Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Cameron a 3D-s filmtrend veszélyeire figyelmeztetett

A normál technikával készült filmeket ripsz-ropsz háromdimenziósra változtató filmtrend veszélyeire figyelmeztetett James Cameron, az Avatar rendezője.
Cameron szerint komoly károkat okozhat az új technika fogadtatásában, ha a hollywoodi stúdiók normál formátumból hirtelen minden filmjüket átváltoztatják háromdimenzióssá. "Az a baj ezekkel a döntésekkel, hogy a filmkészítőknek és nem a stúdióknak kellene meghozniuk őket, mivel ha a stúdiókon múlik, azok habozás nélkül feláldozzák a minőséget az alacsonyabb költségekért" - ágált a rendező az Avatar április 22-i DVD-megjelenésének beharangozó rendezvényén.

Cameron hangsúlyozta, hogy a 2D-ben készült filmek rövid úton 3D-re váltása helyett inkább eleve 3D technikával kellene forgatni, mivel csak az garantálja a megfelelő minőséget. A rendező, aki nem titkolta, hogy éppen korábbi sikerfilmje, a Titanic háromdimenzióssá változtatásán dolgozik, úgy fogalmazta meg a különbséget, hogy az nem egy "összecsapott átalakítás" lesz, mivel elegendő időt szán a színvonalas kidolgozásra.

A héten Michael Bay, a Transformers-filmek rendezője is kétségeit fejezte ki a robotos sorozat új epizódjának háromdimenziós terveivel szemben. Mint a Deadline.com honlapon írta, még nem szánta rá magát a film háromdimenzióssá változtatására. A filmkészítők purista irányzata azt kifogásolja, hogy a 3D-re konvertált filmek rossz minőségűek, ugyanis szerintük azon érződik a rétegezettség, és ez meglátszik a képmélységen.

A szintén teltházakkal futó és háromdimenziós változatban is sikeres Alice Csodaországban rendezője, Tim Burton azonban kijelentette, hogy esze ágában sem volt 3D-ben forgatni, hiszen az számára még bonyolultabbá tette volna a produkciót.

Szerinte a dolog sokkal egyszerűbb: "vannak jó 3D-s és rossz 3D-s filmek, jó konvertálások és rossz konvertálások".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehér asszony afrikai ölelése

Önkéntes munkára indult Tanzániába, de kalandtúrát élt át Lengyel Éva Csilla. Tovább olvasom