Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Bíboros: A melegek nem juthatnak a mennybe

Egy nemrég visszavonult katolikus bíboros szerint homoszexuális és transszexuális személyek nem jutnak be a mennyországba; a kijelentéstől a Vatikán elhatárolódott szerdán.
"A transszexuálisok és a homoszexuálisok nem léphetnek be a mennyei királyságba. Ezt nem én mondom, hanem Szent Pál" - jelentette ki a mexikói Javier Barragan bíboros, aki nemrég vonult nyugalomba a Vatikánból.

A főpap Szent Pál egyik levelére hivatkozott egy konzervatív katolikus internetes oldalon. Arra a kérdésre tagadólag válaszolt, hogy lehet-e homoszexuálisnak születni.

"Senki sem születik homoszexuálisnak, hanem azzá válik. Ennek több oka is lehet: a neveltetése például, vagy az identitás kialakulásának a zavara a kamaszkorban. Lehet, hogy az illető nem hibás ebben, de a test méltósága elleni cselekedetek miatt biztos, hogy nem léphetnek be a mennyei királyságba. Minden sérti az Istent, ami ellentétes a természettel és a test méltóságával" - mondta.

A Vatikán elhatárolódott ettől a véleménytől.

Federico Lombardi szóvivő egy nyilatkozatban kijelentette, hogy az idézett internetes oldal (www.pontifex.roma) nem tekinthető szaktekintélynek a katolikus gondolkodást illetően "az olyan összetett és érzékeny ügyekben, mint a homoszexualitás". Lombardi idézett a Római Katolikus Egyház hivatalos katekizmusából, amely azt mondja, hogy a homoszexuális cselekedetek "rendellenesek", de elismeri, hogy sok embernek lehetnek "veleszületett homoszexuális tendenciái". Velük méltányosan kell bánni, és emiatt nem érheti őket hátrányos megkülönböztetés.

A katolikus egyház tanítása szerint a homoszexuális aktus bűn, de a homoszexualitás önmagában nem az.

Olvasóink írták

 • 6. szocdem 2009. december 04. 15:29
  „A pokolban minden esetre sokkal jobb a társaság mint a mennyben - így nem hiszem hogy nagyon kellene félni.
  Másrészt aki be akarja biztosítani magát az életen túli világra, az legyen pl. magyr vallású. Abban mindenki ugyan oda jut - nincs külömbségtétel - legalább ebben demokrácia van.”
 • 5. Truder 2009. december 04. 10:13
  „A pokolban lesz hely... meg ott meleg is van..”
 • 4. Csetneky 2009. december 03. 10:26
  „fagyongy67

  Én is pontosan erre gondoltam.”
 • 3. éaa 2009. december 03. 01:23
  „Markó Ivánt láttam valamelyik tv-ben. Rémesen lepukkant (akinek annyit tapsoltam az előadásain), szánalmas buzi. Valószínü, partnerei fosztották ki. Ahogy Antal Imrét is. Hát éljen a meleg büszkeség!”
 • 2. fagyongy67 2009. december 02. 23:11
  „Akkor jó néhány egyházi ember sem fog bejutni, ugye?”
 • 1. tricse 2009. december 02. 22:28
  „Ez a bíboros egy jó nagy ....--üzenem neki,hogy nincs menyország! Neki meg aztán pláne nem! <moderálva...>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mitől gyullad ki idén sok karácsonyfa?

A karácsonyi égők 30 százaléka közvetlen áramütés- és tűzveszélyt jelent az Európai Bizottság… Tovább olvasom