Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Brutális állatkínzásos videó: már négy éve borzolja a kedélyeket

Iwiw-es körlevélben terjed egy szörnyű állatkínzást rögzítő videó - holott a felvétel több mint négy éves. A téma azonban örök: megyénkben is történtek állatkínzások az utóbbi években.

Hátborzongató videó borzolja a magyar internetezők kedélyeit, melyben egy élő mosómedvét előbb fejjel a földhöz csap egy pribék, majd lenyúzza a bőrét, amikor szerencsétlen állat még mozog. A felvétel főleg iwiw-es körlevélben terjed.


Csak erős idegzetűeknek: itt tekinthetik meg az állatkínzást leleplező sokkoló videót.
 


Több mint négy éve terjed a világhálón

A brutális videó "szépséghibája", hogy több mint négy éve terjed a világhálón, igaz, a Peta2 (People for Ethical Treatment of Animals – emberek az állatokkal való etikus bánásmódért) nemzetközi állatvédő szervezet valóban a mai napig ezekkel a sokkoló képsorokkal kampányol az állatkínzás ellen.

A petíció viszont hamis, mivel egyik Peta-oldalon sem szerepel az ötszáz támogatót igénylő aláírásgyűjtés. A hivatalos petíciók esetében a név mellett lakcímet és személyi azonosítót is kérnek a támogatóktól, mert csak így garantálható, hogy egy ember ne írja alá többször a gyűjtőívet.

A közösségi oldal(ak)on a napokban újra felbukkanó szignógyűjtés tehát egyéni gerillaakció lehet, melytől a jószándék nem vitatható el, de összességében semmi értelme nincs.


Szavazzon!

 
Kína nem az az állam, ahol túlságosan komolyan vennék az állatvédők aggályait

A konkrét videóban bemutatott rémtettek valószínűleg egyébként a mai napig megtörténnek, hisz a felvételt egy kínai szőrme-farmon rögzítették, s Kína nem az az állam, ahol túlságosan komolyan vennék az állatvédők aggályait.

Ezt tán alátámasztja, hogy Kínában az internetfüggőségben szenvedő fiatalokat is rendszeresen verik a "nevelők", s halálos tragédiába is torkollott már az "átnevelés".


Megyei brutális állatkínzások: sajnos, akadnak példák

Visszatérve az állatkínzásra: megyénkben is történtek hasonló borzalmas esetek az utóbbi időben, igaz, "szerencsére" ezek nem mindennaposak.

Például 2009 októberében az állatorvosi vizsgálat szerint tompa tárggyal való több nagy erejű ütés okozta annak a kóbor német juhászkutyának a halálát, mely Héderváron pusztult el.

Tavaly júniusban egy férfi konyhakéssel szabályosan lemészárolta szomszédja kutyáját Jánossomorján, amiért az gyakran ugatott.


Pedig a kutya az ember legjobb barátja.
Pedig a kutya az ember legjobb barátja.

Ezeken a szörnyű eseteken kívül sajnos kutyamérgezésekre is akad több példa: jelen sorok írója 2008 márciusában egy győrzámolyi állatkínzásról számolt be, ahol szintén elpusztult a szerencsétlen eb.Gazdasági válság: egyre több négylábú kerül az utcára

Szomorú tény, hogy a gazdasági válság a kutyákat, macskákat is érinti: egyre több állattartó ugyanis nem tudja etetni, gondozni állatát, s kénytelen-kelletlen "megszabadul" korábbi kedvencétől.

Ha nehéz helyzetbe kerülnek, akkor se az utcán eresszék szélnek szerencsétlen állatot - van kulturált "megoldás".

Győrben az Emberek az Állatokért Alapítvány a régi Pápai út melletti menhelyen befogadja a négylábúakat. A menhely a Pápai útról a győri szeméttelep felé vezető kishídon át közelíthető meg.

Állatmentéssel és örökbefogadással kapcsolatosan pedig a következő szám hívható a győri menhelyen: 20/445-6572. 


Mit lehet tenni, ha állatkínzás tanúi, ne adj' isten elszenvedői vagyunk?

Adja magát a kérdés: mit lehet tenni, ha állatkínzás tanúi, ne adj' isten elszenvedői vagyunk? Ahhoz, hogy az ügyet eredményesen ki tudja vizsgálni a rendőrség – egyértelmű bizonyíték(ok)ra (képek, videók és tanúk, méregmaradványok, illetve állatorvosi szakvélemény jöhet szóba) van szükség.

Konklúzióként rögtön tegyük hozzá: illúzióink azért ne legyenek. Magyarországon ugyanis már több mint öt éve bűncselekménynek minősül az állatkínzás, eddig azonban nem túl gyakran született példás büntetés.

Írd és mond: mostanáig még senki sem került börtönbe állatkínzásért hazánkban – holott precedenst már bőven teremthettek volna a bíróságok.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. máris 2010. augusztus 10. 09:50
  „Manka.... ! NEKED ERRŐL A TÉMÁRÓL IS CSAK A PÁLINKA JUT AZ ESZEDBE !! AZ A BIZTONSÁGI ŐR, AKI HÖLGY , HOGYAN ŐRIZHETI AZ EMBEREKET, HA AZ ÁLLATOT KÍNOZZA ! EL TUDOM KÉPZELNI !!! A RENDŐRSÉG ---- GONDOLOM --- AZÉRT EJTETTE AZ ÜGYET, MERT PONT ISMERTÉK EGYMÁST !!!!”
 • 27. bettina19 2010. január 27. 16:29
  „Rettenetes a film, megnéztem. De az ember a saját megfogant gyermekét megöleti, a magzat ugyanúgy élő és ráadásul védtelen személy. Ezt nem tartjuk gyilkosságnak, pedig az! Az állatoknál is a kiszolgáltatottság a szörnyű, az ember mindent a saját érdekében használ fel és ki...”
 • 26. Maryg05 2010. január 27. 13:13
  „Atya Úr isten !Na azokkal az emberekkel ugyan azt tenném mint amit ők tettek!Miről tehetnek szegény állatok?Arról hogy szép a bundájuk?Nem bírtam végig nézni:s”
 • 25. OCC 2010. január 27. 11:36
  „Úgy gondoltam, megnézem a video-t, de nem bírtam. Nem találok szavakat. Sírni tudnék.”
 • 24. Primax 2010. január 26. 21:51
  „" Persze a vágóhídon sem történnek szép dolgok de azért van különbség." ( zotya975 #6 )
  Nincs különbség.
  Ölünk.
  Nézz meg pár "vágóhidas" videót a You Tube-on....ha bírod gyomorral.”
 • 23. vukkis01 2010. január 26. 21:31
  „HALÁLÉRT HALÁL JÁR!!!”
 • 22. AranyKözépút 2010. január 26. 20:05
  „Nagyon örülök, hogy ennyi lelkes hozzászóló van itt.
  Olyan jó lenne, ha össze tudnánk fogni, alakulhatna egy legális civil kommandó, ahol elbeszélgethetnénk az állatot kínzó mocsokkal.
  MÁS: A NAGY HIDEGBEN mindenki gondoljon a környezetében élő állatokra, kikötött kutyákra. Aki olyat észlel, hogy ház és takaró nélkül fagyoskodik egy kutya valahol irja meg, akár itt is.”
 • 21. NoBo 2010. január 26. 19:40
  „Megnéztem azt a rohadt videót... Nem azért mert jó, hanem mert
  nem hiszem el, hogy ember képes ilyet tenni. Bocsánat, javítok:
  EZEK NEM EMBEREK! Miért kell élve nyúzni? Rohadt mocskos, aberrált
  .... szemétládák! Hát normálisak ezek???? <moderálva>
  Még hogy Amerika a szar... Kínához képest kiscserkészek...”
 • 20. zotya975 2010. január 26. 18:27
  „Ámen!”
 • 19. meir 2010. január 26. 17:54
  „Ha CSAK 1/10 akkora szeretet lenne az Emberben mint egy kutyaban van a gazdaja irant, Orokos beke es boldogsag honolna a Foldon!!!”
 • 18. meir 2010. január 26. 17:52
  „Aki ezt elkovette,azt kellene <moderálva>!!! szemet-szemert!!!!
  Undoritoan mocskos es aljas eljaras!!!!Meg az "ember"jelzot sem erdemli meg az ilyen!!!”
 • 17. Mankapunka 2010. január 26. 16:15
  „omm http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/falusi_turizmus_elso_lepeskent_latvanyos_palinkafozessel/2138140/

  Végre valami érdemi dolog is történik!!!!!!!!!!!!!!!!

  Finom pálesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”
 • 16. zotya975 2010. január 26. 16:12
  „Én meg azt mondom, ha csak egyedüli tanúk vagyunk, mérjük fel az erőfölényeket, és nagyon verjük meg az elkövetőt. Így legalább tényleg kap büntetést, ő is szenved, és nem kell bíróságra sem járnunk.”
 • 15. szocdem 2010. január 26. 15:14
  „"Mit lehet tenni, ha állatkínzás tanúi, ne adj´ isten elszenvedői vagyunk?"

  Ha csak atnuk vagyunk, gyorsan meneküljünk a helyszínről. Sok sok kihalgatást, bíróságra járást spórolhatunk meg ezáltal.

  HA meg elszsenvedők vagyunk, akkor jó alaposan nézzünk körbe, hogy ki is öltöztetett fel minket, ki adott állást, és lakást, miközben a ajtársai megfagynak, éhen vesznek az ország minden pontján. Aztán jelentsük fel!”
 • 14. Mankapunka 2010. január 26. 13:50
  „omm Elfelejtetted oda írni,hogy a barátokkal milyen jót lehet pálinkázni horgászás közben,ahogy te leírtad a "lógatást"-"lógást".

  Finom pálinkáról ne feledkezzünk el.”
 • 13. omm 2010. január 26. 13:34
  „Tudok olyan horgászról, aki csak a damilt lógatja a vízbe, ezzel két legyet üt egy csapásra. Nem kínozza a halat amit esetleg kifogna (és úgyis visszadobná), a másik pedig, hogy addig sincs otthon. :)”
 • 12. zotya975 2010. január 26. 13:11
  „Biztos, hogy nevelés kérdése, amit az ember tanul nagy részét a szülőktől tanulja. Persze aztán jön az ovoda-iskola-baráti társaság, de egyszer megrögzült benned egy dolog, mit szabad, és mit nem akkor ellen tudsz állni a többiek kísértésének. Vonatkozik ez az emberekkel, állatokkal szembeni viselkedésre egyaránt. De ha a gyerek azt látja, hohy otthon a kutya 2 méteres lánvon sínylődik egész életében , és csak annyit kap enni, hogy éhen ne haljon, vajon honnan tudná, hogy nem ez a helyes viselkedés, az állatokkal szemben? Vagy ha azt látja, hogy apa hazajön a kocsmából, és veri az anyját, akkor tudatosul benne pár évesen, hogy ez rossz dolog?”
 • 11. Auriana 2010. január 26. 12:46
  „Hmm, tényleg, én úgy emlékeztem, hogy két kitétele van: melegvérű és gerinces, de csak az utóbbi feltétel. Sebaj, szerintem így is alaposan leszűkítették a listát, mert nagyon sok védett, gerinctelen állatfaj van: lepkék, szitakötők, csigák... Sajnos, tényleg csak az lenne a megoldás, ha nem pusztítana el az ember szórakozásból semmit. Általánosan elterjedt viselkedés, hogy: ott egy béka, vágjuk ketté ásóval, ott egy sáska, mártsuk bele sósavba, ott egy pók, vajon ki tud-e pukkanni stb. Engem úgy neveltek, hogy egy legyet se csapjak le - szerintem gyerekkortól kéne beleverni az emberekbe a másik élőlény iránti tiszteletet. Ha majd eljut odáig, hogy nem bántja az állatokat, talán nem fogja egy másik ember torkát se átvágni.”
 • 10. Mankapunka 2010. január 26. 12:35
  „Néhány embert kellene bent a börtönben elintézni,aki nézte év elején a Kék fényt,az tudja miről beszélek.
  Asszem a tököli börtön volt,de nem biztos.

  Kérdezik az ürgétől,Miért ölte meg azt az embert??????-Nem tudom,csak úgy.”
 • 9. Tapsi 2010. január 26. 12:31
  „A szomszéd NŐ! megkínozta több gyerek előtt az állatom. A rendőrség indított eljárást állatkínzás miatt. Hivatalos boncolás erősítette meg, hogy az állatot több ütés érte, nem egy ütés találta el "véletlen"! A rendőrség megszüntette a nyomozást arra hivatkozva, hogy egy ütéssel is lehet több sérülést okozni. Akkor is ez történik, ha a nő testvérének pereputtya nem polgárőr? Vigyázzanak, lehet, hogy az Audinak kapuján bemenve "véletlenül" eltalálja Önöket!(Ott biztonsági Őr ez a nő!)”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Avatar az őslakos törzsek helyzetét festi le

Az Avatar című sci-fi kasszasiker akár leírhatná számos őslakos törzs jelenlegi helyzetét is - hívta… Tovább olvasom