Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Chagall kiállítás Debrecenben

Marc Chagall több, mint száz litográfiáját láthatják az érdeklődők szombattól a debreceni Kölcsey Központban; a bibliai témákkal kiemelten foglalkozó, öt állomásos utazó tárlat utolsó helyszíne lesz a cívisváros.

Az orosz származású francia Chagall összesen 112 művét bemutató tárlat eddig ebben a formában még nem volt látható: a művek mintegy fele bibliai témákat dolgoz fel - ezek a motívumok sorsdöntők voltak életében és művészetében -, másik fele pedig a művész által hőn szeretett Párizsba és a cirkuszok világába kalauzol. A XX. század egyik legsikeresebb és legkedveltebb művésze költészettel, humorral és varázslattal teli, egyedülálló világot teremtett alkotásain keresztül. A szürrealistákra és az expresszionistákra is nagy hatást gyakorolt művész alkotásai 1956 és 1960 között keletkeztek.

A képeket egy német magángyűjtő adta kölcsön a Békéscsabát, Kecskemétet, Szegedet, Szolnokot és Debrecent érintő utazó kiállításra. Pászti Ágnes elmondta: az első három helyszínen mintegy 7 ezren látták Chagall alkotásait, a debreceni tárlat lezárultával pedig ez a szám 10-13 ezer körül lesz várható. Hangsúlyozta, hogy az összesen 100 millió forint biztosítási értékű kiállítás-sorozatra érkezett képeket teljes egészében egy hazai tulajdonú gyógyszertár hálózat hozta Magyarországra saját költségén, egy itthon egyedülálló kezdeményezéssel.

A cég patikáiban a vásárlók ugyanis pontokat kaptak, amiket a tárlat belépőire válthattak. A tárlat december 20-ig lesz látható a Kölcsey Központ, Bényi Árpád Kiállítótermében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magzatra veszélyes gyógyszerek terhesség alatt

A kanadai várandós asszonyok hat százaléka szedett különféle panaszaira olyan gyógyszereket,… Tovább olvasom