Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Cukiság: 10 éve várja a villamost a macska

Az Ake névre keresztelt kandúr 10 éve a hollandiai Rotterdam-Kralingen egyik villamosmegállójában tölti a napjai nagy részét, néha pedig a villamosra is felpattan.
A hollandiai Rotterdam-Kralingen egyik villamosmegállójában tölti a napjai nagy részét egy fekete-fehér, Ake névre keresztelt kandúr - írja a BuzzFeed.

Az állat a közelmúltban lett híres, amikor néhány egyetemista felfedezte, és saját Facebook-oldalt hozott létre a számára, melyre újabb és újabb fotókat, szelfiket töltenek fel a cicáról.

Ake nagyon barátságos, készségesen engedi fotózni magát bárkinek. megállóban már saját ülőkéje is van, melyet a felirat szerint "csak a fekete-fehér macska használhatja".Az egyik villamosvezető elmondása szerint Ake már vagy 10 éve ücsörög nap mint nap a megállóban. Azt mondja, néha cica csatlakozik az utasokhoz és megy egy kört a villamossal.

Hogy biztosan ne vesszen el, ilyenkor a vezetők szemmel tartják és fel is teszik a visszainduló villamosra.

Ake egyébként nem kóbor cica, egy 23 éves lány háziállata. Azt mondja örül macskája hírnevének, hiszen sok újdonságot megtudott róla. Korábban például elképzelni sem tudta volna, hogy a macskája távollétében villamosra pattan.A macska jól járt a hírnévvel, mivel sokan visznek neki ennivalót. A gazdi azonban arra kérte a cica Facebook-oldalán a rajongókat, hogy lehetőleg semmivel se etessék meg.

Ake ugyanis krónikus beteg, súlyos hugyúti problémái vannak. Gazdája szerint különleges diétával tudják kordában tartani a betegségét, máskülönben az állat számára borzasztó fájdalmakkal jár, ha könnyíteni akar magán.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat gázolta halálra a lottómilliomost

Barátai szerint a nyeremény volt a legrosszabb dolog, ami a nővel történhetett. Bipoláris zavarral… Tovább olvasom