Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Bujtor megérezte a halálát - az utolsó interjú

A két hete elhunyt színész- rendező el akarta hagyni az általa vezetett Veszprémi Színházat. Úgy érezte, rövid az élet ahhoz, hogy maradék idejét felesége nélkül töltse...

Még bele sem kezdhettünk az interjúba, Istvánnak máris csörög a telefonja. Judit súgja: folyton ez megy.

Bujtor István: – Na ez az, amit csinálni könnyebb, mint beszélni róla. Másokkal ellentétben én nem szeretek panaszkodni, hogy milyen elfoglalt menedzser vagyok.

– Gondolom, jó iskola volt, amikor a szocializmusban filmet gründolt.

B. I. : – Most lenne csak annyira nehéz dolgom! Akkor még minden az volt, aminek hívtuk. Tudtuk, hol vannak a határok, és azon belül mekkora a mozgástér. Az egyszer kimondott igen igen volt, és nem kellett még iksz kört megfutni különböző rábólintásokért.

– Erre egyesek biztos azt mondanák, na persze, nincsenek már meg az akkori kapcsolatok...

B. I.: – De ha megvannak is, beléjük bújt a pénz. Van összehasonlítási alapom, mert jól emlékszem, hogy az első sajátnak nevezhető produkciónkba, az Elvarázsolt dollárba miként szállt be a Skála. Megkeresett az akkori vezérigazgató, akit történetesen Demján Sándornak hívtak és valamikor az iskolatársam volt. Nem is kért reklámot a filmben, azt mondta, azért lenne támogató, mert az emberek láthatóan szeretik ezeket a történeteket. Négymillióért írd és mondd annyit kért, hogy a film negatív figurája a rablott pénzt a konkurens Centrum Áruházak nejlonzacskójában hurcolja magával. Na, ettől persze vérszemet kapott a botcsinálta menedzser, azaz én, megkerestem a Centrumvezért is, hogy betennék a filmbe egy céges zacskót, teli százdollárosokkal. A dolog bejött, mert ők is adtak valamennyit a filmhez.
 „Csak jusson időnk egymásra!"

A beszélgetésben részt vett Bujtor István felesége, Judit asszony is. Mesélte, a 80-as években, amikor ő Münchenben vezette a Malév-irodát, alig jutott idejük egymásra.

Judit asszony: – István utánam jött Münchenbe 87-ben, mert itthon nagyon elege lett mindenből. Három hónapig bírta, utána öt évig csak akkor láttam, amikor hétvégenként egy Népsporttal a hóna alatt megjelent a repülő ajtajában. Az utazó direktor és felesége az utóbbi időben együtt dolgozott, otthon azonban egy szó sem esett az üzletről.

Bujtor I.: – Ilyen jó gyártásvezetőm még sohasem volt... Judit annyira precíz, annyira jól kiismeri magát a pénzügyi dolgokban, annyira jól szervez, hogy nekem mindig nagy segítség volt, és az a mai napig is. Viszont napi aktuális üzleti dolgokat itthon elvből nem beszélünk meg.

Judit asszony: – Egy jó kapcsolat alapja szerintem, hogy mindkét félnek meglegyen a maga szabadsága... Nem akarunk annyira csúcsmenedzserek lenni, hogy közben ne jusson időnk magunkra és egymásra.

Teljes interjú itt>>

Olvasóink írták

 • 7. ADAMOPELAG 2009. október 11. 21:14
  „nagyon szegényes cikkeket írnak itt a kisalföldbe, a cikkeknek semmi a köze a címükhöz! Kitalálnak valami figyelemfelkeltő cikket és totál másról írnak benne... ezt megtévesztésnek nevezik. Remélem valami cikkíró is elovassa a kommenteket.... nem csoda hogy csőd szélén a cég!”
 • 6. pisti83 2009. október 11. 18:37
  „Nyugodj békében Csöpi bácsi! Hiányozni fogsz.”
 • 5. comet 2009. október 11. 17:56
  „jópofa cikk, csaka címhez semmi köze sincs. Azt viszont jó látni hogy Bujtor nem volt ´maga alatt´ ha ilyen történetekkel anekdotázott.”
 • 4. Truder 2009. október 11. 16:20
  „Ennek aztán semmi köze a halálhoz...Egy teljesen "normál"interjú!!Kedves újságíró,felesleges erőlködés volt”
 • 3. ursula 2009. október 11. 13:42
  „Szerintem ez nem a halál megérzéséről szólt, hanem valami egészen másról. Nem az élettől, hanem a veszprémi színháztól akart búcsúzni.
  Jó lenne, ha tényleg békében nyugodhatna.
  Semmi szükség az efféle cikkecskékre.Ne legyen "sorozat" Bujtor halála.”
 • 2. hellboy780917 2009. október 11. 13:14
  „hát ja, <moderálva> a cikkíró... szövegértelmezésből egyes, leülhet...”
 • 1. LordByron 2009. október 11. 12:34
  „Hol van ebben az interjúban bármi halvány utalása is Bujtornak a saját közeli halálára vonatkozóan? Csak annyit mondott, hogy rövid az élet, ki kel használni. Meg hogy egy év múlva úgyis ott hagyta volna a színházat, hogy ki tudja élvezni az életet. Ez szerintem azt jelenti, hogy ő úgy gondolta, hogy még legalább 8-10 évig fog élni, és élvezni fogja az életet.
  Isten nyugosztalja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új módszert dolgoztak ki a hidrogén előállítására

A firenzei egyetem kutatói új eljárást dolgoztak ki a hidrogén előállítására. Egy speciális… Tovább olvasom