Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Biciklist gázolt - Lemondott a Népszabadság főszerkesztője

Az elütött férfi 28 nappal a baleset után váratlanul elhunyt. Murányi Marcell lemondott csütörtökön.
Murányi Marcell a sajtóból értesült, arról, hogy a férfi, aki abban a balesetben sérült meg, amelynek részese volt ő is, meghalt. Ahogy a nol.hu-n megjelent közleményben írja, a Népszabadságnál betöltött főszerkesztői pozíciójáról lemondott.

Meghalt a biciklis, akit a Népszabadság főszerkesztője ütött el

Elhunyt a kerékpáros, akit a Népszabadság főszerkesztője gázolt el autójával még március 30-án Budapesten - írta az Index.hu csütörtök reggel a Ripost online információja alapján.

Szerdán a Napi Gazdaság írt arról, hogy információik szerint a Népszabadság "első embere" még március 30-án, kevéssel éjfél előtt a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost.

Murányi Marcellt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg, a Népszabadság főszerkesztője a kihallgatáson a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét - tették hozzá.

A Népszabadság főszerkesztője szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta: nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott. Csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írta: nem gázolt, és tudatos cserbenhagyás sem történt.

Csütörtökön került nyilvánosságra, hogy a kerékpáros több nappal a baleset után életét vesztette. A BRFK közleménye szerint "a rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja, hogy a halála összefüggésbe hozható-e a közúti közlekedési balesettel".

Az Index úgy értesült, hogy a férfi a gázolás után kómába esett. Halála április 28-án következett be. Hozzátették: Murányi Marcell valószínűleg nem tudja, hogy a kerékpáros elhunyt, mivel szerdai közleményében még együttérzését fejezte ki.

Korábban írtuk:

Cserbenhagyásos gázolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Murányi Marcellt, a Népszabadság főszerkesztőjét – értesült a Napi Gazdaság.

A napilap első embere még március 30-án, kevéssel éjfél előtt, a fővárosi Rottenbiller és István utca kereszteződésében kanyarodás közben elgázolt egy a külső forgalmi sávban szabályosan haladó kerékpárost, aki az ütközés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Murányi az ütközés után segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A Népszabadság főszerkesztőjét a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsította meg. Murányi a kihallgatás során a segítségnyújtás elmulasztásáért és a baleset okozásáért is elismerte a felelősségét.

Murányi Marcell szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írja:  nem észlelte, hogy elgázolt valakit, csak egy furcsa hangot hallott.  És csak otthon tűnt fel neki, hogy megkarcolódott a kocsija, ezért  visszament a helyszínre, ahol addigra már a rendőrség helyszínelt. A  kihallgatáson elismerte a felelősségét, de azt írja: nem gázolt és  tudatos cserbenhagyás sem történt.  

A Népszabadság főszerkesztője közleményének végén úgy  fogalmazott: "az ügy mélységesen megrendített, szeretném kifejezni  együttérzésemet a baleset sérültjének".  

A Népszabadság kiadójában tulajdonos Mediaworks Zrt. szerda  délutáni közleménye szerint a Népszabadság, illetve a Mediaworks  vezetőségét Murányi Marcell a baleset másnapján tájékoztatta a  történtekről. Amíg a balesettel kapcsolatos hivatalos vizsgálatok és  eljárások le nem zárulnak, az ügyet nem kívánják kommentálni, a  médiavállalat ezzel a nemzetközi normákat követi: kommentárokat nem  tesz és fair munkáltatóként viselkedik - írták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopaszra nyírta kislánya fejét, majd közzétette a neten

Az új frizurát a kislány akarta, anyja pedig belement. Az volt a célja, hogy a gyerek megjelenését… Tovább olvasom