Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Brit cserkészlányok a retusált képek ellen

A brit leány cserkészszövetség bevezetné a nőket ábrázoló felvételek megcímkézését a szórakoztató magazinokban és a reklámokban oly módon, hogy meg lehessen különböztetni a retusált képeket a valódiaktól.

A Girlguiding UK nevű szervezet, amelyet a múlt század elején hoztak létre a fiú cserkészszövetség mintájára a lányok és a fiatal nők számára, petícióban sürgette David Cameron kormányfőt, tegyen lépéseket "magabiztos lányok és fiatal nők generációjának kialakítása érdekében".

A kérvényt azután fogalmazták meg, hogy a múlt évben a szervezet által a lányok szokásainak vizsgálatáról végzett felmérés kimutatta, a 16-21 év közötti lányok 50 százaléka fontolgatja a plasztikai beavatkozást külseje megváltoztatása céljából. A 11-16 évesek 42 százaléka elismerte, hogy ügyel arra, mit eszik, vagy csökkenti bizonyos ételeket fogyasztását.

Liz Burnley, a szervezet vezetője elmondta, a tanulmány és a lányokkal való mindennapi munka során kiderült, milyen nagy nyomás alatt vannak a lányok és a fiatal nők, hogy alkalmazkodjanak egy sajátos testképhez, és mennyire negatívan érintik őket ezek a elérhetetlen ideálok.

Natalie Fontaine, a szervezet tagja kijelentette, hogy a modellek, hírességek, de még az "átlagos" nők képeinek retusálása a magazinokban és a reklámokban igen nagy hatással van a lányok és fiatal nők önbizalmára. "A többségnek fogalma sincs arról, hogy ezeket a képeket megváltoztatták, és megdöbbenünk, amikor rájövünk arra, hogy a fotók a hírességekről és modellekről nem a valóságot tükrözik" - fűzte hozzá.

Susan Ringwood, egy evési rendellenességekkel foglalkozó jótékonysági szervezet vezetője közölte: az evési problémákkal küzdő fiatalok elmondták nekik, hogy természetellenesen tökéletes testek képeivel voltak körülvéve, melyek megnehezítették a felépülésüket. "Tudjuk, hogy micsoda különbség lenne az összes fiatal önbecsülésére és a testükkel való megelégedettségre nézve, ha meg tudnának bizonyosodni arról, hogy a kép, amelyet látnak, természetes és valósághű."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közösségi portálokra fecsérelt munkaidő billiós károkat okoz a brit gazdaságnak

A Twitter a Facebook és az ezekhez hasonló közösségi portálokra fecsérelt munkaidő évi 14 milliárd… Tovább olvasom