Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

CeBIT 2011 - A nagy nevek is visszatérnek

Nagy nevek visszatérésével, a tavalyinál több kiállítóval kezdődik a világ legnagyobb számítástechnikai vásárára, a hannoveri CeBIT, amelyet idén március 1-5 között kereshet fel a nagyközönség.

A gazdasági fellendülés jeleit mutatja, hogy az előző évi 4150 kiállítóhoz képest idén több mint 4200 vállalat jelezte részvételét, köztük olyan nagy cégek jelennek meg ismét, mint a nyomtatóiról ismert Brother, az Epson, valamint a Xerox.

A pénzügyi világválság előtt, 2008-ban még több mint 6000 kiállító vett részt technológiai seregszemlén. Szakemberek szerint a kiállítók számának egyharmados csökkenése nem a cégek szűkös anyagi hátterével, hanem inkább az internet előretörésével magyarázható. A világháló ugyanis egyre inkább feleslegessé teszi az ehhez hasonló nagyszabású rendezvényeket. A mindenütt jelen lévő internet erősödését mutatja, hogy az idei CeBIT egyik központi témája a számítástechnikai felhő, avagy a cloud computing lesz.

Ezzel a technológiával az internetet használva a szolgáltató szerverein, azaz a felhőben lehet memória- és processzorigényes műveleteket végezni. Így az úgynevezett okostelefonok a hálózathoz kapcsolódva az asztali gépekhez hasonló tudásra tehetnek szert. Az idei technológiai seregszemle kiemelt partnerországa Törökország, így hétfő este Angela Merkellel együtt Recep Tayyip Erdogan török kormányfő nyitja meg a kiállítást. A CeBIT-en a szakmai látogatók mellett mostantól nagyobb hangsúlyt kapnak az érdeklődő felhasználók is, miután a vásár szakmai seregszemlévé alakítása nem hozta meg a várt eredményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ősi inka gabonafajtát tartják a jövő egészséges táplálékának

Az ősi inka gabonafajtát, a quinoát (Chenopodium quinoa) tartják a jövő egészséges táplálékának. Tovább olvasom