Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Csillag születik: a gimnazista lány Kínában már befutott

A Most múlik pontosan című dalt kínaiul előadó Timi Chen Kínában megnyert már korábban egy énekes tehetségkutató versenyt.
A Csillag születik első adásában továbbjutott versenyzők közül néhány esetében joggal merül fel a nézőkben, hogy nem biztos, hogy amatőrökről van szó. Bár azt nem is hirdeti magáról a műsor, hogy csakis amatőröket kutat fel és mutat be, egy tehetségkutató műsortól talán mégis ezt várná az ember.

A héten a kisalfold.hu már írt Buzás Viktorról, aki nem most kezdett operával foglalkozni, a blikk.hu pedig a Quimby-slágert kínaiul előadó gimnazista lányról, Timi Chenről közölt egy cikket, amelyben kiderül, hogy a 15 éves lány Kínában már sikereket ért el énektudásával: harmincezer produkció közül az övét ítélte a legjobbnak egy szakmai zsűri.

A lány amióta az eszét tudja, énekel, de csak fél éve kezdett tanár segítségével énektechnikát is tanulni.

A fiatal lány egyébként nagyon izgult az itteni fellépése előtt, fél attól is, hogy nem fogadják majd jól a dal átiratát.

- A szöveg kínaiul nagyjából ugyanaz, mint magyarul, persze szó szerint nem sikerült lefordítani, hiszen az eredeti szöveg nagyon nehéz. Féltem attól, miként reagálnak majd arra, hogy egy ilyen ismert dalt kínaiul énekelek el, de szerencsére jól sült el a dolog - vallotta be a blikk.hu-nak a kiscsillag.

Timi egyébként, úgy tűnik, nem egyedüli a családban, aki ilyen tehetséggel bír. Édesanyja, Song operaénekes, korábban több fellépése is volt Kínában, évek óta azonban férjével egy médiavállalkozást vezet: cégük gyártja az itt élő kínaiak újságját és interjúkat is készítenek egy kínai televíziónak.

Olvasóink írták

  • 1. garrett27 2011. április 06. 08:34
    „Tehetségkutató mi? Azon se csodálkoznék, ha ezek után megjelenne Gálvölgyi, hogy megpróbálkozna egy paródiával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol mennyiből lehet élni Oroszországban?

A Roszsztat, az orosz statisztikai hivatal első ízben kiszámította, hol mennyibe kerül az élet… Tovább olvasom