Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Bíborka három év ˝gyes˝ után

Támogatják a dalok ingyenes letöltését, zenei palettájukon pedig könnyen megfér egymás mellett a népdal és a szertelenebb muzsika. A Magashegyi Underground három év együtt zenélés és koncertezés után jelenteti meg első nagylemezét.

Talán egy sikeres együttes sem létezett korábban Magyarországon, amely három év közös zenélés után jelentette volna meg első nagylemezét. Ebben számít fehér hollónak a 2007-ben alakult Magashegyi Underground, amelynek ˝bemutatkozó˝ stúdióalbuma októberben lát napvilágot.

– Fel sem merült bennünk, hogy egy nagylemezzel köszönjünk be az embereknek. Fontos volt, hogy előbb a zene, a szöveg, a hangulatok által a zenekarban és persze az életben is megismerjük egymást és a közönséget. Az ember is nehezen engedi ki a gyermekét a világba, hiszen csak addig tudhatja biztosan, hogy az övé, amíg vele van. Mi a dalokkal jártunk így, de most már útjukra engedjük őket. Nálunk is három évig tartott a ˝gyes˝ – mondta portálunknak Bocskor Bíborka.


Féltett magánélet

Bocskor Bíborka féltve őrzi magánéletét, amelynek részleteiről csak személyes találkozásokon beszél olyanokkal, akik szintén megosztják vele a magánéletüket. – Nem szeretem az egyoldalúságot, lehunyt szemmel alszom, törekszem a jóra és rágom a körmöm – árult el magáról mégis néhány fontos dolgot az énekesnő.
A zenekar 28 éves énekesnője csapatával együtt – szintén formabontó módon – a dalok ingyenes letöltésének egyik támogatója; idén megjelent kislemezük mindenkinek hozzáférhető a zenekar honlapján. – A nagylemezünknél is szeretnénk az ingyenesség valamilyen formáját megtartani, hiszen így ismerhetik meg a legszélesebb körben, mindenféle médiamotorok nélkül a dalainkat. Az emberek egy része azonban még mindig ragaszkodik egy kézzel fogható formához, ami többet jelent egy MP3-as formátumnál. Rájuk bízzuk, hogy mit választanak, megemlítve azt, hogy amíg nincs ingyenesen letölthető halászlé, addig a boltban vásárolt album segíti a zenészeket – magyarázta Bíborka.

A Megasztár 3. szériájában feltűnt erdélyi lány a kereskedelmi televíziókban egymás után és egymás mellett futó tehetségkutató műsorokból kikerült sztárokról azt mondta: megfér egymás mellett az önjelölt, a kikiáltott és a megérdemelt sztár is, hiszen az ítéletet úgyis a befogadók mondják ki. És ha már a zenei tehetségkutató műsorok által ismertté vált többtucatnyi sztárról van szó, talán Bíborka az egyetlen, aki zenei pályafutását a többiekkel ellentétben nem szólóban, hanem egy együttes tagjaként kezdte el.

– Örülök, hogy találkoztam ezekkel az emberekkel, akikkel sokat alakultunk és formálódtunk. Hogy szólóban könnyebb vagy jobban megéri-e, nem tudom: az én természetem ezt választotta – magyarázta. Bár egymást érik az együttes koncertjei, Bíborka mégsem sztárként szokott visszatérni szülőfalujába, az 1200 fős Csíkszentmártonba.

Népdaltól a Cimboráig

A zenekar elnevezésével kapcsolatban Bocskor Bíborka elmondta: az volt a céljuk, hogy két, egymástól távol eső pontot hozzanak vele létre, ami között szabadon tudnak játszani. A két ellentétes pólus miatt is férhet jól meg egymás mellett a Csángó népdal és a Cimbora című gyermekműsor főcímzenéjének adaptációja.

Olvasóink írták

 • 3. buggyant 2010. szeptember 23. 22:11
  „Én még nem ismertem őket, köszi!!!!”
 • 2. HarconaMarcos 2010. szeptember 22. 23:52
  „Valahogy annyira nem magyar-érzés amit csinálnak. Ezt sajnos jó értelemben mondom. :-/
  Nagyon szeretem a zenéjüket. Jó dalok, jó (vidám) szövegek, Bíborka hangja pedig nagyon tetszik.
  ...
  ´Visszautasította a Fonogram-díj jelölést Bocskor Bíborka és együttese, a Magashegyi Underground. A ... lány együttese állítólag sokallta az emelt díjas SMS árát, amit a rajongóknak kellett volna fizetniük egy-egy voksért.´
  Ráadásul támogatják az ingyenes zeneletöltést... Ugye nem gyakran hallani ilyent?
  Honlapjuk sem az átlag: http://www.magashegyi.hu/v2/
  Sok sikert!”
 • 1. Mankapunka 2010. szeptember 22. 15:38
  „Én meg 5 év borulátás után látom a fényt az égen lassan,de biztosan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Divattal az elfogadásért - roma divatbemutató

Divattal az elfogadásért címmel divatbemutatót rendeztek kedden a budapesti Iparművészeti múzeumban. Tovább olvasom