Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Cozma-gyilkosság: Nem vállalja Raffaelt a sztárügyvéd

Mégsem vállalja Marian Cozma meggyilkolásával vádolt Raffael Sándor védelmét Magyar György. Ezt maga az ügyvéd közölte a szerdán a férfival és családjával.

Nem indokolta, hogy miért nem vállalja az ügyet, a lap úgy tudja, hogy Magyar György irodája "annyira túl van terhelve, hogy egy ilyen horderejű ügyet már nem tud elvállalni" - értesült a Blikk és a Zoom.hu.

Raffaelt azzal gyanúsítják, hogy február 8-án társaival megverte és leszúrta a veszprémi férfi kézilabdacsapat román játékosát, aki belehalt a sérüléseibe. Raffaelt így kirendelt ügyvéd képviseli.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. MTT 2009. március 20. 15:49
  „21-nek
  én nem sajnálom senkitől a pénzt, amit megkeres, bárhogy teszi is, amennyiben nem bcs-ből származik, nem értem, ti miért foglalkoztok vele. A cikk nem erről szól.”
 • 24. nyusz 2009. március 20. 11:54
  „a végén még az derűl ki.h.szegény Cozma őngyilkos lett,A Pesic meg saját maga vágta ki a veséjét.tiszta rőhej.”
 • 23. elemér 2009. március 20. 10:52
  „7. hozzászólás AHA

  Egyszer már megmagyaráztan neked a különbséget az aha és az uhu között. Maradjunk csak a témánál, aztán majd folytatjuk a fejtágitást.”
 • 22. elemér 2009. március 20. 10:30
  „Igen ez a realitás amit az irástudó világ tud. Mo.-n viszont sokan olyan buták hogy ezt ésszel nemfogják fel. Nemlehet itt mellébeszéni.”
 • 21. m3gtr 2009. március 20. 10:20
  „"Másodállású" rendőrök tussolják el a lokálokban történő bűnesetek nagy részét

  Az éjszakai helyek portaszolgálatai és biztonsági csapatai nagy felvevőpiacot jelentenek a másodállást kereső rendőröknek. A bárokat, lokálokat, kocsmákat őrző cégeknek jól jön, hogy alkalmazottjuk a kollégákkal rendszeresen el tudja simítani a kisebb ügyeket, a rendőrök pedig a tiltott, de jól fizető éjszakázással néhány nap alatt adómentesen megduplázhatják szerény fizetésüket. A testületen belül senkit sem lepett meg, hogy Veszprémben a Cozma-gyilkosság helyszínén is hemzsegtek a szolgálaton kívüli rendőrök. A haszon kölcsönös, senki sem akarja igazán, hogy a helyzet változzon.
  Énekesi vagy nyelvoktatói mellékállást megkötések nélkül vállalhatnak a rendőrök, ezt még az önfeláldozást és hivatástudatot számon kérő Gergényi Péter engedélyezte. A BRFK egykori főkapitánya az állomány körében szokásos mellékállásoktól, a biztonsági őri és a portaszolgálatos munkától azonban szigorúan eltiltotta beosztottjait. A 2003-ban meghirdetett zéró tolerancia, amely a mai napig azonnali kirúgással fenyegeti a tiltással szembeszegülőket, mégis csak rövid időre csökkentette az éjszakában túlórázó rendőrök számát.
  Rendőrségi informátorok azt állítják, hogy az érvényben lévő rendelet ellenére a rendőrök közül, aki teheti, jelenleg is az éjszakai szórakozóhelyeken egészíti ki jövedelmét. Becslésük szerint az aktív állomány 15-25 százaléka rendszeresen vállal ilyen megbízást, és akár meg is duplázhatják vele a keresetüket, adómentesen. A ,,portázásnak" leginkább Budapesten van piaca, itt több száz rendőr kerül anyagi függésbe magáncégektől, kocsmatulajdonosoktól, befolyásos érdekcsoportoktól, ráadásul az éjszakában ki vannak téve korrupciós ajánlatoknak is: akár egyetlen alkalom elég ahhoz, hogy nagy összegekhez jussanak annak fejében, ha kérésre elsimítanak egy-egy ügyet.
  A megbízók annak ellenére keresnek előszeretettel rendőröket, hogy foglalkoztatásuk sok kockázattal jár. A rendőröknek nincs a munkakör ellátásához szükséges személyi és vagyonőri tanfolyamon szerzett vizsgájuk, nincs kamarai tagságuk, mert ennek meglétét a rendőrségnek kellene ellenőriznie. A feketén alkalmazott portások ezért razzia idején rögtön átvedlenek egyszerű vendéggé.
  Hátrány az is, hogy komolyabb bűntényt látva a rendőr inkább a tétlenséget választja, mert ha beavatkozna, a nyomozók vagy az ügyészek megvizsgálnák, hogy milyen jogcímen tartózkodott a helyszínen. Az aktív állománnyal ezért nehéz elhitetni, hogy csupán a fatális véletlennek köszönhető, hogy az utóbbi időszak leghírhedtebb bűnügye, a veszprémi Cozma-gyilkosság helyszínén több rendőr is ott volt, de mindannyian vendégek voltak.
  Előny viszont, hogy a jól kiválasztott rendőr a tulajdonosok érdekeinek megfelelően meg tudja akadályozni, hogy verekedésekből, szurkálásokból, garázdaságokból ,,felesleges balhék", büntetőügyek, vagyoni és nem vagyoni kártérítéssel járó perek legyenek. A szakcégek kifejezetten keresik a tekintélyes, széles kapcsolati hálóval rendelkező rendőröket. A portára vagy a biztonsági csapat élére a Rendészeti Szakközépiskola oktatói, kiképzői és a Rebisz emberei kapják a legjobb, éjszakánként tíz-tizenötezer forintos ajánlatokat. A legirigyeltebb fogás azonban az adott kerület ügyeletes tisztjének megszerzése, mert ő beosztásánál fogva ,,dzsolidzsóker" az ügyek indításánál.
  A kiérkező járőr első intézkedésein múlik nagyrészt, hogy indul-e eljárás az adott ügyben, és ha a szolgálatot teljesítő egyenruhás azt csinálja, amit a portázó - aki közvetlen kollégája, felettese vagy régi tanára is lehet - mond, akkor biztosan nem indul. Források azt állítják, hogy a rendőrök kettős szerepe miatt a kisebb testi sértéssel járó bűnesetek és a vagyon elleni cselekmények jelentős része nem jut el a vizsgálati szakaszig.
  Február végén derült ki, hogy Baranya megyében tizenkilenc aktív rendőr dolgozott pénzbeszedőként a Provident gyorskölcsön-folyósító cég megbízásából. A megyei rendőrkapitány szerint a behajtói másodállást azért engedélyezték nekik, mert a kezdő egyenruhások mindössze bruttó száztíz-százhúszezer forintot keresnek, és egy több éve a pályán lévő rendőr sem kap többet kétszázezer forintnál.
  Hasonló megfontolásból huny szemet a rendőri vezetés és a belső rendvédelmi szolgálat a másodállási tilalom tömeges megsértése felett, pedig a szervezetben mindenki tisztában van vele, hogy a megoldás folyamatosan zülleszti az állomány erkölcsi hozzáállását. Furcsállják, hogy egy egyszeri ittas vezetés elegendő indok az etikai alapú elbocsátáshoz, de a felderítési eredményességet alapjaiban rontó kettős szerep még magasabb pozíciókban sem számít ilyen oknak.
  Kérdésre az ORFK-n elmondták, hogy a rendőrségnek nincs statisztikai kimutatása az engedély nélkül vállalt másodállásokkal lebukott rendőrökről.
  A sajtóosztály közlése szerint a statisztika hiányában arról sem rendelkeznek hivatalos adattal, hogy hány egyenruhást és milyen módon büntettek meg tiltott munkavállalásért, és arról sincs információ, hogy milyen állásokért kockáztattak az állomány tagjai.
  (Index)”
 • 20. AranyKözépút 2009. március 19. 19:20
  „Ennek a "sztárügyvéd" Magyar Györgynek jó nagy bukta lesz -remélem- a Zsanett perben a hazudós , erőszakoskodó rendőrök védelme. Szerintem sejti, nincs szüksége még nagyobb lejáratásra.”
 • 19. Truder 2009. március 19. 19:01
  „Elemér...magadat minősíted!Te is magyar vagy,mit játszod itt az eszed?Attól,hogy nem itt élsz..az anyanyelved magyar.Szégyelld magad,hogy állandóan mindent,ami a magyarokkal kapcsolatos csak ócsárolni tudod!Sokszor bölcsebb hallgatni,de annyira ostoba vagy,hogy még ezt sem tudod.Ne károgd itt folyamatosan Amerikát..nem veszed észre,hogy senki nem vevő rá!”
 • 18. elemér 2009. március 19. 16:58
  „Hmm..., ez a A Libertate úgynéz ki, hogy a Kisalföldel akar versenyezni.”
 • 17. Arvisura 2009. március 19. 16:53
  „Román sajtó: Cozma gyilkosai öltek meg két cigányt Tatárszentgyörgyön, hogy eltereljék a figyelmet a Cozma-mészárlásról

  "Február végén egy faluban kigyulladt egy cigány ház, az apát és 5 éves fiát lelőtték. A Libertateának olyan információi vannak - a magyar rendőrség is ismeri őket -, hogy ezeket az embereket ugyanaz a maffia tette el láb alól, amelyik Madárkát. Más szóval: a két cigányt beáldozták, ahogy forrásunk mondja, hogy együttérzést keltsenek a cigányok iránt, és hogy csökkentsék a lakosság rendőrségre kifejtett nyomását, amely most ügynököket épít be a cigány közösségekbe."
  Ahogy a Cozma-ügyben eddig mindig, megint a román médiából kell tájékozódnunk az eseményekről, a "hazaiban" olyan szintű szerecsenmosdatás és cigánymentegetés folyik. A bukaresti Libertatea napilap cikke következik; szó szerinti (!) fordító: "sul". Figyeljük meg: a román sajtó (akárcsak az erdélyi magyar vagy a szerb média) kezdettől fogva következetesen nevén nevezi a tetveseket. A tényeknek megfelelően. Ezzel szemben több budapesti zsidórasszista, cigányfajvédő lap, tévé, rádió "híradásai" alapján még ma is azt gondolhatják a naivabbak, hogy marslakók lincseltek Veszprémben.

  A nő, akit a Cozma-gyilkosság kulcsszereplőjének tartanak, elmenekült riportereink elől, mert azt hitte, hogy olyan alvilági figurák, akik rá vadásznak.

  A barbár cigány banda által megölt Cozma ügyébe egyszer csak belekeveredett egy nő, TH neve. A Libertatea újságíróinak tényfeltárása nyomán kiderült, hogy a lány, akiről azt állították, ő helyezte mozgásba a kivégzőosztagot aznap éjjel, valójában a cigány maffia áldozata, amelynek az a célja, hogy bűnbakká tegye Mariant.

  Hatalmas a feszültség a városban. Az emberek meg vannak rémülve, a rendőrség pedig, amely hallgat, mint a csuka, semmi jelét nem mutatja, hogy haladt volna a nyomozással. Csak az alvilág "mozog", méghozzá az öt letartóztatott haver tisztára mosása érdekében "feláldozta", belekeverte TH-t a gyilkosságba.

  "A cigányok az elterelő hadművelet részeként előtérbe tolták Helgát - aki amúgy valóban nem egy szent -, és kitaláltak egy mesét, amely szerint Helga provokálta Mariant. Hamis. Állítom, hogy nem is köszöntek egymásnak a diszkóban. Ez félrevezetés, megtévesztés, amellyel a maffiózók azt akarják bizonyítani, hogy ha Marian nem üti meg a lányt, nem történik semmi. Be akarják szennyezni a sportolót. Ez az a ravasz húzás, amellyel a cigányok - ügyvédeik segítségével - a büntetésük enyhítését akarják elérni a bíróságnál, és a bűnösség egy részét áttolni a beállósra. Úgy tűnik, hogy Helga nem kért a cigányok által rá osztott szerepből, ezért viszont most számot kell adnia a Raffael-klánnak. Kétségbeesésében mindenkinek elmondta, hogy fél kilépni az utcára, hogy az életéért retteg. Bár anyja rendőr, ő sem tud segíteni rajta, ha a cigányok eldöntötték, hogy bosszút állnak rajta" - mondta egy befolyásos veszprémi polgár, aki végig a vezetőnk és informátorunk volt. Hogy igaza lehet, arról másnap győződtünk meg.

  "Összetévesztette önöket a banditákkal"

  Március 9., hétfő. A veszprémi sportaréna közelében szőke nő beszélget egy riporterrel és operatőrrel. Úgy tűnik, felvételre készülnek. "Ő Tóth Helga" - mondja vezetőnk. Megpróbáljuk megszólítani, de megrémül, és gyorsan beugrik egy kocsiba, amely azonnal elhúz. "Összetévesztette önöket a banditákkal" - néz kísérőnk a két elrobogó autó után, mert a tévések szintén elkotródnak ijedten.

  Marian barátnője: "Semmi sem igaz ebből a Helga-meséből"

  TH két nappal előbb tűnt fel a román sajtóban - aztán átvette a magyar is - mint az a személy, aki kirobbantotta a botrányt a lokálban. A cikk úgy jelenítette meg, mint a törvénnyel hadilábon álló, az alvilággal kapcsolatot tartó nőt, akinek egy időben viszonya volt a román sportolóval. Amikor állítólag összefutottak a bárban, a lány provokálta, Marian pedig, kissé az alkohol hatása alatt, megütötte, Helga barátja Beéry Csaba pedig hívta a cigányokat. "Semmi sem igaz ebből a Helga-meséből. Ott voltam, nem így történt" - mondta Claudia, Cozma barátnője.

  A klánok feláldoztak két cigányt?

  Február végén egy faluban kigyulladt egy cigány ház, az apát és 5 éves fiát lelőtték. A Libertateának olyan információi vannak - a magyar rendőrség is ismeri őket -, hogy ezeket az embereket ugyanaz a maffia tette el láb alól, amelyik Madárkát. Más szóval: a két cigányt beáldozták, ahogy forrásunk mondja, hogy együttérzést keltsenek a cigányok iránt, és hogy csökkentsék a lakosság rendőrségre kifejtett nyomását, amely most ügynököket épít be a cigány közösségekbe.
  (Libertatea nyomán)”
 • 16. elemér 2009. március 19. 16:52
  „Maradjunk csak a tényeknél, hogy mi az amit a szomszédok és a világ tud Mo.-rol ?

  Az üres fej valójában nem üres, hanem tele van szeméttel. Ezért olyan nehéz beleerőltetni bármit is egy üres fejbe.”
 • 15. gagarin 2009. március 19. 16:02
  „elemér:ne szaporitsd a szót kerüld a bőbeszédüséget....................!!!”
 • 14. zeta62 2009. március 19. 14:45
  „16. xo16zy 2009.03.19. 14:28
  Ne tudd meg az eredményt, ha nálunk is csinálnának egy filmet ugyanezekkel a kérdésekkel...”
 • 13. dzsoni 2009. március 19. 13:30
  „Nem véletlenül nem válalta! Jól is tette! Az, hogy sok a munka csak ürügy! Sokat vesztett volna az imidzséből, ha egy ilyen rohadékot véd! Magára uszította volna nép haragját! Jut még neki így is bőven meló, sajnos!”
 • 12. zeta62 2009. március 19. 13:16
  „3. bbbb 2009.03.19. 06:37
  Kirendelnek melle a mi penzunkbol......

  Ezt komolyan gondoltad? :D
  Ébredj fel, vagy ha ébren vagy, ne álmodj!
  Kilóra megvesz valakit...
  Telik a bodzából”
 • 11. Scandalli 2009. március 19. 12:29
  „<moderálva>”
 • 10. alika 2009. március 19. 11:52
  „Szia Elemér!
  Már hiányoztál, mint mókusnak az erdőtűz! :-)))”
 • 9. lolita 2009. március 19. 10:53
  „Miert kellene ide sztarügyved? Csak gyanusitott van tovabb nemtudtak lepni!”
 • 8. apc 2009. március 19. 09:46
  „Vajon honnan tudna fizetni "ilyen" ügyvédeket?”
 • 7. AHA. 2009. március 19. 09:00
  „elemér 2009.03.19. 08:07
  Ugye nem az amcsikra gondolsz, akik még mindig azt hiszik ,hogy a franciák az első számú közellenségük!?”
 • 6. Primax 2009. március 19. 08:50
  „Elemér !
  Nem tudod magadat valami hasznos dologgal elfoglalni ott, túl az óceánon ?”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoppá! Veszélyes az anyatej?

Ideje újragondolni az anyatej pozitív megítélését - jelentették be dán kutatók, akik hosszú ideig… Tovább olvasom