Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Berlusconi jól viselkedik, így előbb bejezheti a közmunkát

Jó magaviselete eredményeként büntetéscsökkentésben részesül, és a kiszabott ítélet határideje előtt befejezi a közmunkavégzést Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, aki vissza akar térni az aktív politikai életbe és részt akar venni a következő olasz választásokon.

Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) jobbközép párt elnöke az általa birtokolt egyik kereskedelmi televízióadón maga közölte pénteken, hogy február 15-én befejezi a közmunkavégzést. Jó magaviselete miatt a bíróság a büntetéséből elengedett majdnem négy hónapot - tette hozzá.

A volt olasz kormányfőt adócsalásért 2013. augusztusában jogerősen egy év közmunkavégzésre ítélték. Silvio Berlusconi idén május 9-én kezdett el dolgozni a Milánótól nem messzi Cesano Bosconében levő Szent Család nevű idősek otthonában.

A 78 éves politikus hetente egyszer négy órát dolgozik az otthonban, ahol a magatehetetlen, Alzheimer-kórban szenvedő idős betegek ápolásában segít.

Május óta Silvio Berlusconi egyetlen egy alkalommal sem halasztotta el a közmunkavégzést. Azt az előírást is tiszteletben tartotta, hogy milánói lakhelyét kizárólag bírósági engedéllyel hagyhatja el.

Az utóbbi hónapokban Silvio Berlusconi az ügyészeket és bírákat sem támadta meg - amit az ügyészség szintén feltételként szabott meg. Silvio Berlusconi hangsúlyozta, hogy a közmunkavégzés letöltését követően vissza akar térni az aktív politikai életbe, és részt akar venni a következő olasz választásokon. Hangoztatta, hogy nem számolja fel az 1993-ban általa alapított FI-t, és nem adja át senki másnak az olasz jobbközépet vezető párt irányítását.

ilvio Berlusconi emlékeztetett arra, hogy a bíróság két évre eltiltotta a köztisztségviseléstől is, de a politikus szerint ezt az ítéletet az Emberi Jogok Európai Bírósága semmisnek fogja nyilvánítani. Silvio Berlusconi volt négyszeres olasz kormányfőt tavaly november 27-én megfosztották parlamenti mandátumától, és idén nem indulhatott a májusi európai parlamenti választásokon sem. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elküldte első Twitter-üzenetét a brit uralkodó

A 88 esztendős II. Erzsébet királynő nyitotta meg a londoni Tudománytörténeti Múzeum új, Information… Tovább olvasom