Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Bíró Ica: A fiatal lányoknak kevés az önbizalmuk

Mint mondja: nagy utat tett meg, itt az ideje, hogy a rengeteg tudást és tapasztalatot átadja másoknak. Bíró Ica úgy véli: mindenki képes rá, hogy olyanná váljon, amilyenné akar.

Ehhez azonban el kell fogadnunk magunkat – ez az első lépés a sikerhez vezető úton.

– Nagyon szeret segíteni. Legutóbb egy fiatal lány modellkarrierjét indította el.

– Igen. Az ismerőseim kértek meg, hogy foglalkozzak egy topmodellnek való kislánnyal. Nem tudta a saját testét és mozgását koordinálni, nem volt elég önbizalma. Láttam benne a lehetőséget. Foglalkoztam vele, szinte szívta magába a tudást. Kínában, Pekingben minden castingon vitte a prímet. Később hazajött, itthon is keresett modell lett. Bár modellnek született, fontos volt, hogy vágyott rá: az is legyen. Topmodellként megismertem a szakma nehézségeit, foglalkoztam fitnesszel, az egészséges életmóddal, elvégeztem a metafizikai akadémiát, a saolin főpap egyetlen női tanítványa vagyok. Hosszú utat tettem meg, tudásomat, tapasztalataimat szívesen átadom másoknak. Örömet szerez, ha segíthetek, ha valakinek egyengethetem a sikerhez való útját. Azt látom, hogy a fiatalok önbizalma nagyon kevés, és nem hiszik el, hogy minden ember egyedi és fontos. Nem tudják a bennük lakozó tehetséget és kreativitást egyedül kibontakoztatni.

Bíró Ica
Bíró Ica

– Tudnak, mernek a fiatal lányok nők lenni?

– Úgy látom, többségében nem. A fiatal lányoknak nagyon fontos lenne megtanulniuk, hogyan lépjenek fel a magánéletben, az iskolában, hogyan legyenek nők, hogyan hozzák ki magukból a legjobbat.

– 0-s méretű modellek, csontsovány sztárok – ez az, amit ma a kamasz lányok látnak. Nagy nyomás nehezedik rájuk. Hogyan lehet ezzel az állandó megfelelési kényszerrel együtt élni?

– Magunknak kell megfelelni. Az önszeretet, önmagunk elfogadása a legfontosabb. Aki erre képes, az tud változtatni. Szerencsére a világtrend is a normál méretek felé megy, közben persze vannak olyan divatházak, amelyek a nagyon vékony modelleket keresik, de nagy a választási lehetőség. Fontos, hogy egy fiatal lány törődjön magával. Akkor lesz elégedett, ha biztos abban, hogy megvan saját magában az az erő, amellyel tudja magát formálni. Ennek négy alappillére van: az egyik a gondolkodás. Agyunk minimális részét használjuk, és ez hiba. De tudni kell, hogy az önszuggesszió, a meditáció segít: arra az énképre kell koncentrálni, amivé szeretnénk válni. Meg kell tanulni a holisztikus látásmódot, hogy a dolgokat ne részleteikben, hanem egészében lássuk. A második pillér az egészséges táplálkozás, nem mindegy, hogy mit fogyaszt a fiatal. Fellépés, fontos esemény előtt nem kell töltött káposztát enni. Ugyanakkor nem vagyok a húsmentes táplálkozás híve, az arany középútra szavazok: mindent lehet, de mértékkel. A harmadik alappillér a mozgás, a negyedik pedig a tudatos szépségápolás, hogy rendszeresen törődjenek a testükkel.

– Mi a helyzet a negyvenes családanyákkal, akik elhagyják magukat, nincs idejük, kedvük magukra?

– Ebben az életkorban jellemző, hogy elvész a motiváció, nincs sikerélmény. A jó barátok nagyon fontosak egy ilyen élethelyzetben, de tény: mindenkin csak saját maga tud segíteni. A pozitív gondolkodás elengedhetetlen, mindenből ki kell venni azt a kicsi jót, ami benne van. Nem mindegy, hogy egy pohárról azt gondolom: félig üres, vagy azt, hogy félig tele van. A rossz dolgokat nem szabad közel engedni magunkhoz. Mérlegelni kell: mi a fontos az életemben? Ha valaki önmagának nem fontos, ha valaki önmagát nem szereti, más sem fogja szeretni.


Önbizalom

Bíró Ica szerint az önbizalommal teli ember magabiztos, nem lehet elnyomni. A lelkileg visszafogottabb, szerényebb lányokban is bennük van a lehetőség, csak tenni kell érte. Az előnyöket kidomborítjuk, a hátrányokat palástoljuk, mosolygunk, és azt mondjuk: istennők vagyunk. Ha valaki ezt elhiszi, sikeres lesz. Akit megérint a siker, kivirágzik, megsokszorozódik az energiája.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Mankapunka 2010. június 30. 14:48
  „zotya

  Nem tudsz címet,ahol teleszkópokat újítanak fel,mert olcsóbb,mint 4 újat venni.”
 • 22. zotya975 2010. június 29. 22:23
  „Lehet,de nekem jobban tetszik Ica néni, mint Rubint Réka. Persze ha választani kellene e kettő közül.”
 • 21. accelerator 2010. június 29. 11:05
  „16. hozzászólás zotya975

  Ébredj fiú! Szerinte hány műtéten esett át? Tudod! Mint a Ribant Réka, a Seggbert Norbi félesége...”
 • 20. molyhos_tölgy 2010. június 29. 10:51
  „A fiatal lányoknak kevés az önbizalmuk?
  én nem így látom...”
 • 19. Icsi235 2010. június 28. 21:35
  „A fiatal lányoknak kevés az önbizalmuk?
  Akkor adjon nekik belőle, mert ennek a nőnek meg túl sok van!
  De mire?”
 • 18. zotya975 2010. június 28. 21:21
  „Passz, nem tudok semmiről....”
 • 17. Mankapunka 2010. június 28. 12:49
  „zotya

  Mi történt Ménfőn???? A piros iskola és a koroncói út között az "S" kanyarban megint ki van döntve a régi kerítés az erdő felöl,meg Ménfőcsanak felsőn a vasúti átjáróban megint kivitte valakit az acélkorlátot???”
 • 16. zotya975 2010. június 28. 05:35
  „Azért egyvalamit el kell ismerni, sok nő örülne, ha így néz ki ennyi idősen, és még több férfi ha a felesége így nézne ki ennyi idősen. És általában azokról van szó, akikből a sárga irigység beszél a fotelban tespedve. Nosza lehet kocogni-gyúrni-tornázni. Ja hogy az fárasztó? Valamit-valamiért.”
 • 15. Krisztácska 2010. június 27. 20:30
  „Igen a sörhas az domborodik,de az ész az nem!!!
  Gonosz,rosszindulatú népség!!”
 • 14. macskaszem 2010. június 27. 09:51
  „13. accalerator

  Szerintem meg nincs akkora hogy lógjon 50 évesen , a hajam meg nagyjából mindig egyforma hosszú. De igazad van mert a korral együtt rövidülni szokott.
  De azért mert idősödik valaki azért még nem kell elterülnie mint az Alfödnek azt hiszem ebben egyetérthetünk. Nálatok meg a sörhas ami domborodik. :-))”
 • 13. accelerator 2010. június 26. 17:21
  „11. hozzászólás macskaszem

  Szerintem ötven éves korodban neked fog jobban lógni a melled... a hajunk egyformán rövidül... (valószínűleg neked eleve hosszabb, így még lesz...)”
 • 12. öröksoproni 2010. június 26. 17:21
  „Milyen "tudást" akar Icuka átadni könyörgöm? Ahhoz előbb tanulni kellene!”
 • 11. macskaszem 2010. június 26. 13:56
  „Bezzeg a férfiak! Azért megnéznélek benneteket 50 év körül mennyire lesztek fittek.!”
 • 10. Mankapunka 2010. június 26. 11:54
  „9. :))))))))))))))))))))))))))))))) IGEnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn”
 • 9. accelerator 2010. június 25. 22:56
  „A mai lányoknak leginkább önbizalma van! Önbecsülésük az viszont nincsen! Meg a legtöbbnek agya sem...”
 • 8. Mankapunka 2010. június 25. 12:34
  „Spitfire

  Így van,egy-kettő meg úgy el van tévedve az életében,mint Julianus barát a szent képek között.

  Legrosszabb az előkelő családból származó,kinyalt popójú kis beképzelt hókefélkék.”
 • 7. kicsi_lany 2010. június 25. 09:12
  „bezzeg ha én Bíró Ica lehetnék...:P”
 • 6. maradando 2010. június 25. 02:06
  „Lehett sokaknak nem szimpatikus személyiség !DE juszt is igaza van rengeteg dologban ,ezt sok férfi kézségesen alátámaszthatja.Nem ideális egy sörhasú egoista féfi papucs állatka. De ugyanez nőben ?”
 • 5. Spitfire 2010. június 24. 22:38
  „a fiatal lányoknak nincs önbizalma??? akkora arcuk van, hogy kevés nekik a gyárkapu! miről beszél ez?”
 • 4. Truder 2010. június 24. 20:48
  „Neki meg túl nagy!!! Szánalmas”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világgazdaság: dohánytermelők bajban

Tízezer munkahely kerülhet veszélybe Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO)… Tovább olvasom