Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Betömik a Corvette-ritkaságokat elnyelő lyukat

Nem marad állandó látványosság a Kentucky állambeli Nemzeti Corvette Múzeum "házi víznyelője": az intézmény vezetősége korábban kacérkodott a gondolattal, hogy megőrzi a februárban keletkezett és nyolc ritka sportautómodell vesztét okozó gödör egy részét, ám a magas költségek miatt végül a lyuk felszámolása mellett döntött.
A múzeum vezetősége a közelmúltban határozott az árok teljes feltöltéséről. Az intézmény Skydome elnevezésű részében keletkezett lyuk valóságos internetes szenzáció lett: a biztonsági kamerák beomlásról készült felvételét mintegy 8,3 milliószor nézték meg a YouTube-on.


A februárban keletkezett nyílás hatására 66 százalékkal nőtt a múzeum látogatottsága és az intézmény víznyelőtémájú szuveníreket, köztük pólókat, képeslapokat, nyomatokat és DVD-ket is árulni kezdett.

A nyílás népszerűségére való tekintettel a vezetőség júniusban afelé hajlott, hogy megtartja a víznyelő nagy részét, és talán még az összetört autók közül is visszahelyeztet párat a nyílásba. A 18 méter hosszú, 13,5 méter széles és 9 méter mély gödör magas fenntartási és biztonsági költségei miatt azonban végül a teljes feltöltés mellett döntöttek.

A felújítás, amelynek költségét nem hozták nyilvánosságra, várhatóan novemberben kezdődik és hat hónapot vesz igénybe. A látogatók plexiüvegen keresztül pillanthatnak bele a munkálatokba.

A múzeum és a Chevrolet továbbá megállapodott három sérült autó helyreállításáról. Az autógyár jóvoltából régi fényében tündökölhet az 1992-es egymilliomodik Corvette, egy 2009-es ZR1 Blue Devil és egy 1962-es fekete Corvette.

A mélybe zuhant másik öt autó - egy 1993-as ZR-1 Spyder, egy 1984-es versenyfelvezető autó, egy 1993-as rubinpiros 40. évfordulós Corvette, egy 2001-es Mallett Hammer Z06-os Corvette és a 2009-es 1 millió 500 ezredik Corvette - túlságosan megrongálódott, de a látogatók ezeket is szemügyre vehetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hollywood mélyponton - 15 százalékot esett a nyári jegyeladás

A galaxis őrzői és a Tini nindzsa teknőcök augusztusi kiugró kasszasikerei ellenére Hollywood… Tovább olvasom