Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Bibliai idézetek a vécépapíron

Az egyik skandináv gyártó a vécépapírtekercseken idézeteket nyomtatva szórakoztatja a felhasználókat. Most azonban túl messzire mentek.
A vécén ücsörgők Máté evangéliumából, Pál apostol Korinthusbeliekhez írt első leveléből olvashatnak részleteket Norvégiában, Dániában és Svédországban.

A finn gyártónak vissza kellett vonnia a termékeket, miután többen panaszkodtak a norvég protestáns egyház részéről - írja a manna.ro.

A vállalat Facebook-on indított szavazás arról, hjogy milyen szövegrészleteket szeretnének rajongói a mellékhelyiségekben olvasni. A szerelemről, szeretetről szóló idézetek helyett Jézus aforizmája nyert, miszerint "Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is". Ez több papnál is kiverte a biztosítékot.


"Az emberek apróságokat, vidám dolgokat szeretnek olvasni, míg a vécén ülnek. A visszajelzések pozitívak voltak, és szándékunk szerint a szerelemről, szeretetről közöltünk volna üzeneteket, nem pedig vallásos jellegű témákról" - nyilatkozta Christina von Trampe a Lambi vécépapírmárka gyártójának szóvivője.

A Norvég Protestáns Egyház részéről Leila Riksaasen Dahl, lelkész ízléstelennek és tiszteletlennek nevezte a bibliai feliratokat.

A vállalat nem szünteti be az idézetek, üzenetek, versek közlését a vécépapíron, de ígérik, jobban odafigyelnek majd a társadalmi hatásukról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Depresszió - Új klip, tavaszi turné

Elkészült a Depresszió új videoklipje. A „Megyek előre" című dalhoz Zettisch Tamás készített… Tovább olvasom