Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Bemásztak a tetőn – cigit és pénzt vittek el

Feltehetően jó helyismerettel rendelkező ismeretlenek törtek be a Vas megyei szelestei italboltba.

A tettesek autójukkal behajtottak az udvarba, majd a tetőre felmászva megbontották a tetőt. Az épület mellékhelyiségéből magukhoz vették a létrát, ezen felmászva kötötték ki a külső teret figyelő riasztót. Utána lemásztak és az egyik ablak rácsát lefeszítve bementek az italboltba, ahonnan cigarettákat zsákmányoltak.

Ezt követően ismét visszamásztak a létrán a tetőre, és két helyen újra megbontották a tetőt, majd egy másik helyiségben a zenegépet, az ital automatát és a pénztárgépet feltörték. Mintegy 300 ezer forintnyi árut és pénzt vittek el, a rongálásukkal viszont körülbelül 500 ezer forint – közölte a Vas megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Olvasóink írták

  • 2. highdraw 2009. szeptember 14. 15:45
    „No azt hiszem ez valamiféle házibarkács riasztórendszer lehetett... Ugyanis van egy szabotázskör is normál esteben kiépítve (a riasztóközpont tudomást szerez arról, hol, melyik érzékelő vagy sziréna irányába vágták el a kábelt, illetve melyiket bontották meg és ezt naplózza is. Persze csak akkor ha jól van bekötve), a kültéri szirénában pedig saját akkumulátor... Ha elvágják a szirénához menő kábelt, azonnal visít... csak úgy önmagában. Ha a falról letépik, szintén, mivel van egy mikrokapcsoló az alján, ami ezt érzékeli. Habkifúvás ellen szintén lehet optikai érzékelőt beépíteni... Ezt megfejelhetjük még egy távjelzővel... De nem akarok senkinek tippet adni, mit kell hatástalanítani... :) Mindez kiépíthető max. 140E Ft-ból. Az eltulajdonított áru és a rongálás értékéhez viszonyítva szerintem nem sok... De hallottunk már olyat is, hogy önbetörés... :)”
  • 1. imre1964 2009. szeptember 14. 11:47
    „Ezek biztos nem szinesek voltak,mert a riasztó kikötése szaktudást igényel.
    Mint köztudott a szinesek nem járnak iskolába így csak a kapát kaszát ismerik,
    de nem dolgozni mennek vele inkább járőrözni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Film, popcorn, Moziünnep...

Idén sem maradhat el, a már sikeresnek mondható Moziünnep, melyet szeptember 17-20. között tartanak… Tovább olvasom