Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Brutális horrorfilmek, amiket a való élet ihletett - 18+

A légnépszerűbb horrorfilmek mögött gyakran hátborzongató, valós történetek bújnak meg, amitől az egész film más megvilágításba kerülhet a szemünkben.

Hívatlanok (2008)A Hívatlanok három szociopatáról szól, akik betörnek egy házaspárhoz, és egy nagyon hosszú éjszakán át szadista játékokat játszanak velük. Már a triumvirátus kinézete is a frászt hozza ránk! Egy hasonló eset egyébként magával a rendezővel játszódott le a valóságban, csak szerencsére sokkal szoftosabb változatban.Amikor Bryan Bertino még kisgyermek volt, egy idegen bekopogott a családi házuk ajtaján, és egy olyan személyt keresett, aki soha nem is élt ott. Másnap kiderült, hogy ez minden szomszédos házban megtörtént, és mindnyájukhoz be is törtek. Persze a legtöbbünk ajtaján kopogtak már, így ez a sztori nem annyira para. Ám a valósággal való párhuzam itt nem ér véget, a film brutális jelenetei ugyanis a Manson család kibelezéseiből merítettek ihletet.

A massza (1958 & 1988)Az ’50-es években megjelent, majd a ’80-as években feldolgozott zseléűrlényes film lényegében egy modern kisgömböc, a massza ugyanis mindent felfal, ami csak az útjába kerül. Na de egy ilyen elcsépelt sci-fi horrorban hol lehet az igazság?A választ egy 1950-es, pennsylvaniai rendőrségi jelentésben találjuk. Ha ennek hihetünk, akkor két járőr látta, amint az égből aláhullik egy lila színű zselé, ami ragyogni kezdett akkor, amikor ijedten rádobták a kikapcsolt zseblámpájukat. Persze ez a massza nem falt fel senkit és semmit sem, inkább nyom nélkül eltűnt amikor a rendőrök a kezükbe vették. Ezt a sztorit csavarta ki alaposan Hollywood.

Motel (2005)Egy csapat amerikai kiránduló nagy hátizsákokba pakolja a cuccát, majd nekivágnak Európának, hogy kalandozzanak egy kicsit. A bandát később Szlovákiában darabolják fel igen brutális módon. A Motel leforgatásánál a kellő mennyiségű vérért Quentin Tarantino produceri munkája felelt. Na de hol van a párhuzam a filmben látottak és a valóság között?A rendező Eli Roth-ot az inspirálta, mikor talált egy illegális thaiföldi honlapot, ahol egy nagyobb összeg kifizetése ellenében bárki agyonlőhet önkénteseket. Bizony, sokan önként vállalkoznak arra, hogy kapjanak egy golyót a homlokukba, mert vagy nagyon betegekké, vagy nagyon szegényekké váltak. A kifizetett összeg egy része az ő családjuknak megy, így talán egy picit már érthetőbb ez az undorító sztori.

A város, amely rettegett a naplementétől (1976)


Ez az 1976-os film egy nagyon kis költségvetésből elkészített kaszabolós vérfürdő. A mozi idén egy feldolgozást is fog kapni, ám erről a 2014-es verzióról egyelőre nincsenek információnk. "A város, amely rettegett a naplementétől" egy sorozatgyilkosról szól, aki egy zsákkal a fején terrorizál egy kisvárost, miközben a kopók a nyomában lihegnek.A valós sztori az, hogy a ’40-es években Texasban tevékenykedett egy Fantom Gyilkos nevű őrült, aki 10 héten keresztül kaszabolta városkája lakóit úgy, hogy soha nem bukkantak a nyomára. A kiléte azóta is ismeretlen. Ez azért elég természetfelettien és félelmetesen hangzik.

Forrás: mosaiconline/offline/impawards

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokallják a horvátok a Fradi-meccs jogdíját, ezért inkább nem közvetítik

Az MTVA viszont állítja: fillérre annyit kér a meccsért, amennyit az odavágóért kértek a horvátok. Tovább olvasom