Kisalföld logö

2017. 04. 26. szerda - Ervin 12°C | 21°C Még több cikk.

Budapest, Hévíz, Hajdúszoboszló voltak a leglátogatottabbak

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján 2009-ben Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló voltak a leglátogatottabb magyarországi települések.
A KSH adatai szerint a belföldi és beutazó turizmus szerinti összesítés negyedik helyén Siófok, az ötödiken Bük áll, a további sorrend: Balatonfüred, Zalakaros, Sopron, Sárvár és Debrecen. A tíz legnépszerűbb település között 2009-ben Bük egy helyezést lépett előre. Az egészségturisztikai piacon egyre kedveltebb Sárvár, Debrecent megelőzve a 9. helyre lépett előre a tíz legtöbb vendégéjszakát realizáló magyar város rangsorában.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2009-ben Sárváron több mint 13 százalékkal emelkedett a külföldi és a belföldi kereslet tekintetében is. Zalakaroson 3,8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, amely döntően a belföldi kereslet emelkedésének köszönhető.

A belföldi vendégéjszakák száma Zalakaroson 9,5 százalékkal, Balatonfüreden 13,8 százalékkal emelkedett. A külföldi vendégforgalom 2009-ben - az előző évhez képest - Sárvár mellett Hévízen, illetve Bükön emelkedett: 4,5 valamint 3,2 százalékkal.

A belföldi utazók körében a legnépszerűbb városok között Budapestet Hajdúszoboszló, Siófok és Hévíz követte. A belföldi forgalom tekintetében Balatonfüred és Zalakaros egy-egy helyezést javított pozícióján tavaly. A belföldi turizmus jelentőségét mutatja, hogy a tíz legnépszerűbb település közül Hajdúszoboszló, Sopron, Zalakaros és Debrecen esetében a vendégéjszakák több mint hattizedét a hazai vendégek adták.

A Magyarországra látogató külföldiek körében Budapest mellett 2009-ben is a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések voltak a legnépszerűbbek. Az abszolút első helyezett Budapest lett 4,7 millió külföldi vendégéjszakával, a második Hévíz 589.000 vendégéjszakával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királyi koncert a körúton

Királyi koncertek elnevezéssel indított koncertsorozatában a Budapesti Vonósok Kamarazenekar Rost… Tovább olvasom