Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Craig Ewert halála a kamerák előtt - videó

Craig Ewert megitta a mérget, majd elbúcsúzott feleségétől: I love you.


Előzmények és korábbi hozzászólások >>

Olvasóink írták

 • 7. kefas 2008. december 12. 00:59
  „,,Az ember attól fogva már betegnek tekinthető, hogy léte értelmét kérdésessé teszi." ( Freud)

  Csak néhány gondolat, amin talán érdemes elgondolkodni. Nincs talán hitelesebb ember, aki hozzászólhatna a szenvedés témájához, mint Viktor Frankl (1905-1997) a harmadik bécsi pszicho-terápiás irányzat a logoterápia megteremtője. Ez a bécsi pszichológus, aki megjárta a haláltáborokat, ott elvesztette szeretteit, köztük feleségét, testközelből élte át a szenvedés válogatott borzalmait, a lét kicsontozott állapotában az élet értelmének vagy értelmetlenségének kérdését, a koncentrációs tárbor után megírja híres könyvét az ,, és mégis mondj igent az életre"-t. Ajánlom figyelmébe azoknak, akik lelkes eutanázia pártiak.
  Ez a nagyszerű tudós gondolkodó, aki egész munkásságával az ÉLET-et szolgálta, már a 30-as években kidolgozza terápiás rendszerét, amely az alábbi igazságon nyugszik.
  ,,A logoterápia (logos= értelem) azon a felismerésen alapul, hogy az emberi élet minden körülmények között magában foglalja annak a lehetőségét, hogy értelmet valósítson meg."
  Azaz szerinte az emberi életnek minden pillanatában van értelme, és mint ilyennek minden körülmények között ezen értelem megvalósítása a feladata.
  ,, soha nem az a lényeges, hogy mi mit várhatunk el az élettől, ennél sokkal fontosabb mit vár el tőlünk az élet!" írja másutt.
  Az értelmes élet megvalósítása szerinte három formában megy végbe.
  élményértékek (természet, művészet, más emberek) - azaz átéljük a világot
  alkotói értékek (kreativitás, cselekvések, tettek) - azaz alakítjuk a világot
  beállítódási értékek formájában (az elkerülhetetlen szenvedéshez való viszonyban)
  - azaz a szenvedés értelmének megtalálása

  ,, Abban is fellelhető a feladat, ha a sors szenvedést mér az emberre. A szenvedés mint minden más kihívás, egyszeri feladat elé állít bennünket. Az embert szenvedése is el kell juttassa annak tudatáig, hogy ő ezzel az adott, kínokkal teli sorsával egyszeri és egyedi módon áll az egész kozmoszban. Sorsát senki át nem vállalhatja, kínjait senki el nem szenvedheti helyette. Abban azonban, ahogyan az adott sors által sújtott ember szenvedését elviseli, szintén ott rejlik egy egyedülálló teljesítmény egyszeri lehetősége"

  Ez a lángelme azt mondja Auschwitz után. A világ átéléséhez / első megvalósítási forma/ és a világ alakításához / második megvalósítási forma / tehetség szükséges. A harmadikhoz azaz a szenvedéshez erre nincs szükség. És ez az, ahol az ember, ha megtalálja ez utóbbi értelmét, a leginkább ki tud teljesedni és a legnagyobbat tudja tenni.
  Ez a tudós ember, anélkül hogy kimondaná, tudományos bizonyításai során eljut a Golgotáig, eljut Krisztusig. Mert hogy ő volt a legnagyobb alakja a történelemben a szenvedés értelmét megtaláló embernek.

  Végül néhány reakció az előzőekben beírtakra:
  ,,Az én életemről had én döntsek"
  Az életünkről nem mi döntöttünk, úgy kaptuk ajándékba. Ezt eldobni olyan, mint a legnagyobb ajándékot kidobni a szemétdombra.

  ,,Hol volt Isten a világháborúk idején?..stb"
  A kereszten suttogott: Bocsáss meg nekik Atyám, mert nem tudják mit cselekszenek!

  Érdekes, amikor az ember feljutott a Holdra nem tüntettük ki Istent milyen nagyszerű dolgot tett. Ilyenkor miért Őt kárhoztatjuk? Az ember szabad akarattal rendelkező lény, aki tesz jót. pl. elér az űrbe vagy segít másokon és rosszat, pl. gyilkol, vagy öngyilkol. Isten folyamatosan szól a történelemben, de pontosan a szeretet miatt a mi szabadságunk eldönteni hallgatunk-e rá vagy kidobjuk a szőlőből.

  ,,MÉLTÓSÁGGAL MEGHALNI. Ő ezt akarta, így is tett"

  Az ember méltósága abban van, hogy a látható világban egyedül képes azt kimondani: Én létezem. Ez az Én, az emberi személy, ami egyedüli, egyszeri és megismételhetetlen. Ez a személy úgy hiszi, úgy tudja, hogy az életének értelme van, az életnek, a létezésnek értelme van. Na már most ha mindnyájan elrohadunk, akkor mi is a mi életünk és egyáltalán az élet értelme? Végső soron, ha minden elrohad egyszer, akkor mi a mi életünknek az értelme? Hát igen, semmi!
  Két megoldása van ennek a példának, de csak az egyik jó.
  Első megoldás:
  Az élet, a LÉT elindult a semmiből, azaz állítólag a semmiből lett a valami. Zajlik egy ideig, de mivel minden elmúlik a valami is elmúlik és megint lesz a semmi. Ennek a semmiből a semmibe tartó céltalan folyamnak lettem része Én akaratomon kívül, azért hogy semmi értelme ne legyen, annak hogy vagyok. Ezért tehát így gondolkozom. Ha végső értelme nincs az életemnek, akkor az az értelme, hogy amíg itt vagyok, minél jobban érezzem magam. Ezért aztán meg is teszek mindent. Kaja, nők, buli, stb. Nem elemzem. Aztán ha már nem érzem jól magam, akkor jobb minél előbb lelépni, úgyis elrohadok.
  Az eutanázia, az abortusz, a single lét, és sorolhatnánk végső soron annak elfogadása és deklarálása, hogy az életnek, úgy nagybetűsen semmi értelme.
  Mivel az életnek önmagában véve nincs távolra mutató örök értelme, hiszen menthetetlenül elpusztulunk, személyünk halálunkkal megszűnik, egyszer csak nem leszünk, ezért a rendelkezésre álló időt logikusan magunkra kell fordítani, s ha már valami véletlen folytán idecsöppentünk az élet örvényébe, hát legalább élvezzük azt ki addig, amíg lehet. Cselekedeteink önmagunkra irányulnak, saját magunkból indulnak és oda is térnek vissza. Lelki szemünk nem lát át a látható világ sűrű függönyén, ezért egyedül maradunk, mint forrás és cél.
  Ezt a kultúrát nevezik néhányan a halál kultúrájának. Ez vezet az abortuszhoz ez vezet az eutanáziához. Erre tart ma a fejlett nyugati világ.
  Második megoldás:
  Élő nem lesz élettelenből. / Ezt most már a biológia kimondta/ Létező csak létezőtől származhat. Pusztán az a tény, hogy létezünk feltételezi, hogy van egy rajtunk kívül álló olyan létező, akinek nincs szüksége megelőző létezőre mert Ő a létezés.
  ,,Vagyok, aki vagyok" mondta Mózesnek. Ha ez a Létező létre hívott, akkor gonosz és értelmetlen, ha csak egy sóhajtásnyit adott. Különben is ennek mi értelme lenne? Semmi. Annak van egyedül értelme és ezt az ember belül tudja és érzi, hogy szeretetből hívott a létezésbe és örökre a létezésbe hívott. S ha ezt belátjuk, akkor azt mondjuk. Az élet, a lét több mint étel és ital, több mint testi élvezet, több mint pillanatnyi öröm és fájdalom. Az életben tehát nem az a cél, hogy itt mindent kiélvezzek, hanem az hogy minden pillanatban értéket hozzak létre, örök értéket. Ezt tehetem a világot átélve, alakítva és a szenvedést felajánlva. Tulajdonképpen, ha az ember nem figyel oda éppen az önző énjére, ezt teszi öntudatlanul is. Bele van programozva csak észre kellene venni és elgondolkodni rajta.
  Miért szeretek, miért segítek másokon, miért mosolygok, miért adom oda akár az életemet is másokért, miért hozok létre értéket, ha az egésznek nincs értelme? Ez olyan logikátlan, ha úgy amúgy nincs értelme az életnek?
  Azért teszem, mert az életnek van értelme, de értelme csak úgy lehet, ha örök értelme van, azaz örök életre vagyunk teremtve. Ha pedig ez így van, akkor amiről vitatkozunk az súlyos szembemenés ezzel az értékkel, azaz az eutanázia annak kimondása, hogy az életnek nincs értelme, a létezésnek nincs semmi értelme, nem csak Craig Ewert számára, hanem egyikünk számára sem.
  Ezért nem mindegy mit dumálunk ezen a fórumon, vagy akárhol máshol.”
 • 6. G.D 2008. december 11. 23:56
  „Még a helyesírási hibákba sem kellene belekötni! Ami kérdöjellel jelent meg, azt én helyesen írtam. Nagy "é"-k voltak. Hosszú ö-m és ü-m meg nincs!”
 • 5. G.D 2008. december 11. 23:50
  „Azt hiszem, hogy az én agyam is képtelen felfogni, hogy mi történik néha a hozzászólásokkal. Azt hittem, lehetett hozzászólni, meg is tettük többen is.
  Mi nem tetszett? Én még csak most is azt szeretném mondani, hogy az én életem az ?N ?LETEM és arról én úgy döntök, ahogy én azt akarom! Mindegy hogy, az az én dolgom. Lehet, hogy sokan a vallási meggyözödésüktöl irányítva elitélik ezt, tiszteletem nekik is, de az az ö dolguk.
  Nekem még mindig meg van az emberi szabad akaratom és azt nem veheti el senki.
  Hogy aztán a másvilágon felelösséggel tartozom-e ezért, az más lapra tartozik. Az én meggyözödésem, hogy senki sem fog engem felelösségre vonni, meg megbüntetni sem. A bün és bünhödés, pokol és mennyország, az a vallás dolga. Valamivel kell, hogy sakkban tarthassák a bárányaikat.
  Igen, ez is egy vélemény és megalapozott! Nem kell elfogadni, nem kell egyetérteni, de ez az enyém! Támadni sem érdemes, mert senki nem képes engem meggyözni az ellenkezöjéröl. Mint említettem, "megalapozott"!”
 • 4. ideals 2008. december 11. 17:34
  „.. tényleg! leszedték a hozzászólásokat! - ugyan kinek mi nem fért bele a fejébe??? - kinek sértegették mijét a hozzászólások???

  Ahol "csöüog" a rasszizmus? - azt miért nem moderálják??? - vagy ahol a durvább kifejezések jönnek-mennek???”
 • 3. O.Cs. 2008. december 11. 16:11
  „Tudja látszik ,hogy figyelik a hozzászólásokat
  de nem nagyon érdekli önöket az ,hogy mit kérnek vagy
  javasolnak a fórumozók.Többször elhangzott kérések
  a topikok váratlan törlése , egyedi elbírálás alá eső
  fórumozók törlése hozzászólásaik nézeteik miatt stb.
  arra enged következtetni ,hogy
  a K.O. szétszórtsága egyre nagyobb méreteket ölt és
  más online hírportálok felé fordítja az olvasókat.
  Részemről a téma lezárva.”
 • 2. ivankovicsj 2008. december 11. 13:25
  „Kedves O.Cs.
  köszönjük az ötletet
  a disputát pedig reményeink szerint a másik cikkben is folytatják”
 • 1. O.Cs. 2008. december 11. 12:26
  „Tisztelt Szerk!

  Miért kellett új cikket nyitni a meglévő helyett.Ott az emberek
  már elkezdték kitárgyalni az ügyet.Ezáltal lesz gagyi az újság.
  A youtube-videó ötletet pedig szívesen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káosz: Ausztriát, Svájcot és Olaszországot befújta a hó

Másfél méteres hótorlaszokkal szembesültek csütörtökön reggel Ausztriában a mukába indulók.… Tovább olvasom