Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Bestseller lett az üres könyv

Bestsellerré rukkolt elő egy "szótlan" - teljesen üres oldalakból álló - könyv az Egyesült Államokban, feltehetően a címe révén: Amire minden férfi gondol a szexen kívül.

Bár az "elmés" kötet tökéletesen betűmentes, fülszövege sokat ígérő: beharangozza, hogy a könyv felfedi a férfiagy működésének rejtelmeit, bepillantást enged abba a gondolatgazdagságba, mely az erősebb nemet foglakoztatja elméjében a szexen túllépőn. Ezután következik 200 oldal semmi. De legalább olcsón: a könyv 1400 forintnyi összegbe kerül. Szerzője Sheridan Simove, aki férfi.

Mint mondja, leghagymázosabb álmaiban sem hitte volna, hogy műve megelőzi még Harry Pottert is kelendőségben. A könyv rakétaként hasít felfelé a bestseller listán: a 134 ezer 256. helyről a 744-ikre szökkent.

A vevőkör főként diákokból áll, akik jó viccnek tarthatják, és emellett jegyzetelhetnek is bőven bele, elvégre nem akadályozza őket semmilyen szöveg a kötetben. Rajtuk kívül bizonyára akadtak és akadnak olyanok, akik "hirtelen felindulásból" követték el a könyvvásárlást: bele sem lapoztak, mert a cím azonnal rabul ejtette őket. Hogy aztán otthon dühöngtek-e, vagy röhögtek a semmitmondó könyvön - és magukon -, nem tudni.

"Sok év nehéz munkájával jöttem rá, hogy a férfiak a szexen kívül semmi másra nem gondolnak" - idézte az önmagának rögvest ellentmondó szerzőt a brit Metro újság.

Nem először kerül semmi boltokba. A néhai Frank Zappa amerikai zenész Hallgatásaim címmel adott ki évtizedekkel ezelőtt egy nagylemezt, melyen semmi sem hallatszott, legfeljebb némi sercegés. Magyarországon Friderikusz Sándor örvendeztetett meg - vagy bosszantott fel - sokakat egy szintén tökéletesen szótlan könyvvel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV4 - A NekedValó műsorvezetője Istenes Bence szerelmes

A NekedValó fiatal műsorvezetője és a Viva Tv új VJ-je Iszak Eszter néhány hete egy pár. Tovább olvasom