Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Bekötötték a kajakkirálynő fejét

Szeged - Szombaton késő délután a Maty-éri kajak-kenu és evezős központban kötött házasságot a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa és Csányi Szilárd.
Kétszázötven fős vendégsereg és tucatnyi médiamunkás előtt mondta ki a boldogító igent Janics Natasa és Csányi Szilárd szombaton a Maty-éren. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos menyasszony a vízen, katamaránnal érkezett a ceremónia helyszínére.

Még a jégszívűeknek is könnybe lábadt a szeme Janics Natasa láttán, aki Madonna You must love me című számára, menyasszonyi ruhájában úgy suhant a versenybírói katamaránon vőlegénye felé szombaton, mint egy vízi tündér. A Maty-éri mólón a tőle megszokott bohókás stílusban köszöntötte a násznépet, majd a mikrofonba harsogva mondták ki szerelmével, Csányi Szilárddal a boldogító igent.

A 250 fős lakodalom előkészületei már az év első hónapjaiban megkezdődtek. Hogy Natasa minden idegszálával a versenyekre koncentrálhasson, menedzsere nászajándék gyanánt felajánlotta: vállalja az esküvőszervező szerepét. Csonka Gábor betegsége miatt később Petrovics Kálmán, a Démász Szeged Vízisport Egyesület vezetője vette át a feladatot. 

Katamaránon érkezett Natasa. Fotók: Karnok Csaba

Szombaton fél hatkor megérkeztek az első vendégek az olimpiai központba, s kíváncsian nézegették az ülésrendet. A násznép tagjai között olyan ismert sportolókkal találkoztunk, mint például Hegedűs Róbert világbajnok kenus, de beszélgettünk Kovács Kati olimpiai bajnok férjével, Hoffmann Ervinnel is, aki elmondta: kedvesét Potsdamból reptetik különgéppel Szegedre. A berlini fal lebontásának emlékére rendezett versenyen vett részt, ezért késik.

Tanúk, menü, nászút

Natasa és Szilárd legjobb barátaikat, Almási Piroskát és Hollós Attilát kérték fel tanúnak. A menyasszony egy csodaszép pánt nélküli, hátul fűzős, uszályos ruhát viselt, hosszú hófehér fátyollal. A lakodalomban egy magyarkanizsai szerb–magyar zenekar játszotta a talpalávalót. Az asztalokra többek között marhapörkölt került főtt krumplival és különféle sültek. Éjfél után svédasztal várta a vendégeket. A pár néhány hétig még itthon marad, október közepén utaznak el a mézeshetekre, azt azonban nem árulták el hová. Szilárd annyit megsúgott: Natasa kívánságára fehér homokos tengerpartra mennek.

Natasa pontban fél hétkor a vízen érkezett a ceremónia helyszínére – a násznép üdvrivalgással fogadta. A polgári esküvőt pénteken, titokban tartották a szűk család és néhány barát részvételével, a szombati eseményt így nem hivatalos anyakönyvvezető, hanem Rácz Tibor, a Szegedi Nemzeti Színház művésze celebrálta.

– Legyen ez a nap olyan szép számotokra, hogy csak az ezüst-, az arany- és a gyémántlakodalmak fénye lehessen tündöklőbb – hallottuk a művésztől, majd elcsattant az első hitvesi csók. A Démász Szeged Vízisport Egyesület ifijei evezőjüket a magasba emelve álltak sorfalat az ifjú párnak, akik fáradhatatlan mosollyal pózoltak a fotósok és operatőrök hadának. A népes vendégsereget Szeberényi Klára sportriporter irányítgatta, aki az esküvőn a ceremóniamester szerepét töltötte be.

– Szerbül is mondjátok be: csokor lesz! – kérte Natasa, majd elrepítette a rózsaszín rózsákat – amiket a násznép egyik férfitagja kapott el. Majd érkezett az első nászajándék: egy bölcső, benne egy játék babával a vízitelep gondnokaitól. A nyitótáncot az Abba Thank you for the music című zenéjére járták el a szerelmesek.

Az ajándékok átadásánál még jelen lehettünk. Többek között befőttesüvegbe tekert bankjegyeket kaptak, Horváth Andrástól, az olimpiai központ vezetőjétől a Maty-érre, 50 évre szóló VIP-belépőt, továbbá playboyos ágyneműhuzatot, arcképük karikatúráját. Kérésükre a lakodalom önfeledt pillanatait már nem örökíthettük meg – a vigadalom hajnalig folytatódott. Natasa és Szilárd meglepetésvendégei az énekes Tóth testvérek, Vera és Gabi voltak.

Vendégek mondták

Hegedűs Róbert hétszeres világbajnok kajakos: – Natasa a legenergikusabb ember, akit valaha is ismertem. A válogatott mozgatórugója és mókamestere. Erős egyéniség, örök optimista – minden kétség nélkül hisz abban, hogy nyerni lehet és kell. Jó hatással van a környezetére, túláradó energiáját azonban nem mindenki tudja kezelni. Nagyon örülök annak, hogy Szilárddal így egymásra találtak, hogy feltétel nélkül szeretik egymást. Hiszek benne, hogy ez a szerelem örökké tart majd.

Janics Stjepan, Natasa bátyja: – Nagy nap a mai, egész életünkben emlékezni fogunk rá. Nagyon örülök annak, hogy az egész családunk itt lehet, és együtt ünnepelhetünk, hiszen távol élünk egymástól. Mivel éppen az olimpiára készülök, csak ritkán találkozom Natasával. Jó, hogy itt együtt lehetünk.

Kovács Kati kétszeres olimpiai bajnok kajakos: – Nagyon jól éreztük magunkat Natasa siófoki lánybúcsúján. A szegedi és a pesti barátnőivel buliztunk együtt. A nászajándékunkat már odaadtuk: férjurammal a Madonna-koncertre vettünk jegyet Szilárdéknak. Natasa nagyon örült neki, Szilárd kevésbé. Most gyorsan átöltözöm, és irány a lagzi. Annak ellenére sem vagyok csalódott, hogy mi, lányok Potzdamban most nem nyertünk futamot.

Olvasóink írták

 • 13. gelcsa 2009. szeptember 15. 09:23
  „Lebro!!!!!
  Nem a reklám helye ez, azt hittem gratulálni jöttél!

  Eltévedtél a reklámozás helyével, és erkölcstelen is ahogy teszed! Tehát ott semmiképpen ne rendeljen meg semmilyen szolgáltatást, ha ennyire jellemtelenül, reklámozzák, akkor milyen a szolgáltatás?!”
 • 12. lebro 2009. szeptember 15. 00:25
  „Lagzira készülsz?
  Tanácsadód mától a Lagziguru!
  http://www.lagziguru.hu”
 • 11. Jandex 2009. szeptember 14. 20:51
  „Én is Sok boldogságot kívánok!
  MTT ÉN szívesebben nézném meg azt amikor Natasa úgy "kajakból" lenyom neked egy sallert! :)))))))))))))”
 • 10. t-a-ibi 2009. szeptember 14. 18:34
  „Sok boldogságot kívánok!

  Boroka53! Szép írásod után, a többi csak sallang lenne!”
 • 9. látó55 2009. szeptember 14. 17:15
  „T.
  viol,gelcsa,Dudus51,Boróka53 !
  Leírtátok a lényeget, viszont szerintem túl finoman fogalmaztatok.
  MTT ! A nyakam rá, hogy te sem vagy babapopsi arcú.”
 • 8. Boróka53 2009. szeptember 14. 16:01
  „2. MTT 2009.09.14. 09:05
  "Láttam ezt a csajt smink nélkül, valamelyik este a Fókuszba, ne tudjátok meg milyen ronda az arca!!! Hiába, a púder csodákra képes!"
  ....én pedig láttam Natasát több európai-, és világversenyen izzadtan, fáradtan, csapzottan " elsőként célba érni" mindenféle púder, smink nélkül!! Láttam többször a dobogó legfelső fokán állni, könnyeit nyelve, amikor CSAK NEKI/K/ szól a Magyar Himnusz, és kúszik fel a legmagasabbra a piros-fehér-zöld lobogó!! Ennél gyönyörűbb smink-és púder nélküli arc nincs a világon!!! Nem versenyzehet vele egyetlen agyonsminkelt, átplasztikázott ilyen-olyan szépségverseny győztese (nem beszélve a "megélhetési celeb molnáranikó, rubintréka, kiszeltünde és társairól")!!
  Sok boldogságot Kajakkirálynő Natasa!!”
 • 7. Lotta 2009. szeptember 14. 13:46
  „Jól áll a koszorúslányoknak és fiúnak a mellény :)”
 • 6. Dudus51 2009. szeptember 14. 13:45
  „Kedves MTT!
  Valószínűleg nem idevágó a hozzászólása.”
 • 5. gelcsa 2009. szeptember 14. 10:10
  „Kedves MTT!

  Az emberi értékeket soha nemláthatja az, aki saját maga nem rendelkezik vele, és egy ilyen csodálatos eseményről csak a púderig jut el! Mi büszkék vagyunk Janjics Natasára , és Csányi Szilárdra is, akik példaként szolgálnak sikereik, tetteik, kitartásuk, emberi értékeik, természetességük.( púder nélkül sem bújt el a világ elől, vállalta saját magát- és Ön vállalta volna?)
  Leírt egyetlen egy mondata, olyan emberi jellemet mutatott be saját magáról, akitől messze el kell futni, ha csak 10 km-es körzetben és érezni lehet a jöttét! Lehet, hogy már is érevette párszor, csak nemtudta miért van! Épp ideje tudni, hátha még nemkezdte ki egészen a rosszindulat, és mérhetetlen bosszúvágy!

  Janics Natasának, és Csányi Szilárdnak az élet minden terén tiszta szívemből nagyon sok boldogságot, és további sikereket kívánok!”
 • 4. viol 2009. szeptember 14. 09:55
  „Kit érdekel milyen az arca, ha sorba hozza az aranyakat???!! Nem értem, ez most hogy jött ide...”
 • 3. tosa2 2009. szeptember 14. 09:54
  „Róka !
  Van más újság is, olvasd akkor azt! De hozzászólásod alapján mégis "régóta" olvasod.”
 • 2. MTT 2009. szeptember 14. 09:05
  „Láttam ezt a csajt smink nélkül, valamelyik este a Fókuszba, ne tudjátok meg milyen ronda az arca!!! Hiába, a púder csodákra képes!”
 • 1. a.h.a. 2009. szeptember 14. 08:24
  „Gratulálunk, és sok boldogságot nekik!

  Ez talán fontosabb hír!

  de..Derültek ki érdekes dolgok a hétvégén, hogy milyen csalók járnak Győrben. Már az összes média ezt fújta 2 nap óta, a helyi napilapnak ez nem fontos hír.Szombat reggel ezzel kellett volna nyitni.
  Hátha valaki nem néz tv-t!
  Köszönjük Kisalföld!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit kaptunk a szlovákoktól?

Deli csoki, Kofola, Zlatý Bažant, Kétbalkezesek, bevásárlóturizmus: néhány fogalom, amely nélkül az… Tovább olvasom