogadta a három árván maradt kiscicát, de tejjel táplálja is őket. A kicsik anyja múlt szerdán, a nagy vihar alatt tűnt el, a fájdalmas nyávogást hallva pedig Maszat nem tétovázott - írja a Bors.

– Először csak annyit láttunk, hogy odabújik hozzájuk és nyugtatja őket. Azután pedig az emlőihez igazgatta a kiscicákat, azok pedig kisvártatva szopni kezdtek – mesélte a nem mindennapi esetet a gazdájuk, Viki.

Maszatnak utoljára hat évvel ezelőtt született kölyke, csoda folytán a kiscicák hatására mégis tej fakadt az emlőiből. Anyaként viselkedik az apróságokkal, naponta többször szoptatja és tisztogatja őket, és ha egyikük fölsír éjszaka, azonnal megnyugtatja. A kiscicákat a szájában szállítja, nagyon vigyáz arra, hogy nehogy bajuk essen.Maszat különleges kutyus, gazdája szerint végtelenül intelligens, mindent megért, pedig sosem tanították.

– Nagyon büszkék vagyunk rá. Úgy gondolom, hogy sokan tanulhatnának tőle türelmet és önfeláldozást - mondta büszkén a középiskolás lány.

A túlzott ragaszkodás miatt kialakulhat álvemhesség, melynek okát dr. Szabó Eszter világította meg.

– Az álvemhesség azoknál a kutyusoknál szokott kialakulni, akik nagyon szoros kapcsolatban vannak a gaz-dáikkal, csupán a szeretet és a ragaszkodás miatt is kialakulhat ez a hormonális folyamat – magyarázta a Balatonalmádi Lutra Állatorvosi rendelő vezetője.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós szigorítás miatt megváltozhat több parfüm összetétele

Allergiás hatásuk miatt betilthatnak több alapanyagot és a csomagoláson is több információt kell… Tovább olvasom